Producatorul farmaceutic Zentiva (SCD), fosta Sicomed, a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri neta de 395,8 milioane lei, in urcare cu 36% comparativ cu valoarea din 2013, si un profit de 61,5 milioane lei, cu 53% mai mare, ca urmare a cresterii productiei si a exporturilor.

INVITATA emisiunii WALL-STREET 360 de vineri a fost Simona Cocos, director general al companiei Zentiva SA. Urmareste inregistrarea interviului in materialul VIDEO de mai sus.

In 2013, Zentiva a raportat o cifra de afaceri de 290,3 milioane lei si un profit de 40,2 milioane lei. "Prioritatea strategica de a ne consolida activitatea de export, precum si investitiile continue in unitatea noastra de productie au condus la obtinerea unei performante industriale exceptionale in 2014. Am inregistrat o crestere de 30% a productiei locale, ajungand la un volum total de 62 de milioane de unitati comerciale. Principalii factori care au contribuit la realizarea acestor rezultate au fost, pe de o parte, castigarea de catre unitatea industriala locala a unei licitatii importante pentru un produs destinat pietei din Germania, iar pe de alta parte, inceperea in avans a productiei de peleti, dedicate pietelor din Marea Britanie si Franta", a declarat Christophe Gourlet, presedinte al Consiliului de Administratie al Zentiva.

In prezent, exporturile reprezinta 40% din totalul productiei locale, dublu fata de 2013. Producatorul mai exporta si in Italia, Portugalia, Bulgaria, Cehia, Slovacia si Ungaria. In ultimii ani, grupul francez Sanofi a transferat productia sau ambalarea a zeci de medicamente la fabrica din Romania. "Sanofi Romania intentioneaza sa continue investitiile in unitatea sa de productie, consolidandu-si astfel pozitia in cadrul retelei industriale internationale a grupului din care facem parte si continuandu-si misiunea de a imbunatati si a creste accesul la tratament pentru toti pacientii romani. In plus, ne reconfirmam angajamentul de a fi un partener al autoritatilor locale, cu scopul de a contura impreuna o strategie pe termen lung pentru sistemul de sanatate. Cu siguranta, industria farmaceutica are nevoie de mai multa stabilitate si transparenta, de un buget adaptat nevoilor locale reale si de o abordare integrata, care poate garanta un control al evolutiei cheltuielilor pentru medicamente mai bun decat actualul mecanism de clawback", a adaugat Gourlet.

Din martie 2009, Zentiva este parte a grupului francez Sanofi, care detine direct si indirect 81,6% din actiuni. In Romania, grupul francez Sanofi este prezent cu doua entitati juridice distincte - Sanofi-Aventis Romania si Zentiva. La cotatia inregistrata vineri de actiunile Zentiva, compania are o capitalizare de 648,3 milioane de lei (147,3 milioane de euro). Portofoliul de produse al companiei acopera o gama larga de arii terapeutice, insa se concentreaza asupra bolilor cardiovasculare, afectiunilor inflamatorii, durerii, infectiilor si bolilor sistemului nervos central, precum si asupra bolilor gastrointestinale si urologice. Sanofi Romania ocupa locul doi pe piata farmaceutica locala cu o cota de piata de 7%.

Sursa foto: Medicamente/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri