La numai 32 de ani, Violeta Luca a ajuns sa conduca Flanco, unul dintre cele mai mari lanturi de magazine electroIT din tara. La un pranz cu wall-street.ro, tanara CEO a dezvaluit cum a ajuns prin propriile forte dintr-o “comuna anonima” din Bacau la varful Flanco.
Violeta Luca (foto) s-a pregatit din liceu (terminat in Bacau – n.r.) sa fie medic, insa situatia familiala generala si conditia mai modesta a parintilor nu i-au permis sa-si urmeze visul initial. In clasa a 12-a a renuntat si pasii au trimis-o spre Academia de Studii Economice din Bucuresti.

“Cred ca in facultate, la acea data, am prins o perioada mai buna decat cea de azi. Inca mai gaseai profesori care sa te poata inspira si care sa iti transmita lucruri diverse, mai departe de simplul predat”. A dat la sectia de Comert, sperand “sa se intample o minune” si sa poata sa dea la medicina anul ulterior. Din pacate, nimeni nu a gasit o comoara si atunci a fost “nevoita” sa urmeze acelasi drum si sa renunte la vise si la “Povesti Nemuritoare”.

Ea recunoaste ca nu prea se ducea la cursuri ci venea mai ales la examene. In schimb s-a apucat sa studieze multe teze de doctorat, carti economice, statea mult in biblioteca, citea mult si cunostea oameni interesanti. “Am incercat sa evit putin sistemul, si-asa rigid”.

La jumatatea anului doi s-a angajat, in asigurari, la AIG. A fost providenta si norocul care au trimis-o acolo. Intr-o zi vorbea cu o prietena in autobuz de angajare si dintr-o data un domn vine la ele, le intinde o carte de vizita si se prezinta ca fiind team leader in asigurari de viata la AIG. Initial, Violeta a ignorat intamplarea dar apoi, curioasa, a inceput sa cerceteze informatii despre companie.

Sfaturi de management

“Trebuie sa iti faci treaba bine pentru a reusi. Munceam foarte mult, am pus cariera pe primul loc. Eu nu aveam nimic cand am venit la Bucuresti – nici pile, nici parinti care faceau una-alta, care sa aiba afaceri. In schimb am avut si am foarte multa vointa, mostenita de la parinti, un creier destul de bun si un dram de noroc”.

“Important este sa administrezi banii companiei ca si cand ar fi ai tai. Am avut bugete, in 2002, de peste 2 milioane de euro. Nimeni nu ma controla, dar intotdeauna mi-am facut treaba corect, sa fie bine brandului. Este un diferentiator, sa nu te sperii, sa muncesti constant, sa te inconjori cu oameni de incredere, eficienti, competenti. Sa te contrazica daca nu este de acord cu ceva, niciodata n-am cautat oameni comozi”, mai spune Violeta Luca, subliniind ca a fost dispusa sa sacrifice lucruri pentru rezultat.

Citeste interviul integral:

Pranz cu Violeta Luca: cum poti ajunge prin propriile-ti forte de la o "comuna anonima" din Bacau la varful Flanco [VIDEO-FOTO]
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »


Setari Cookie-uri