In cadrul emisiunilor de saptamana aceasta, difuzate in fiecare zi la la ora 12:30, analizam la WALL-STREET 360 piata apelor imbuteliate. Pe langa manageri din piata de FMCG si retail, in studioul WS TV este prezent sportivul amator Andrei Rosu, fondator al proiectului Coaching In Alergare, alaturi de care vorbim despre hidratare, sport, motivatie si multe alte subiecte. [VEZI VIDEO]

O tema abordata la WS 360 este avantajul de a fi o persoana matinala, care prefera sa se trezeasca foarte devreme si sa isi inceapa ziua de lucru cu un anumit "ritual", alcatuit din activitatile preferate.

“Ma trezesc foarte devreme, la 5 dimineata, si ma antrenez pana la 7, 7 si jumatate, astfel incat sa fiu pregatit in permanenta pentru orice problema care ar putea aparea. Intervalul 5-7AM este cam singurul in care nu esti deranjat si atunci poti sa-l aloci in exclusivitate planurilor tale. Si, in plus, te asiguri ca vei face ce ti-ai propus pentru ca nu are ce sa apara la 6 dimineata", spune Andrei Rosu, sportivul amator care a alergat cel mai greu ultratriatlon din lume, Arch 2 Arc (140 km alergare, 50 km inot – traversarea Canalului Manecii – 300 km pedalat).

In opinia lui, sansele sa faci sport la 7 seara sunt mult mai mici.

Majoritatea liderilor lumii se trezesc devreme, traditie urmata indeaproape atat de executivii companiilor cat si de oamenii politici. Sunt total dependenti de succes si, de aceea, vor sa inceapa ziua de lucru inaintea celorlalti si sa aiba destul timp si pentru viata personala. Incredibil sau nu, multi dintre ei se descurca foarte bine cu putin somn.

Oameni puternici care se trezesc dimineata: exemple din politica

Barack Obama, actualul presedinte american, se trezeste foarte devreme pentru a face exercitii fizice inainte de a-si incepe activitatea la Casa Alba la ora 08.30 sau 09.00.

De asemenea, Margaret Thatcher, celebra "Doamna de Fier, obisnuia sa se trezeasca la ora 05.00 pentru a asculta "Farming Today", o indragita emisiune de radio difuzata de BBC Radio 4.

Oameni matinali din business

Dan Akerson, CEO General Motors, trebuie sa discute in fiecare dimineata cu reprezentantii grupului General Motors din Asia, inainte de a fi prea tarziu. De aceea, spune ca se trezeste de obicei la 4:30 - 5:00 dimineata.

Tim Cook, CEO Apple, este cunoscut pentru faptul ca se trezeste in fiecare dimineata la ora 4:30 si trimite e-mailuri. Putin mai tarziu, la ora 5 poate fi gasit in sala de gimnastica.

Howard Schultz, CEO Starbucks, isi incepe ziua cu un antrenament, care se rezuma de obicei la o plimbare cu bicicleta impreuna cu sotia sa, si ajunge la birou la ora 6 dimineata.

Pastila de motivatie: asculta-l la WS 360 [VEZI VIDEO] pe Andrei Rosu, ultratriatlonist, tata a doi copii, coach in alergare si...corporatist.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri