Deschiderea unui restaurant este un miraj pentru multi dintre romani, insa afacerea este mult mai complicata decat pare la prima vedere, spune Catalin Mahu, proprietarul lantului de restaurante La Mama. El a vorbit la WALL-STREET 360 despre dinamica unui business propriu in industria restaurantelor. [VEZI emisiunea WALL-STREET 360 in materialul VIDEO de mai sus.]

Piata restaurantelor este tot mai competitiva si complicata. In timp ce multe restaurante noi apar pe piata, altele, cu renume sau nu, isi inchid afacerile definitiv. Motivul primului trend, spune proprietarul La Mama, este o falsa perceptie a pietei.

Era imaginea idilica, cu fete de masa colorate, muscate la geam, cu perdelute frumoase, proprietarul savurand un cappuccino dimineata.

"Cred ca este un miraj, dintotdeauna a fost si intotdeauna va fi. E frumos sa ai un restaurant, de aceea multi romani isi doresc asta. Eu recunosc ca mi-a placut ideea propriului restaurant de la varsta de 16-17 ani, pe vremea lui Ceausescu. Era imaginea aceea idilica, cu fete de masa colorate, muscate la geam, cu perdelute frumoase, proprietarul stand la un cappuccino dimineata", spune el.

Acest tip de afacere este insa dificil, recunoaste antreprenorul. "In primul rand, business-ul de restaurant te cam tine legat, nu e un business de la 9 la 17.00. E un business in care, intr-un fel sau altul, te lovesti de problemele tutror oamenilor: si ale clientilor, dar si ale oamenilor cu care lucrezi", detaliaza Catalin Mahu. Asta se intampla, explica el, pentru ca standardele unui proprietar de restaurant sunt realizate practic, prin intermediul oamenilor pe care el ii angajeaza.

Emisiunile de business WALL-STREET 360 de saptamana aceasta (23-27 februarie), difuzate in fiecare zi, de la ora 12:30, analizeaza tendintele momentului in piata restaurentelor.

Urmareste in materialul VIDEO de mai sus dialogul cu Catalin Mahu, director executiv al lantului de restaurante La Mama. Astfel, vei afla raspunsuri la urmatoarele intrebari: Cati bani face din restaurante? Ce zone din Bucuresti au potential de crestere pentru restaurante? Cat te costa sa-ti deschizi un restaurant? Dar o cafenea?

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri