Gabriel Sincu (EY): Premiile de la loteria fiscala ii vor descuraja pe jucatori pe viitor

Premiile de la loteria fiscala ii vor descuraja pe jucatori pe viitor, a declarat Gabriel Sincu, director executiv in cadrul companiei de consultanta EY Romania, la emisiunea Wall-Street 360, in saptamana dedicata industriei ospitalitatii.

"Am vazut si alte cazuri si au fost tari din Uniunea Europeana cu premii foarte valoroase, dar foarte putine. Ceva de tipul o masina la un trimestru sau o suma foarte mare. Si acolo a functionat pentru putin timp, iar rezultatele nu au fost cele asteptate pentru ca interesul oamenilor scade. Sa faci asta pe termen lung si in mod constant nu prea functioneaza", a mai spus Sincu.

Pentru a creste gradul de fiscalizare, ANAF a lansat o loterie prin care cei care pastreaza bonurile de cumparaturi pot castiga premii in bani. Prima extragere a fost pe 13 aprilie, iar in doar o saptamana aproape 9.150 de persoane au depus cereri pentru revendicarea premiilor, castigul ajungand astfel la 109 lei, potrivit datelor Ministerului Finantelor.

Cei care detin unul sau mai multe bonuri fiscale emise la 7 februarie, cu valori intre 6,00 lei si 6,99 lei - date rezultate in urma extragerii - , se pot prezenta in continuare la unitatile ANAF, cu bonurile in original si o copie a actului de identitate, termenul de revendicare fiind 13 mai. Premiile vor fi acordate in termen de trei luni. Fondul total de premii este de un milion de lei, care se va imparti in mod egal la numarul total de bonuri castigatoare si validate de ANAF.

Vezi emisiunea Wall-Street 360 pentru a afla care sunt principalele probleme fiscale cu care se confrunta hotelurile si proprietarii de restaurante si cum poate fi impozitat bacsisul.

Setari Cookie-uri