Cu toate ca mutarea completa a sistemelor de date in cloud nu este o optiune, companiile au la dispozitie zona de cloud hibrid, o alegere preferata mai ales in zona de IMM-uri, spune Marius Filipas, Cloud&Enterprise Lead Microsoft.

"Nu are cum sa se mute totul in cloud, nici nu cred ca este o optiune. Oamenii au investit in data centers, mai ales in zona de enterprise, si atunci vorbim despre cloud-uri hibrid. Important este cum putem avea o tehnologie, atat on-premise, in casa, cat si in cloud, care sa poata fi manageriata corespunzator, iar acest lucru poate fi oferit la ora actuala doar de Microsoft, pentru ca integram practic cele doua lumi", a declarat Marius Filipas pentru WALL-STREET 360.

Una dintre principalele tendinte in zona de cloud sunt serviciile de cloud hibrid. In ceea ce priveste costurile, diferenta dintre data centers si serviciile cloud se face in functie de necesitatea companiei.

"Nu cred ca cineva investeste in data center fara sa-si faca un plan de afaceri si fara sa-si faca o amortizare. Problema este ca nu poate sa faca fata unor spike-uri (o crestere mare a numarului de vizitatori - n.r.) si o companie poate sa investeasca pentru un eveniment Black Friday de exemplu, si sa aloce o investitie de 100.000 de dolari doar ca sa aiba o zi un hardware disponibil, iar atunci cloud-ul este solutia optima", completeaza Marius Filipas.

Emisiunea WALL-STREET 360 este difuzata in fiecare zi la ora 12:30. Saptamana 13-17 octombrie, dedicata Externalizarii IT&C este realizata in parteneriat cu Bitnet Solutions.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri