Cel mai tanar milionar din Romania are 26 de ani

Cel mai tanar milionar din Romania are 26 de aniAndrei Lisinschi Jr. este cel mai tanar milionar roman, cu o avere estimata la 40 de milioane de euro si o varsta de 25 de ani, noteaza Capital.ro.

Imediat dupa ce a terminat studiile, a primit 75% din actiunile businessurilor dezvoltate de parintii lui in domenii precum productia de tevi, combustibil biodisel si imobiliare.

In marea lor majoritate, tinerii milionari din Top 300 ori au mostenit businessuri, ori au facut profituri folosindu-se de relațiile pe care familiile lor le aveau.

Care sunt cele mai dezechilibrate banci din Romania

Care sunt cele mai dezechilibrate banci din RomaniaCele mai mari 14 banci locale dupa activele detinute, care au impreuna peste 86% din piata, au dat credite cu o valoare cumulata de circa 213 miliarde de lei (50 mld. euro) si au atras de la clienti depozite de numai 167 miliarde de lei, ceea ce inseamna un raport credite/depozite de 127%, noteaza zf.ro.

Raportul credite/depozite difera insa in mod dramatic de la o banca la alta, ajungand de la 64% in cazul CEC Bank la peste 550% in cazul austriecilor de la Volksbank, care au functionat ani de zile dupa modelul unui "magazin de credite" finantat din Austria si nu ca o banca traditionala care atrage depozite si din acesti bani acorda credite.

De altfel, majoritatea bancilor straine au recurs intr-o masura mai mica sau mai mare la acest model de busi¬ness local, preferand sa acorde credite din resursele economisite in Occident in loc sa stimuleze o piata locala a economisirii.

Cum s-a ajuns la Realitatea paralela

Cum s-a ajuns la Realitatea paralelaScandalul de la postul TV Realitatea este tratat pe larg de fin.ro.

Publicatia scrie despre cum doua posturi tv aproape identice, diferentiate de o sigla, se lupta pe aceeasi frecventa, doua firme, doua tabere, dar un singur scandal.

Realitatea TV a inceput sa emita, duminica, la ora 18.00, dintr-un nou sediu, cel din cladirea Willbrook.

In noaptea de duminica spre luni, telespectatorii abonati la serviciile UPC Romania au putut vedea, in cateva randuri, ca pe canalul pe care in mod obisnuit emite Realitatea TV a inceput sa emita postul RTV. Perioada de timp in care RTV a intrat peste Realitatea TV a fost scurta, de circa 10 - 15 minute, ulterior in reteaua UPC putand fi vazut tot postul Realitatea TV.

O viata ca-n filme. Mihai I: Regele Romaniei

O viata ca-n filme. Mihai I: Regele RomanieiRegele Mihai I al Romaniei implineste, astazi, venerabila varsta de 90 de ani, scrie DailyBusiness.ro.

O existenta demna de un scenariu de film, o viata traita la maxim, in care puterea si umilinta unor vremuri n-au reusit sa-l clinteasca.

Acesta s-a adaptat vremurilor, a trecut de la bogatie la saracie, de la statutul de rege la meseria de zarzavagiu.

Mihai I a lucrat si pe Wall STreet, ca broker, in perioada in care s-a mutat in New York, fiind poreclit in lumea financiara americana Michael King.

Iese Marea Britanie din UE?

Iese Marea Britanie din UE?Parlamentarii conservatori voteaza astazi in Camera Comunelor daca alegatorii britanici vor fi chemati sau nu la un referendum care sa decida daca Regatul Unit va mai ramane in Uniunea Europeana, scrie Money.ro.

Premierul David Cameron se confrunta cu o revolta a propriilor parlamentari, mai multi conservatori anuntand ca vor vota propunerea.

Multi membri ai Partidului Conservator din Marea Brtianie si-au exprimat de-a lungul timpului eurscepticismul. Marea Britanie a refuzat sa intre in Zona euro si ideea ca Regatul ar trebui sa paraseasca si Uniunea Europeana a mai circulat de-a lungul vremii.