Adevarul

AdevarulCare sunt orasele cu cele mai profitabile apartamente?

Potrivit Adevarul, Bucurestiul este detronat de Arad, Pitesti si Timisoara in topul locuintelor cu cel mai bun randament din chirii. O investitie imobiliara in marile orase din provincie ramane mai profitabila decat pastrarea banilor in banca.

Cumparatorii de garsoniere de pe Bulevardul Revolutiei din Arad pot fi considerati cei mai inspirati investitori imobiliari din intreaga tara. O astfel de proprietate genereaza un radament anual prin inchiriere de 10,4% raportat la valoarea investitiei, potrivit datelor companiei de evaluare Darian.




Curierul National

Curierul NationalCurierul National se intreaba pe cine mai ajuta rogramul Prima Casa?

In perioada de boom, bancile incurajau supraconsumul prin acordarea creditelor cu usurinta, dar acum situatia s-a schimbat. Statul isi asuma riscuri si s-a imprumutat pentru a ajuta bancile. In aceasta linie se inscrie si programul Prima Casa.

Ilie Serbanescu, analist financiar, considera ca acest program a ajutat doar bancile, iar Daniel Crainic, marketing manager la imobiliare.ro apreciaza ca impactul Prima Casa 4 este mult mai slab decat cel al primelor versiuni.

Financiarul

FinanciarulBanca Nationala a Romaniei este expusa la criza din SUA, scrie Financiarul.

Banca centrala are investit circa 17% din rezerva valutara in titlurile de trezorerie americane, adica 8 miliarde dolari. Alte sume importante din rezerva sunt plasate in obligatiuni ale Germaniei, Frantei si Olandei.

Astfel, BNR mizeaza in continuare pe obligatiunile americane, in pofida tur­bulentelor din ultima perioada si a deciziei S&P de a reduce ratingul SUA la ,,AA”. De asemenea, mare parte din aceste sume sunt investite in titluri de stat emise in euro ale Germaniei, Olandei si Frantei.

Pe timp de criza, Banca Nationala a Romaniei investeste mare parte a sumelor din rezerva valutara in titluri de stat ale guvernelor american, german, olandez si francez, potrivit datelor BNR furnizate pentru ,,Fin.ro”