Motorina s-a scumpit masiv

Motorina s-a scumpit masivCarburantii comercializati in statiile OMV Petrom sunt mai scumpi cu pana la 12 bani incepand de astazi. La motorina compania a aplicat o crestere de 12 bani/litru, iar la benzina de 6 bani/litru. Reprezentantii companiei au declarat ca principalul motiv pentru majorarea preturilor este cotatia internationala a produselor, anunta Capital.ro.

Atentie la creditele in valuta!

Atentie la creditele in valuta!Romanii si bulgarii pariaza din nou pe creditele in valuta. De data aceasta est-europenii nu se mai imprumuta in franci elvetieni, ci in euro. Banca Europeana pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) avertizeaza insa ca astfel de credite sunt riscante si ca au dus mai multe tari in pragul falimentului, informeaza Adevarul.

In Romania 90% din creditele imobiliare sunt in euro, arata documente ale Bancii Nationale a Romaniei. Imprumuturile in yeni si in franci elvetieni sunt de domeniul trecutului, sustine BCR, sucursala bancara romaneasca subordonata Erste Group Bank.

DN1, cea mai periculoasa sosea din tara

DN1, cea mai periculoasa sosea din taraDin pacate, DN 1 nu detine numai titlul de una dintre rutele cu cel mai intens trafic din Romania, ci si pe cel de cea mai periculoasa sosea din tara. Pe DN 1 au avut loc, anul trecut, nu mai putin de un sfert dintre accidentele rutiere din Romania, respectiv peste 5.700 dintr-un total de aproape 26.000. Dintre acestea, circa jumatate, respectiv in jur de 2.800 de accidente, au loc pe portiunea Bucuresti-Brasov, scrie Gandul.info.

La nivel european, Romania ocupa locul trei in ceea ce priveste mortalitatea in urma accidentelor rutiere, cu o medie de 13 decese la 100.000 de locuitori, conform celor mai recente date ale Eurostat. Spre comparatie, in Germania raportul este de doar 5,5 decese in urma accidentelor rutiere la 100.000 de locuitori. Pe primul loc in acest clasament se afla Letonia, cu 22 de decese la suta de mii de locuitori.

Piata de lux sfideaza criza

Piata de lux sfideaza crizaCriza exista, dar nu pentru toata lumea. O realitate confirmata de publicarea de catre cabinetul Bain & Company a ultimelor sale previziuni pentru piata mondiala de lux. Care este acest pronostic? O crestere a vanzarilor cu 10% in 2011, pana la 191 miliarde euro, fata de previziunile anterioare, de 8%, scrie Financiarul.

Se cauta vinovat pentru rata mica de absorbtie a fondurilor europene

Se cauta vinovat pentru rata mica de absorbtie a fondurilor europeneIntr-un context in care unul dintre fostii ministri ai muncii este anchetat de conflict de interese intr-un dosar care implica fondurile europene, alte fonduri de 800 mil. euro sunt blocate pentru incalcarea procedurilor de achizitie publica (atribuire de contracte "cu dedica­tie"), iar presedintele Agentiei pentru Ocu­parea Fortei de Munca este arestat pentru ca a luat mita de la angajatii care lucrau in proiecte europene se ridica intrebarea: cine se face responsabil pentru incapacitatea Romaniei de a atrage fonduri europene?, se intreaba Ziarul Financiar.

Arta negocierii: Cat de ieftin poti sa cumperi un apartament

Arta negocierii: Cat de ieftin poti sa cumperi un apartamentAproape toti agentii imobiliari negociaza pretul locuintelor cu 5-10% in minus, pentru a majora sansele de finalizare a tranzactiilor. Scaderile fata de pretul de cerere pot fi insa diferite in functie de anumiti factori, de la plata cash, la volumul avansului dat, dar si in functie de tipul de proprietar, informeaza Dailybusiness.ro.

Bancile Europei, pe marginea prapastiei

Bancile Europei, pe marginea prapastieiBancherii europeni spun de mai multe saptamani ca lucrurile sunt in regula, chiar daca expunerea lor pe tarile indatorate din zona euro le stranguleaza accesul la finantari. Cantitatea de bani trimisa la Banca Centrala Europeana (BCE) a atins cel mai inalt nivel din ultimele 15 luni pentru ca bancile se abtin sa se imprumute una pe cealalta. Frica de contagiune a infectat acum si Statele Unite, scrie Money.ro.