Victor Tighinean, omul care conduce operatiunile Ecco Shoes pe plan local, a vorbit la Wall-Street 360 despre planurile de expansiune ale companiei, dar si despre abordarea omnichannel.

Tema saptamanii la WS 360 este piata de retail in 2015-2016.

  • Anul acesta am deschis 3 magazine si renovat alte doua, probabil nu mai deschidem nimic anul acesta pentru ca, pe de o parte mai trebuie sa si consolidam, iar pe de alta parte nici nu prea exista locatii interesante unde putem deschide
  • Investitia intr-un magazin este de 100.000 euro, incluzand stocul de marfa
  • Ideal ar fi sa ajungem cu un magazine pe break even in trei ani si jumatate
  • Romanii s-au indreptat in acest an spre achizitii de produse mai scumpe: masini, mobila. In fashion vanzarile au crescut, insa cu mult mai multa munca decat in anii anteriori.
  • Vanzarile au crescut cu cateva procente in cazul Ecco Shoes, insa daca in trecut 5-7% era usor de atins, anul acesta au fost dificil de atins acele procente de crestere.
  • 13% din vanzari vin din online, iar in 2015 incasarile magazinului online vor ajunge la 1 mil. euro cu TVA inclus.
  • Bonul mediu este de 400 de lei pe an.
  • Black Friday aduce o crestere de 50% a vanzarilor offline, in timp de online cresc de zeci de ori, mii de procente chiar
  • Vrem sa rupem la maxim bariera dintre online si offline si sa aducem in magazine o experienta cat mai apropiata de cea online. Vrem sa avem touch screen-uri in magazine. De ce nu, consumatorul sa poata chiar comanda online din magazinul fizic.
  • Minim de 3 ori mai multe persoane se uita online si cumpara offline, decat cei care se uita in magazine fizice si cumpara online.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri