Cine sunt cumparatorii care au investit 250 mil. euro in imobiliare in 2011

Cine sunt cumparatorii care au investit 250 mil. euro in imobiliare in 2011Potrivit datelor DTZ, cea mai mare tranzactie a anului este preluarea portofoliului Europolis de catre austriecii de la CA Immo. Tranzactia a inclus doua cladiri de birouri si un parc logistic din Capitala, Europe House, Sema Park si Europolis Logistic Park, iar valoarea achizitiei este de 180 milioane de euro, de peste 4 ori mai mare decat urmatoarea tranzactie de pe piata, scrie DailyBusiness.ro.

Bancile incep sa se lepede de activele imobiliare toxice

Bancile incep sa se lepede de activele imobiliare toxicePe fondul discutiilor despre o adancire a crizei economice globale, cererea de declansare a procedurii insolventei depusa de Alpha Bank pe numele dezvoltatorului Asmita Gardens a zdruncinat piata imobiliara din temelii, scrie Capital. Este primul caz in care banca solicita falimentul unui ansamblu rezidential de proportii, pe care are o expunere de circa 70 de milioane de euro.

Cel mai mare faliment al unui mall s-a transformat in cea mai mare afacere pentru grecul Papalekas

Cel mai mare faliment al unui mall s-a transformat in cea mai mare afacere pentru grecul PapalekasCumparatorul este omul de afaceri elen Ioannis Papalekas, unul dintre fostii proprietari ai centrului comercial si unul dintre cei mai discreti investitori imobiliari de pe piata locala, care vanduse proiectul in urma cu cinci ani, scrie Ziarul Financiar.

City Mall se afla in portofoliul fondului australian APN European Retail Trust prin intermediul firmei Victoria Holding, aflata in faliment, lichidatorul judiciar este Casa de Insolventa Transilva nia, iar cel mai mare creditor este banca UniCredit, cu o expunere de circa 36 mil. euro.

BVB si-a exprimat intentia sa participe la privatizarea Bursei din Bulgaria

BVB si-a exprimat intentia sa participe la privatizarea Bursei din BulgariaAmbitia Bursei de Valori Bucuresti sa participe la privatizarea operatorului de piata din Bulgaria a fost exprimata de catre domnul Valentin Ionescu (n.r. directorul general al BVB), in cadrul unui forum economic in Sofia, in luna mai, ne-a declarat Ivan Takev, Chief Executive Officer al Bulgarian Stock Exchange, in cadrul unui interviu, scrie Bursa.

Au vandut hotelul Continental. Ce urmeaza

Au vandut hotelul Continental. Ce urmeazaDupa patru ani de la intrarea in actionariatul lan¬tului hotelier Continental, PPF Investments a decis, in septembrie, sa iasa din actionariatul lan¬tu¬lui hotelier controlat de omul de afaceri Radu Enache, scrie Money.

„Avem in plan investitii de 1,7 milioane de euro“, declara Gary Mazzotti, 49 de ani, directorul general al Gaz Sud, care lucreaza de trei ani pentru PPF Investments.