Principalii poli de devoltare in zona IT din Romania sunt centrele universitare, Bucurestiul fiind urmat de Cluj, care a reusit sa depaseasca Timisoara, spune Eugen Schwab-Chesaru, Managing Director Pierre Audoin Consultants (PAC), companie de consultanta si cercetare specializata in industria software si a serviciilor IT.

"Nu exista o mare diferenta din punct de vedere al polilor de dezvoltare IT in Romania fata de acum 14-15 ani. IT-ul se dezvolta acolo unde exista competenta si resurse, care se gasesc acolo unde sunt centrele universitare care sa pregateasca specialisti", afirma Eugen Schwab-Chesaru.

Potrivit acestuia, principalele zone de dezvoltare IT din Romania au ramas aoriximativ aceleasi ca in urma cu 30-40 de ani, cand piata de IT a intrat in tara.

IT-ul se dezvolta acolo unde exista competenta.

"Bucuresti este de departe cel mai important, dupa care urmeaza marile centre universitare. Timisoara a fost, acum 15 ani, poate mai avansata initial decat Cluj si cu atat mai mult decat Iasi, insa in momentul de fata mai multi factori fac Clujul sa accelereze extraordinar de repede. Si Timisoara continua sa creasca, iar Iasi a crescut foarte mult dupa criza, in ultimii 5-6 ani, insa vad totusi o valoare adaugata mult mai scazuta a companiilor de acolo", detaliaza directorul PAC.

Emisiunea WALL-STREET 360 este difuzata in fiecare zi la ora 12:30. Saptamana 13-17 octombrie, dedicata Externalizarii IT&C, a fost realizata in parteneriat cu Bit Solutions.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »


Setari Cookie-uri