In Romania inca nu exista un fond de investitii specific tarii, care sa investeasca in startup-uri locale, precum sunt in alte tari din regiune, acesta fiind un minus. La nivel de regiune insa, se investeste similar intr-un start-up, considera George Dita, startup programs manager la How to Web.

George coordoneaza programele de accelerare pentru startup-uri din cadrul How to Web si TechHub Bucharest. A lucrat cu startupuri in programe ca Innovation Labs, MVP Academy si Startup Spotlight si a participat ca mentor in programe de accelerare regionale. Este o prezenta activa in zona de tehnologie, cu experienta in product management, product development si fonduri de investitie.

El a fost prezent la emisiunea WS 360 unde a vorbit despre tendinte in antreprenoriat, elementele care fac un start-up de succes si cum sprijina How to Web antreprenoriatul. WALL-STREET analizeaza in aceasta saptamana primii pasi in business intr-o serie de interviuri cu tineri care au pus pe picioare afaceri de succes. Urmariti urmatorii nostri invitati si aflati noi povesti de business. Pentru mai multe idei de afaceri rasfoiti Raftul cu Afaceri.

„Sunt oameni care au venituri suficiente pentru a investi in startup-uri, nu multi, dar exista, insa echipele din spatele proiectelor nu sunt, in general, suficient de solide astfel incat sa nu cheltuiasca banii pe o curba de invatare. Acolo unde sunt echipe solide, ele tintesc si sume mai mari, de peste 200-300.000 de euro, nu doar cateva zeci de mii”, spune Dita.

In general, investitorii sunt interesati din ce in ce mai mult de zona tehnologica unde, considera George, exista o tractiune puternica; potentialul este mai ridicat de a genera ROI mare si mai rapid din zona de tehnologie decat din multe altele. „Se observa interes si din partea unor investitori care nu sunt implicati in zona de tech; ei incearca sa intre”.

Sursa foto: Andrada Mihailescu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri