Greva la fabrica Nokia de la Jucu

Greva la fabrica Nokia de la JucuAngajatii pe perioada determinata ai fabricii Nokia de la Jucu anunta ca, de maine, intra in greva, nemultumiti de faptul ca nu vor primi compensatii financiare la fel ca muncitorii cu contracte de munca incheiate pe perioada nedeterminata, informeaza Adevarul.

Este vorba de cateva sute de angajati pe perioada determinata la fabrica din Jucu, care au aflat ca nu vor mai putea munci pana la inceputul lunii decembrie a acestui an, ci cu o luna mai putin, fiind nevoiti sa-si intrerupa activitatea in data de 1 noiembrie. „Acestia au avut o tentativa sa declanseze de azi dimineata greva, insa au amanat-o pana maine. Maine vor intra toti muncitorii angajati pe perioada determinata in greva, pe toate schimburile. Operatorii de pe linii nu vor intrerupe activitatea", a declarat unul dintre angajatii fabricii Nokia de la Jucu, sub protectia anonimatului.

Cine ar fi trebuit sa tina Nokia in tara

Cine ar fi trebuit sa tina Nokia in taraRomania nu are inca un site actualizat in limba engleza destinat investitorilor straini, dar la conducerea institutiei care ar trebui sa reprezinte liantul dintre sefii de multinationale si autoritati s-au schimbat patru manageri in trei ani, numiti pe criterii politice si de care nimeni din mediul de business n-a auzit si nici Google. In conditiile in care chiar actualul sef al Centrului pentru promovarea investitiilor straine admite ca site-ul traderom.ro este "depasit", sosirea unor investitori straini care sa umple golul lasat de Nokia s-ar mai putea lasa asteptata, titreaza Ziarul Financiar.

Ramane de vazut cat din suma de un miliard de euro - valoarea investitiilor straine despre care oficialii spun ca se discuta in prezent cu multinationale pentru anul viitor - va intra in economie pana la finele lui 2012.

In ultimii trei ani, patru sefi numiti politic s-au perindat pe la conducerea agentiei responsabile de investitiile straine in Romania. De Stefan Imre, Gabriel-Bogdan Neidoni, Mihail Ovidiu Mihaila si Constantin - Matei Lapadat, actualul sef al institutiei pentru investitii straine, nu a auzit nimeni din mediul de business si se gasesc informatii foarte greu despre ei chiar si pe Google.

NATO intra in hotelurile din Capitala

NATO intra in hotelurile din CapitalaCapitala ar putea castiga aproximativ 1,2 milioane de euro in urma Adunarii Parlamentare a NATO, care va avea loc la Bucuresti, in perioada 7 - 10 octombrie. Suma este reprezentata de cheltuielile de cazare ale celor 350 de parlamentari, care vor fi insotiti, conform estimarilor, in medie, de cate doua persoane. La banii dati pe cazare se adauga cheltuiala zilnica estimata la circa 100 de euro de persoana, scrie Gandul.

Cea mai mare parte a cheltuielilor va fi reprezentata de costurile legate de cazarea demnitarilor straini. La un tarif mediu al cazarii de 250 de euro pe noapte, cele aproape 1.050 de persoane care vor vizita Bucurestiul cu ocazia Adunarii Parlamentare a NATO vor cheltui, in total, pe trei nopti de cazare,787.500 de euro, avand in vedere faptul ca acestia au ales sa stea la hotelurile de cinci stele aflate in centrul Bucurestiului, cum ar fi InterContinental, Radisson Blu SAS, JW Marriott Grand Hotel, Athenee Palace Hotel. Unii parlamentari vor sta insa si la hotelul de trei stele Ibis.

Ce orase isi impart cei mai buni studenti

Ce orase isi impart cei mai buni studentiCele mai bune programe apartin Universitatii din Bucuresti si Universitatii "Babes Bolyai" din Cluj-Napoca. Daca acestea sunt pe primul loc la 11, respectiv 12 domenii de studiu, Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi este prima la un singur domeniu: Matematica, scrie Evenimentul zilei.

Surprinzator, aceasta universitate a fost incadrata in categoria C la: Inginerie geologica, Stiinte politice, Stiinte administrative, Psihologie, Stiinte ale comunicarii si la Administrarea afacerilor. Domeniul Economie este incadrat in categoria E.

Primii 10.000 de euro dati ca despagubire pentru o casa din chirpici

Primii 10.000 de euro dati ca despagubire pentru o casa din chirpiciAnica Hobinca este primul roman cu locuinta din materiale de tip B care beneficiaza de pe urma politei obligatorii de asigurare a locuintei. Batrana moldoveanca in varsta de 88 de ani a primit 10.000 de euro de la PAID ca urmare a distrugerii integrale a bordeiului in care traia, scrie Capital.

Potrivit informatiilor capital.ro, locuinta a fost distrusa integral de o alunecare de teren. In localitatea ieseana Motca exista 1.774 de locuinte dintre care 67 detin o polita de asigurare in ciuda faptului ca multe case sunt expuse an de an la riscul unor alunecari de teren.

Cei mai bogati romani care traiesc din salariu

Cei mai bogati romani care traiesc din salariuCei mai multi romani care au realizat anul trecut venituri din salarii de cel puțin 420.000 de lei sunt din Bucuresti. Acestia sunt urmati de cei din judetele Ilfov, Constanta, Cluj si Prahova, scrie Money.ro.

Sunt insa si judete unde nici un angajat nu a avut un salariu care sa depașeasca aceasta valoare.

In total, 1.540 de persoane au castigat anul trecut 100.000 de euro si chiar mai mult, asa cum reiese din fisele fiscale privind impozitul pe veniturile din salarii, furnizate de catre ANAF.

Mai vin bani si in rezidential

Mai vin bani si in rezidentialPerioada investitiilor de sute de milioane de euro in mii de locuinte a trecut, insa piata rezidentiala din Capitala parca a mai prins suflu in 2011, asa ca in peisaj si-au facut aparitia costructii noi, cei drept mult mai reduse ca dimensiuni decat cele din boom.

Dailybusiness.ro va prezinta cateva dintre proiectele noi de pe piata, dar si ce planuri de dezvoltari au unii dintre investitorii care au inceput mici proiecte in 2011.