Kirchhoff Automotive: 200 joburi si investitii de 15 mil. euro

Kirchhoff Automotive: 200 joburi si investitii de 15 mil. euroKirchhoff Automotive intra pe piata producatorilor de componente auto din Romania prin realizarea unei investitii de 15 milioane de euro intr-o noua fabrica, situata pe platforma industriala de la Craiova.

Kirchhoff Automotive Romania va realiza astfel peste 30 de mari componente pentru caroseriile si sistemele auto incepand din 2012.

Producatorul Kirchhoff Automotive doreste ca o parte din productia fabricii din Craiova sa fie realizata si destinata clientilor din afara granitelor Romaniei - Fiat (Serbia si Turcia) si Renault (Turcia).

Fabrica va incepe productia de serie in luna mai a anului viitor, insa testarea masinilor si utilajelor vor incepe la jumatatea lunii noiembrie 2011.

Invesitia Kirchhoff Automotive la Craiova va realiza si 200 de noi locuri de munca in prima etapa. Oficialii companiei estimeaza insa ca numarul acestora se poate dubla in scurt timp.

Preh: 200 locuri de munca si investitii de 4,5 mil. euro

Preh: 200 locuri de munca si investitii de 4,5 mil. euroProducatorul de componente auto Preh va angaja la fabrica din Ghimbav peste 200 de perosoane, in urma extinderii capacitatii de productie, investitie de aproximativ 4,5 milioane de euro.

Preh Romania are 340 de salariati si produce la Ghimbav sisteme electronice de comanda, actionare si control pentru Volkswagen si Audi, iar anul acesta a devenit furnizor BMW pentru seriile X1,X3, X5 si seria 6 Cabrio.

Preh a investit 2,5 milioane euro in acest an pentru extinderea suprafatei fabricii si a capacitatii de productie, iar pana la sfarsitul anului vor mai fi alocate aproximativ 2 milioane euro pentru instalarea unor noi linii de montaj.

Grupul Preh are 2.500 de angajati in Germania, Romania, Portugalia, Franta, Mexic, Statele Unite si China.

Continental: 300 joburi si investitii de 16 mil. euro

Continental: 300 joburi si investitii de 16 mil. euroProducatorul german de piese si componente auto Continental vrea sa investeasca 15,7 milioane euro in extinderea capacitatii de productie a Contitech Fluid Automotive Romania, iar pentru acest proiect a solicitat acordarea unui ajutor de stat, in conformitate cu reglementarile legale.

In urma investitiei vor fi create 300 de locuri de munca.

Continental intentioneaza sa continue investitiile in 2012 si 2013 la Timisoara, unde vor fi cheltuiti 71 milioane euro si vor fi create 400 de noi locuri de munca, la Sibiu, unde compania va aloca aproximativ 35 milioane euro si va crea 300 de locuri de munca, dar si la Brasov, unde va fi deschisa o fabrica de pompe de combustibil. Investitia se cifreaza la 20 milioane euro, iar numarul locurilor de munca nou create va fi de 500.

IAC: 400 angajari si investitii de 58 mil. euro

IAC: 400 angajari si investitii de 58 mil. euroCompania International Automotive Components (IAC) investeste 58 milioane euro pentru constructia unei fabrici de componente auto la Bals (Olt), care va fi complet operationala la inceputul lui 2012, insa primele produse vor fi livrate in octombrie-noiembrie 2011

Investitiile vor genera 400 de noi locuri de munca in momentul in care fabrica va atinge capacitatea maxima de productie.

IAC va construi planse de bord, panouri de portiere si capitonaje de plafon de la Bals, judetul Olt. Produsele vor fi destinate in principal uzinei auto Ford de la Craiova.

IAC este primul furnizor din industria auto care construieste de la zero o unitate de productie in Romania, pentru a sustine operatiunile Ford de la Craiova.

IAC are clienti peste 20 de producatori de masini in Europa, Saab – panouri usi, Audi A1 – panoul de instrumente, Ford Mondeo – sistemul de habitaclu, Mercedes Clasa S - material textil pentru capota, BMW, Renault, Jaguar, Land Rover, VW, Scania, MAN, DAF, Opel, Porsche.

Grupul IAC, cu sediul central in Luxemburg, a avut in 2009 vanzari de 2,5 miliarde de dolari, este prezenta la nivel mondial in 15 state, prin 73 fabrici, si are 19.000 de angajati.

Draxlmaier: 1000 joburi si investitii de 27 mil. euro

Draxlmaier: 1000 joburi si investitii de 27 mil. euroDräxlmaier ia in calcul derularea unei noi investitii in Romania, in valoare de 26,8 milioane euro.

Noua fabrica ar crea 1.000 de locuri de munca, iar clientii principali vor fi producatorii germani de masini Daimler si Porsche.

Furnizorul de componente pentru industria de automobile Dräxlmaier detine 5 fabrici in Romania.

Dräxlmaier are ca parteneri constructorii auto BMW, Mercedes-Benz, Maybach, VW/Audi, Bugatti, Jaguar si Porsche.

Compania produce pentru marii producatori de masini interioare, fete de usi, console centrale, sisteme de navigatie, cabluri.

Delphi Automotive: 1.000 joburi

Delphi Automotive: 1.000 joburiDelphi Automotive deschide o noua unitate de productie in Romania, la Moldova Noua, pentru module de cablaje electrice necesare producatorilor de masini din Europa.

Numarul de angajati la noua fabrica ar putea ajunge la 1.000 de persoane pana la sfarsitul acestui an.

In Romania, Delphi detine trei fabrici, oferind in prezent locuri de munca la peste 10.000 de angajati in unitati care produc sisteme electrice de distributie si componente pentru motoare diesel.

Fabrica va produce module de cablaje electrice pentru producatori de masini din Europa si va lucra indeaproape cu celelalte fabrici Delphi din tara.

Delphi este prezenta in Romania inca din 1997. Fabricile de la Sannicolau Mare, Moldova Noua si Ineu produc sisteme de distributie electrice/electronice, iar fabrica din Iasi produce sisteme pentru motoare Diesel.

Delphi este furnizor si lider global in electronica si tehnologii pentru automobile, vehicule comerciale.

Pirelli:1.300 joburi si 160 mil. euro

Pirelli:1.300 joburi si 160 mil. euroFabrica de anvelope Pirelli de la Slatina va deveni cea mai mare unitate de profil a grupului italian.

Investitiile realizate de grupul italian Pirelli in Romania pana la sfarsitul anului trecut depaseau 300 milioane euro si vor ajunge in 2014 la circa 450 milioane euro.

Potrivit Pirelli, 160 de milioane de euro sunt destinati programului de extindere a fabricii de anvelope din Slatina, proiect lansat in anul 2008 si care urmeaza sa fie finalizat in anul 2013, avand drept obiectiv marirea capacitatii de productie.

Investitiile realizate de grupul italian Pirelli in Romania pana la sfarsitul anului trecut depaseau 300 milioane euro si vor ajunge in 2014 la circa 450 milioane euro.

Centrul Industrial Pirelli din Slatina are in prezent 2.400 de salariati, urmand sa ajunga pana la sfarsitul proiectului la 2.700 de angajati.

Pe langa fabricile de la Slatina, grupul italian este prezent in Romania cu unitate de productie de filtre pentru motoare diesel la Bumbesti Jiu, judetul Gorj.

Bosch

BoschBosch, unul din cei mai importanti producatori in industria tehnicii pentru autovehicule, vrea sa construiasca o unitate de productie in Romania si sa dezvolte fabrica Rexroth de la Blaj.

“Vrem sa extindem centrul de productie de la Blaj si sa construim o fabrica de tip greenfild in Romania. In martie 2011, reprezentantii Bosch au purtat discutii cu prim-ministrul Romaniei pentru eventualele oportunitati de investitie in Romania. Vom inainta o documentatie la Ministerul de Finante in care vom prezenta detaliat planurile noastre de investitii”, a declarat directorul general al Robert Bosch, Brigitte Eble.

Bosch Rexroth produce componente pentru fabricantii de masini, utilaje mobile, echipamente care produc energii regenerabile. Anul trecut, la fabrica de la Blaj au lucrat 470 de angajati, cu 35 de procente mai multi decat la finalul lui 2009.

Investitia Bosch in Romania va fi anuntata in a doua jumatate a anului.

Anul trecut, Bosch a achizitionat, pentru productia globala, componente de la 45 de furnizori romani in valoare de 94 milioane euro. "In 2011, ne asteptam sa achizitionam din Romania componente in valoarea de peste 100 de milioane de euro, de la 55 de furnizori, intre timp am identificat 70 de furnizori romani care pentru noi intra in discutie ca si furnizori Bosch", a precizat Eble.

Bosch activeaza in Romania din anul 1994. Grupul Bosch este, la nivel international, cel mai important producator in industria tehnicii pentru autovehicule, a tehnicii industriale, a bunurilor de consum si tehnicii pentru cladiri.