Irina Perju a studiat in facultatea comunicarea, dar a ales sa-si deschida un business pornind de la pasiunile ei. A aparut Cerdak, un magazin online de design.

In saptamana Tinerilor Antreprenori, discutam cu oameni curajosi care au decis sa nu se angajeze si sa fie multumiti cu salariul lor. Au lansat un business din pasiune, cu bani putini, care abordeaza nise. Tinerii Antreprenori din saptamana Wall-Street 360 nu sunt singurii care fac lucruri interesante. Si daca ai auzit de o afacere interesanta, da-mi un mail la vlad@start-up.ro.

„Cerdak este proiectul meu personal care este lansat de aproximativ sase luni. Este un startup care in momentul de fata inseamna design de obiecte pentru casa, inspirate din povesti concept. Avem corpuri de iluminat, perne si decoratiuni interioare“, povesteste Irina Perju la Wall-Street 360.

„Am fost in Incubatorul de Afaceri si a fost un proces si un context care a accelerat toata ideea pe care nu o aveam inca inainte de a fi in incubator. Eram pasionata de decoratiuni, dar nu era doar ideea de design de obiecte si lucruri pentru casa. Cerdak ce e in acest moment, inglobeaza toate pasiunile mele, de la ilustratie, la amenajare, la obiecte pentru copii“, si-a povestit inceputurile Irina.

Ce cauta lumea pe Cerdak?

„Corpurile de iluminat merg foarte bune. Asta am observat si la evenimentele la care am participat. Mai ales daca e vorba de parinti cu copii, sunt fascinati de produse. E foarte interesant ca cei mici au povestea lor. Copiii au o imagine superbogata si se identifica cu niste obiecte pe care eu le am“, spune creatoarea Cerdak.

In zona de personalizare, sunt lucruri diverse: ilustratii clasice, dar creative.

Irina Perju lucreaza singura la Cerdak, fiind un business de manufactura pura. „Lumea cauta obiecte de tipul acesta. Sunt persoane care cauta ideea de design si obiecte unicat, pentru ca incearca sa transpuna prin modul in care isi amenajeaza spatiul personalitatea. De asemenea, si obiectele pe care le fac cadou sunt un statement“.

Momentele cele mai grele pentru Irina Perju

„Momentele cele mai grele au fost acum un an, inainte de deschiderea Cerdak. Pana sa ajung sa fie totul gata, a fost o perioada in care mi se parea ca amanam foarte multe lucruri si partea de productie si de prototipuri a fost ingreunata. O alta dificultate a fost sa definesc ceea ce este Cerdak. E un proiect de creatie permanent si se consolideaza“, a explicat Irina Perju.

„A mai fost dificil sa fie un one man show. E dificil sa ai disponibilitatea sa faci intr-o zi si facturi, si juridic, si o schita pentru un obiect sau sa pictezi un obiect. Sunt lucruri din arii total diferite pentru care poate nu ai disponibilitatea emotionala sau de timp sa o faci concret atunci“.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri