Cine considera ca este usor sa faci o reteta, sa si iasa perfect, sa si filmezi si sa postezi, se insala. Martora (si direct implicata in proces) este Geanina Avram, persoana din spatele vlogg-ului culinar Jamila Cuisine.

“Nu fac rabat de la calitate. Pentru a iesi totul cum trebuie, inainte de a inregistra fac reteta sa vad ce mai trebuie. Abia apoi, dupa ce a iesit, o refac si pentru cei care ma urmaresc”, spune Geanina.

De-a lungul timpului, Geanina a investit, alaturi de sotul ei (care joaca rol de cameraman si fotograf), mii de euro in aparatura de bucatarie si ingrediente. “Nu este ieftin, insa, daca o faci cu si din placere, devine un job foarte placut”, spune ea. Si chiar si asa, uneori, lucrurile nu ies fix cum ti-ai dori, insa deseori cu putin umor rezolvi orice problema. “Nu simt ca m-as trezi stresata, este o pasiune pentru mine si asta se vede – suna a cliseu, dar este extrem de important”.

Apoi, pentru a avea succes, trebuie sa te folosesti de social media, prezenta ta online fiind, pana la urma, principala parghie de care te poti folosi.

Banii sunt doar “un bonus”

“Daca nu ai parte de nicio sustinere, mai ales la inceput, este destul de greu, intrucat sumele pe care le castigi, mai ales in primele luni, sau chiar ani, sunt mici”, spune ea. Multi fac greseala sa inceapa un blog/vlog cu gandul ca vor castiga bani, ceea ce este gresit, considera Jamila.

“Banii, daca si cand vin, sunt doar un bonus. Nu acesta ar trebui sa fie scopul”, spune ea. Principalele surse de venit ale vloggeritei sunt sponsorizarile si, apoi, veniturile generate din vizualizari (acestea din urma nu sunt foarte mari). “Nu primesc oricum orice sponsorizari, vreau sa fie produse de calitate, cunoscute – pe acestea le folosesc in retetele mele, fara a deranja insa in niciun fel privitorul”, spune ea.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri