Prima banca din lume, aproape de faliment

Prima banca din lume, aproape de falimentFundatia Monte dei Paschi a fost infiintata in 1472 si este o fundatie cu totul atipica: 90% din activele sale sunt bancare. Este una dintre cele mai mici banci italiene, dar este speciala pentru ca dupa toate datele, este cea mai veche banca din lume, scriu cei de la Wall Street Journal, citati de Capital.

"In Siena, Monte dei Paschi nu este o banca. Este banca", spune, pentru WSJ, Angelo Riccaboni, rectorul Universitatii din Siena, regiunea in care activeaza banca infiintata de familia Medici.

Mai tine Merkozy euro in viata?

Mai tine Merkozy euro in viata?Europa are un fond de bailout. Se numeste Fondul European de Stabilitate Financiara (EFSF) si a primit de curand puteri sporite: capacitate de 440 miliarde euro, posibilitatea de a interveni pe pietele secundare de obligatiuni si de a pune bani pentru recapitalizarea bancilor, scrie Money.ro.

Sunt doar cateva saptamani de la momentul in care Slovacia a aprobat modificarea Fondului. Parlamentul slovac a fost ultimul dintre cele 17 din Eurozona care a facut asta si pretul platit a fost caderea guvernului.

Summitul ultimei sanse de salvare a monedei unice

Summitul ultimei sanse de salvare a monedei uniceSefii de stat si de guvern din Europa se reunesc in aceasta seara la Bruxelles in cadrul unui summit considerat drept al ultimei sanse pentru salvarea economiilor din regiune, scrie Fin.ro.

Pentru moneda unica, pentru Uniunea Europeana in general, miza nu a fost niciodata atat de mare. Liderii UE au amanat de doua ori finalul jocului. Daca de aceasta data, la intalnirea ultimei sanse, nu vor fi capabili sa propuna un raspuns global, coerent si, inainte de toate, credibil, in special in privinta fondurilor financiare angajate, consecintele pot fi dintre cele mai dezastruoase.

Ce atu imobiliar are Romania in fata bancilor

Ce atu imobiliar are Romania in fata bancilorMajoritatea reprezentantilor bancilor nu au exprimat o opinie - clar deschisa sau explicit negativa - fata de finantarea proiectelor imobiliare, in cadrul unui sondaj al KPMG, scrie DailyBusiness.ro.

Cu toate acestea, abordarea lor fata de acordarea de fonduri pentru proiecte imobiliare variaza mult de la o regiune la alta. Unde se situeaza Romania, care segment al pietei este cel mai atractiv la noi?

Luna de foc pentru Guvern

Luna de foc pentru GuvernCresterea in 2012, bugetul si finantarea deficitului, criza euro, fondurile UE si recapitalizarea bancilor - cinci intrebari-cheie, titreaza jurnalistii de la Ziarul Financiar.

Romania a intrat intr-o luna de foc. Cinci sfidari majore se afla in fata Guvernului de la Bucuresti intr-un context international tulbure. Cu o misiune a FMI la fata locului, cu un proiect de buget pe 2012 nedefinitivat, cu perspective de crestere economica viitoare subtiate, Guvernul trebuie sa-si acopere spatele si in cazul unor intamplari neprevazute pe scena economica a Europei.