Diana Segarceanu, fondatoarea Avenor College, a fost invitata Wall Street 360 in saptamana dedicata antreprenoriatului feminin .

Diana Segarceanu a fondat, alaturi de sotul ei, Florin Segarceanu, o gradinita particulara - pe vremea aceea Little London, pe care a extins-o la scoala primara, iar acum Avenor a deschis si liceul. Momentan Avenor are 300 de elevi, care invata inclusiv antreprenoriat si au o curicula adaptate atat la nevoile din Romania, cat si la cele din strainatate.

„Totul a pornit cand am vrut sa ne dam copilul la gradinita. Am cautat ceva aproape de casa si care sa aiba o abordare occidentala. Gradinita se numea la vremea respectiva Wonderland, am investit mai intai pentru dezvoltarea ei, apoi am preluat afacerea“, a povestit Diana Segarceanu.

„In 2008 am renuntat la jobul meu de la UPC si m-am implicat 100% in proiect. Este un efort de familie, alaturi de sotul meu si de sora mea. Am pornit cu o investitie initiala de 300.000 de euro, ca sa mutam scoala intr-o casa unde era si gradinita, intr-un spatiu propriu. Dupa doi ani de pregatiri, pana in 2010, a fost startul Avenor“, a povestit Diana Segarceanu.

„Criteriile prin care selectam copiii si familiile sunt aceleasi dintotdeauna. Avem mai runde de intalniri cu parintii. Copiii, in ciclul primar nu sunt selectati, dar in ciclul gimnazial dau niste teste. Grupurile sunt formate atunci, la nivel academic, dar si in privinta dezvoltarii personale“, explica Segarceanu. Taxa de scolarizare pentru scoala este de 7.500 de euro pe an, iar pentru liceul 10.000 de euro. „Putem sa il numim business, pentru ca e scoala privata. Dar noi suntem o organizatie non-profit. O spunem cu mandrie si responsabilitate“, explica fondoarea colegiului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri