Andrada Sas, wedding consultant la The Wedding Styler, a fost primul invitat Wall-Street 360 in saptamana dedicata antreprenoriatului feminin.

In aceasta saptamana, Wall-Street 360 dedica toate emisiunile femeilor care realizeaza lucruri remarcabile in Romania, antreprenorare de succes, care au decis sa renunte la un job sigur pentru a lua pe calea afacerilor.

„Mi-a venit ideea dupa ce m-am casatorit. Multe fete care trec prin asta au dorinta asta. La mine dorinta a fost suficient de mare pentru a o face pe bune. Mie mi-a placut sa-mi organizez nunta si poate de asta am luat-o pe drumul acesta. Cand m-am intors la serviciu, parca am fost trista ca s-a terminat“, isi aminteste Andrada inceputul Wedding Styler, venit din experienta proprie.

Andrada Sas a lucrat timp de noua ani intr-o agentie de publicitate, inainte de a-si da demisia si a o lua pe calea antreprenoriatului. „Nu am avut un plan bine conturat. Am inceput cu un blog si am vrut sa vad ce se intampla. A mers in paralel cu jobul un an si ceva. A trecut inclusiv un sezon de nunti peste jobul meu in publicitate si abia dupa aceea am renuntat“, explica Andrada. Blogul Andradei era cumva declaratia ei de intentie, ca doreste sa-i ajute pe altii sa-si organizeze nunta.

Andrada Sas ofera servicii de consultanta la inceput, cand ofera sfaturi celor care vor sa realizeze nunti, dar are si pachete complexe, de project management. Activitatea ei e diferita de cea a unei agentii de evenimente, pentru ca nu vinde decat serviciile consultative si coordonarea evenimentelor.

Pana in acest moment Andrada Sas a organizat 75 de nunti si a participat in jur de 60 de nunti. Desi e libera sa-si faca programul, Andrada considera ca e ca oricare full time job. In fiecare an are aproximativ 12 evenimente, iar in cel mai greu an a avut 19 evenimente.

„Domeniul evenimentelor poate fi profitabil, dar nu neaparat in forma consultativa. Lucrez cu persoane fizice. Castigul meu are o limita, pentru ca nu am comisioane si taxe de intermedieri. Eu nu am avut niciodata ca obiectiv un castig foarte mare“, explica Andrada Sas. „Intentionez sa ma extind si in alte zone adiacente - de exemplu sa scriu o carte din experientele mele. Am inceput sa organizez si workshop-uri“, explica antreprenoarea.

„Costul mediu al unei nunti e de 25.000 de euro. Porneste de la 14.000 de euro. Cele mai scumpe au depasit 100.000 de euro si galopeaza spre 200.000 de euro. Si nu vorbesc de nunti de vedete“, explica Andrada. Cele scumpe ajung la acest cost prin contractarea unor artisti celebri, care cresc pretul unei nunti.

„La inceputul organizarii trebuie sa-ti faci bugetul. Pe parcurs lucrurile vor incepe sa alunece. Trebuie sa iei pe rand. Sunt doua tendinte: sa faci totul deodata sau sa lasi pe ultimul moment“, explica wedding consultant-ul.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri