Financiarul

FinanciarulAjutoarele de stat si costurile de munca reduse au fost principalele arme cu care premierul Emil Boc a incercat sa-i ademeneasca spre a investi in Romania pe oamenii de afaceri chinezi, scrie Financiarul.

Printre proiectele economice scoase de guvernul roman la masa tratativelor s-au numarat cele care vizeaza reactoarele 3 si 4 ale cen­tralei nuclearo-electrice de la Cerna­voda, noi capacitati de carbune Termo­electrica la Doicesti, autostrada Sibiu - Pitesti, linia de metrou Bragadiru - Voluntari, dar si vanzarea la Bursa a 15% din actiunile Transelectrica (TEL).

Curierul National

Curierul NationalAfirmand ca Romania "este o poarta de intrare spre Europa", premierul Emil Boc i-a invitat pe oamenii de afaceri chinezi sa investeasca in economia romaneasca, argumentand totodata ca tara noastra asigura inca un cost redus al fortei de munca, scrie si Curierul National.

"Avem o economie in dezvoltare, unde costul fortei de munca este inca scazut, iar calitatea este recunoscuta. Romania poate parea ca fiind la mare distanta, dar tehnica moderna de transport reduce aceasta distanta. Romania poate fi un partener al Chinei, o poarta de intrare spre Europa", le-a spus Boc oamenilor de afaceri chinezi.

Adevarul

AdevarulMajoritatea specialistilor pariaza pe o stagnare a preturilor locuintelor pentru inca un an. Optimismul din urma cu doar cativa ani de pe piata imobiliara este inlocuit de un pesimism generalizat. O singura mare agentie estimeaza un avans al pretului proprietatilor in 2012, titreaza Adevarul pe prima pagina.