Clasa Mini

Clasa Mini

Clasa Mica

Clasa Mica

Clasa Compacta

Clasa Compacta

Clasa Medie

Clasa Medie

Clasa Mare

Clasa Mare

Clasa Lux

Clasa Lux

Clasa SUV

Clasa SUV

Clasa SUV Compact

Clasa SUV Compact

Clasa MPV

Clasa MPV

Cum sunt calculate preturile masinilor

Cum sunt calculate preturile masinilorEtapele parcurse de EurotaxGlass's Romania pentru a stabili aceste valori:

1. Baza de date masini noi de la 01.01.2000 pana in prezent: cuprinde toate tipurile de masini, comercializate pe canal official ( prin importator ), specificatii tehnice complete, echipari standard precum si echipamentele optionale cu tot cu coduri de comanda. Datele sunt actualizate in avans sau in maxim 7 zile de la lansarea unei masini pe piata din Romania.

2. Pe baza tranzactiilor reale colectate in piata de SH din Romania (in medie 4.500 tranzactii / luna), rapoartelor APIA si DRPCIV, precum si ofertelor de pe Autovit.ro. Firma calculeaza pentru toate tipurile din baza de date (pct 1) valori actuale (sh) de piata. Datele sunt actualizate lunar.

3. Forecast de valori reziduale – new car / used car, pana la o varsta de maxim 60 de luni. Metodologia se bazeza pe o experienta de minim 3 ani ( ETG a atins acest punct in august 2008) in calcularea valori actuale second hand ( pct 2). Datele sunt actualizate lunar, prima editie a fost mai 2011.

Pe baza curbelor de depreciere desenate la pct 2 se mai adauga:
- o comparatie de durata medie de viata a masinii versus estimarea perioadei ramase ( ex are deja 4 ani de existent, iar durata medie este de 7.5 ani, raman 3.5 ani) versus varsta / speranta de viata a competitorilor directi.
- indicatori macro economici colectati la nivlul fiecarei tari in parte precum si la nivel de UE.
- tehnlogii noi si impactul lor in piata ( ex: Hibrizi, electric….etc) – ca o precizare ETG este liderul pietei europene de business intelligence prin studiile numite generic Car to Market sau Power Trains ( 6 din 10 masini nou lansate beneficiaza de un studio ETG).