Iulian Stanciu, CEO al eMag, a anuntat ca odata cu reducerea comisionului de interschimb, din decembrie, va incuraja plata cu cardul, fie prin recomandarea directa de a plati cu cardul pe site, fie prin setarea by default ca mijloc de plata la o comanda, insa nu isi va cheltui energia pentru promovarea platilor la POS-uri mobile.

In prezent, 15% dintre platile pe eMag sunt realizate prin card, iar jumate din acestea sunt plati in rate in programele de loialitate ale bancilor. Din decembrie, comisionul de interschimb pentru cardurile de debit va fi limitat la 0,2%, fata de 1% in prezent, si la 0,3% pentru cardurile de credit, fata de 1,5%.

"Pana cand nu am avut o data fixa pentru reducerea comisionului de interchange, am preferat sa avem o abordare pasiva. In momentul de fata, consideram ca nivelul comisionului este ok si ne convine sa incurajam acest mijloc de plata", a afirmat Stanciu la o conferinta organizata de Visa si ZF, cu ocazia aniversarii a 20 de ani de plata cu cardul in Romania.

In maxim 3 ani vom ajunge la 50% plati cu cardul in online - Iulian Stanciu, eMag

De altfel, eMag a facut deja un pas important in promovarea platilor cu cardul, in urma unui parteneriat strategic cu Visa pentru plata cu un singur click. La inceput de noiembrie, Visa Europe si eMag au anuntat prima campanie din cadrul parteneriatului strategic incheiat intre cei doi giganti. "Plata cu 1 click" este noua optiune pe care posesorii de carduri Visa au putut sa o activeze la cumparaturile online pe eMag, primind astfel si un voucher cadou de 40 de lei.

"Am demarat prima campanie din cadrul acestui parteneriat strategic cu eMag, cel mai mare retailer online care are si o capacitate foarte mare de a educa publicul sa faca plati online cat mai multe. Ambitia noastra este sa dezvoltam piata si sa dam un imbold cat mai puternic platilor online. Din pacate, in prezent, doua treimi din tranzactiile online efectuate in Romania se intampla pe site-uri din afara tarii", spunea Catalin Cretu, director regional al Visa Europe pentru Romania, Croatia si Slovenia, intr-un interviu acordat wall-street.ro.

Pe de alta parte, intrebat daca va incuraja POS-urile mobile, pe care curierii vor incepe sa le utilizeze mai intens din 2016, Stanciu a precizat ca "mai degraba nu". "Suntem dispusi sa ne investim energia in plata cu cardul online, dar nu vom incuraja plata la curier".

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea eCommerce »


Setari Cookie-uri