Invitati in cadrul emsiunii Wall-Street 360 [VEZI VIDEO], Adrian Zerva si Florin Medvedovici, fondatori ai firmei de arhitectura Studio 10M, unul dintre cei mai mari jucatori specializati pe piata de profil, au vorbit despre schimbarile prin care piata a trecut de la comunism in capitalismul “salbatic” de azi, in care accentul a ajuns sa se puna pe dimensiune si extravaganta, pe o piata care isi revine din declinul crizei.

Adrian Zerva (foto) este de parere ca o data cu evolutia noastra ca popor si cunoasterea libertatii care a fost intr-o mare masura ingradita in vremea dictatorului Nicolae Ceausescu, si pretentiile noastre au crescut foarte mult.

“Inainte nu exista aceasta cerinta. Au aparut mai multe masini, oamenii au inceput sa isi construiasca spatii mai mari pentru garaje. Incet-incet cerintele clientilor au urmat tendintele economiei. (…) Societatea noastra a trecut prin toate bolile copilariei. Am avut clienti carora le-am realizat case de 2.000 mp si care isi cautau sotia cu telefonul prin casa. Este adevarat ca au fost si clienti ca si-au batut joc de bani. (…) In anii 90, cand costurile de operare ale cladirilor erau mici, nimeni nu isi punea aceasta problema. Daca avea o bucata de teren construia, indiferent ca era vorba de o extindere a spatiului sau de o constructie noua. Toata lumea voia o casa cu inaltime de peste 3 metri si nu de 2,80, atat cat este la bloc, dar nimeni nu lua in calcul costurile unei astfel de locuinte”, a declarat Adrian Zerva, la WALL-STREET 360 [VEZI VIDEO], emisiunea realizata de Claudiu Vrinceanu.

Studio 10M este una dintre cele mai mari firme de arhitectura din Romania, avand in portofoliu clienti importanti atat oameni de afaceri cu renume, precum si branduri importante. Printre principalele proiecte realizate de catre Studio 10m se numara mai multe magazine Kaufland, Mobexpert sau Cora, precum si mai multe proiecte de birouri din zona Pipera sau proiecte rezidentiale cunoscute.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Money »



Setari Cookie-uri