Mercedes-Benz Romania

Mercedes-Benz RomaniaPotrivit oficialilor Mercedes-Benz Romania, piata auto in 2010 se va mentine la nivelul din 2009, insa masinile nu vor mai beneficia de reduceri intrucat nu mai exista stocuri.

“In opinia mea, in 2010 vom avea parte de o revenire a economiei. Cred ca incepand cu 2010 piata auto isi va reveni usor si ca numar de unitati vandute, dar si ca nivel al preturilor. Cu reducerile din 2009 nu ne vom mai intalni", a declarat Michael Grewe, CEO si presedinte Mercedes Romania.

Mercedes-Benz Romania estimeaza pentru anul viitor mentinerea vanzarilor de masini din 2009. “Ne asteptam ca vanzarile Mercedes din 2010 sa fie apropiate de ceea ce vom inregistrat in acest an", a mai spus Grewe.

Mercedes-Benz Romania are 23 de showroomuri in tara si 29 de centre de reparatii autorizate.

Omul de afaceri Ion Tiriac a semnat pe 13 noiembrie acordul comun prin care Daimler preia participatia de 49% detinuta de Grupul Tiriac in cadrul Mercedes-Benz Romania SRL.

Mercedes-Benz Romania SRL (initial DaimlerChrylsler Automotive Romania SRL) si-a inceput activitatea la 1 ianuarie 2007, ca urmare a constituirii parteneriatului intre Daimler AG (51%) si Grupul Tiriac (49%).

Subaru Motors Trading

Subaru Motors TradingPiata auto din Romania si-ar putea reveni la finalul celui de-al doilea trimestru din 2010, considera Stavros Kanonopoulos, directorul general al Subaru Motors Trading.

“Nu vedem semnele unei reveniri rapide in ceea ce priveste piata auto din Romania. Cel mai probabil la finalul celui de-al doilea trimestru din 2010, piata va experimenta o revenire cu pasi mici, graduali. Totusi, cred ca aceasta revenire trebuie sa fie simtita mai intai in alte domenii cum ar fi sistemul bancar sau imobiliar – toate acestea influenteaza indirect si piata auto”, a precizat Kanonopoulos.

Anul acesta, Subaru se asteapta la o cifra de afaceri mai mica comparativ cu 2008. Anul trecut, Subaru Motors Trading a inregistrat afaceri de 16,6 milioane euro si un profit de peste 450.000 euro.

Subaru Motors este parte a grupului ce activeaza in zona balcanica, incluzand Grecia, Bulgaria, Macedonia si Moldova.

Proleasing Motors

Proleasing MotorsProleasing, distribuitor Ford in Dambovita, Prahova si Buzau, mizeaza in 2010 pe o piata in crestere cu pana la 10% fata de 2009.

“Estimarile noastre privind evolutia pietei auto in anul 2010 au in vedere o crestere de 5-10% fata de anul 2009. In 2010 ne vom concentra pe activitatea de service si pe mentinerea cotei de piata”, a precizat Lucian Alexe, directorul general Proleasing Motors.

Masurile firmei pentru criza au fost stoparea comenzilor pentru masini noi si reducerea bugetelor de marketing.

Proleasing Motors si-a inghetat planul de extindere din cauza crizei economice care a lovit industria auto, deschiderea de noi locatii fiind posibila doar cand piata auto va depasi 250.000 de unitati.

Compania are trei complexuri integrate in tara, investitiile pana in prezent fiind de peste 6 milioane de euro.

In 2008, Proleasing Motors a inregistrat cota de piata de 13,6%, cu 1.554 automobile marca Ford comercializate. Colaborarea cu marca Ford a inceput in decembrie 2001, cand Proleasing a deschis primul showroom in Ploiesti.

BMW Group Romania

BMW Group RomaniaDirectorul general al BMW Group Romania nu vede o refacere a vanzarilor de masini in ultimele luni ale anului, insa considera ca piata auto romaneasca isi va reveni anul viitor, inregistrand o mica crestere fata de 2009.

“Pentru ultimele luni ale anului nu ma astept la o intarire a pietei, insa sunt foarte optimist in ceea ce priveste anul 2010. Cred ca economia se va imbunatati anul viitor, iar piata auto va creste incet", a declarat Stephan Breschan, directorul general al BMW Group Romania.

BMW Group Romania are in prezent 15 dealeri in 12 orase din Romania.

BMW Group Romania, reprezentanta marcilor premium BMW si Mini, si-a inceput activitatea la jumatatea anului 2007 sub coordonarea lui Carl-Theo Fitzau, gestionand activitatile de import si aftersales pentru marcile BMW si MINI.

LeasePlan Romania

LeasePlan RomaniaPrognozele pentru piata auto in 2010 sunt de circa 100.000 de masini, potrivit LeasePlan Romania.

“Piata auto a suferit incepand din octombrie 2008 si va scadea anul acesta poate cu peste 60%, opiniile optimiste sustin ca are putea ajunge la 130.000-150.000 de masini, iar pentru anul viitor prognozele sunt in jur de 100.000 de masini”, a spus Bogdan Apahidean, director general LeasePlan Romania.

Anul acesta a scazut valoarea reziduala a masinilor administrate ca rezultat al caderii pietei de masini noi. Pentru a supravietui importatorii au trebuit sa scada preturile si in felul acesta s-au devalorizat si masinile rulate. Valorile reziduale la masinile rulate au scazut cu 15%. “Daca piata nu isi revine intr-un an vom fi afectati la sfarsitul anului 2010 si in cursul anului 2011, pentru ca valorile cu care am intrat noi in contract in 2007 si 2008 erau cu totul altele fata de cele de azi”, a mai spus Apahidean.

LeasePlan Romania este filiala companiei olandeze de leasing operational LeasePlan Corporation.

LeasePlan este lider in domeniul leasingului operational si al managementului de flote auto administrand prin filialele sale din 30 de tari aproape 1,4 milioane de vehicule, cu active de peste 14 miliarde euro.