Piata constructiilor revine din nou spre optimism, fiind marcata de o schimbare de atitudine, venita mai ales din partea distribuitorilor si a producatorilor, doua dintre cele mai afectate sectoare in piata lovita de criza din 2008.

“Este o schimbare in piata de constructii. Este o schimbare de atitudine, se vede optimism in atitutindea tuturor distribuitorilor, dar si in cea a clientilor. Este un inceput de an bun, chiar daca vremea nu a fost atat de buna. Simtim o revigorare”, a declarat Horatiu Tepes, directorul general si proprietarul Bilka Steel, cel mai mare producator de tigla metalica la nivel local, in cadrul emisiunii wall-street 360 difuzata in fiecare zi de la ora 12:30.

Potrivit acestuia, inclusiv procesul de creditare a ajutat piata, iar ceea ce urmeaza nu face altceva decat sa deschida si mai mult apetitul investitorilor pentru o piata decimata de criza.

“Creditarea a ajutat, iar actorii din piata isi pot contura cel mai usor acum planurile de viitor mai ales datorita costurilor, care sunt la o treime fata de 2009. Totodata, stabilitatea cursului euro pe inceputul anului, dar nevoia de constructii creeaza premisele unei reveniri pe crestere din acest an”, a mai spus Horatiu Tepes.
Seful Bilka a aratat ca toata lumea din piata se asteapta ca piata sa isi revina. “Cu totii trebuie sa muncim mai mult pentru a schimba ceva in consum. Toate sectoarele au avut de castigat. In industrial este o nevoie mare de spatii, mai ales din partea investitorilor straini. Proiectele cu prima casa au fost foarte bine venite, iar segmentul de constructii de case noi pare ca si-a revenit”, a mai aratat Tepes.

Anul 2009, cel mai dificil din criza

In opinia sefului Bilka, anul 2009 a fost cel mai dificil pentru piata recenta a constructiilor, asta deoarece nimeni nu stia cum sa reactioneze dupa boom-ul imobiliar. “Criza ne-a invatat sa fim mai apropiati si mai atenti la cheltuieli, dar mai ales la valorile mici care contau mai putin din cheltuieli. 2009 a fost cel mai dificil, asta pentru ca nimeni nu stia cum sa procedeze intr-o perioada de criza. Ne uitam ce fac ceilalti. Toata lumea asteapta ca piata sa isi revina. Cu totii trebuie sa muncim mai mult pentru a schimba ceva in consum. Toate sectoarele au avut de castigat. In industrial este o nevoie mare de spatii, mai ales din partea investitorilor straini. Proiectele cu prima casa au fost foarte bine venite”, a completat Horatiu Tepes, directorul general Bilka.

Afla care sunt principalele probleme cu care se confrunta piata constructiilor, care sunt planurile Bilka pe piata si care a fost cheia succesului in business urmarind emisiunea Wall-Street 360.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri