Documentul secret care zguduie imaginea SUA

Documentul secret care zguduie imaginea SUAAdministratia Obama constata intr-un memorandum secret ca uciderea americanului Anwar al-Awlaki, cleric musulman radical care se ascundea in Yemen, era legala doar daca nu ar fi fost posibil sa fie capturat viu, informeaza New York Times, potrivit Gandul.

Scris anul trecut, memorandumul vine dupa diverse consultari intre diverse agentii guvernamentale privind o situatie controversata. Prin adoptarea acestui memorandum, presedintele Obama a creat un precedent pentru uciderea unui cetatean american fara ca acesta sa beneficieze de un proces corect.

Ambasadorul Greciei la Bucuresti: Grecia nu poate sa-si dea proprietatile pe nimic

Ambasadorul Greciei la Bucuresti: Grecia nu poate sa-si dea proprietatile pe nimicAmbasadorul Poukamisas vorbeste despre perspectivele tarii sale in momentul in care presiunea datoriilor ii face pe multi sa se refere la falimentul Greciei, potrivit Adevarul. Lumea intreaga urmareste ceea ce se intampla in Grecia, iar vestile nu sunt dintre cele mai bune. Ambasadorul elen nu este, insa, extrem de pesimist.

„Adevarul": Ultima transa de imprumut, de 8 miliarde de euro, a fost amanata in urma intalnirii ministrilor de Finante din zona euro. Se spune ca Grecia nu va putea sa-si onoreze platile in lipsa acestor bani.

Agricultura va aduce 12 mld. euro in PIB in 2011

Agricultura va aduce 12 mld. euro in PIB in 2011Cresterea economica va fi salvata in trimestrul al treilea de cel mai bun an agricol din ultimul deceniu. Productia agricola va trece 12 mld. euro, in crestere cu 20% fata de anul trecut, scrie Ziarul Financiar.

Agricultura va contribui semnificativ la cresterea economica din acest an, vremea buna si preturile-record pentru produsele agroalimentare contribuind decisiv la un an agricol extrem de bun.

"Agricultura ar putea face diferenta in acest an insa depinde si de ce se va intampla in ultimele luni ale anului. S-ar putea ca agricultura sa faca diferenta intre plus si un plus si mai mare al cresterii economice", spune Laurian Lungu, managing partner in cadrul Macroanalitica.

Adrian Vasilescu: Dumnezeu ajuta bancile romanesti in fata crizei

Adrian Vasilescu: Dumnezeu ajuta bancile romanesti in fata crizeiDumnezeu ajuta bancile romanesti in fata crizei care afecteaza sistemul bancar european, considera Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului Bancii Nationale, relateaza Agerpres, citata de Romania libera.

"Dumnezeu si Banca Nationala ajuta bancile romanesti" in fata crizei, a declarat, astazi, la Antena3, consilierul guvernatorului Isarescu, intrebat despre efectele crizei financiare asupra bancilor din zona euro.

Vasilescu a dat asigurari ca efectele crizei bancare europene nu se vor extinde asupra bancilor din Romania. 'Bancile romanesti sunt solide. Nu exista putregai in nici una dintre bancile din Romania', a subliniat economistul.

Ce a invatat Romania din inchiderea fabricii de la Jucu

Ce a invatat Romania din inchiderea fabricii de la Jucu"Tunul dat de Nokia" la Jucu, asa cum au caracterizat mai multi oficiali romani investitia finlandezilor in comuna clujeana, serveste Romaniei cateva lectii amare privind necesitatea unei politici industriale si a unei noi relatii cu investitorii, conform Evenimentul Zilei.

In urma esecului Nokia la Cluj, Romania ar trebui sa invete cum sa construiasca un contract, cum sa negocieze cu un posibil investitor si ar trebui sa-si asume constient faptul ca, in cativa ani, acea investitie ar putea disparea si ca sute sau mii de romani ar putea ramane fara un loc de munca, considera profesorul de economie Daniel Daianu, fost ministru de finante.