Fiat

FiatAutoItalia are reduceri de pana la 6.200 euro la modelele Fiat din oferta de lichidare de stoc.

"Pentru automobilele Fiat aflate in lichidare de stoc, reducerile sunt variabile in functie de versiunile de echipare si pot ajunge pana la 6.200 de euro, cum este cazul modelului Linea 1.6 Multijet 105 CP Dynamic", a precizat Valeriu Tones, directorul de comunicare al AutoItalia.

Preturile de vanzare promotionale, cu TVA inclus, incep de la 10.759 euro pentru gama Fiat Linea, de la 11.835 euro pentru gama Fiat Bravo, de la 9.121 euro pentru gama Fiat Grande Punto, de la 7.108 euro pentru gama Fiat Panda, respectiv 12.214 euro pentru Doblo Panorama.

Pentru Noul Fiat Doblo Cargo, in perioada urmatoare, exista o oferta promotionala de finantare: “FIAT 5x5” , ale carei detalii sunt: 5% avans, 5% dobanda, 5 ani finantare, 5% asigurare, 5 plinuri de combustibil. Oferta este derulata prin Impuls Leasing.

Cele mai vandute modele Fiat in aceasta perioada sunt: Linea, Grande Punto, Panda, 500, Bravo.

Chevrolet

ChevroletComparativ cu anul trecut, preturile Chevrolet nu difera foarte mult. Oferta Chevrolet porneste, in programul REMAT de la 5.199 euro cu TVA si primele de casare incluse.

Modelul Spark vine in standard cu aer conditionat, 6 airbaguri, ESC, ABS, asistenta la franare, radio CD-MP3 cu USB, geamuri electrice fata si are motorizari Euro 5 (taxa de poluare zero).

Chevrolet va livra ultimele unitati Euro4 prin programul Rabla.

"Modelele Euro 4 nu reprezinta un procent considerabil si estimam ca vor fi epuizate odata cu terminarea programului REMAT", a declarat Catalin Manta, country manager Chevrolet Romania.

In primele 9 luni, Chevrolet a inregistrat vanzari in crestere cu 26%. Compania are pe stoc suficiente masini pentru a sustine cererile.

Printre cele mai dorite modele Chevrolet sunt Spark, Aveo, iar Cruze se vinde din ce in ce mai bine.

Mazda

MazdaMazda3 si Mazda6 beneficiaza de discounturi de 2.000 euro respectiv de 3.000 euro din pretul cu TVA inclus, plus garantie extinsa la 5 ani in limita a 150.000 km.

De asemenea, Mazda3, Mazda6 si Mazda CX-7 beneficiaza si de oportunitatea de finantare in leasing cu dobanda 0. Ofertele sunt valabile pana la 31 decembrie, in limita stocului disponibil.

"Raportat la anul trecut preturile finale au ramas constante. Variatia este foarte mica. Trebuie insa avut in vedere cresterea TVA din luna iulie, iar daca comparam listele de preturi, observam ca diferenta a fost intr-o mare masura suportata de companie", a precizat Dragos Grapinoiu, marketing manager Mazda.

Mazda mai are in stoc cateva masini cu motorizare Euro4, care mizeaza ca vor fi cumparate prin Rabla.

"Nu inregistram o presiune generata de stocuri. Toate motorizarile comercializate in prezent sunt Euro 5, iar in ceea ce priveste putinele unitati Euro 4 ramase avem incredere ca acestea vor fi vandute prin intermediul programului de stimulare a innoirii parcului auto", a mai spus Grapinoiu.

In primele 10 luni, vanzarile Mazda au inregistrat o crestere cu 11% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, de la 651 la 722 de unitati.

Modelul cu cea mai buna dinamica a vanzarilor este Mazda CX-7 cu o crestere cu 55%, factorul determinant fiind dat de lansarea noii motorizari diesel 2,2 litri Euro 5. Conform trendului pietei si Mazda2 si Mazda3 au fost in crestere, volumele pentru primul model crescand cu 29%, iar pentru compacta cu 24%, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.

Alfa Romeo

Alfa RomeoCel mai nou produs Alfa Romeo, Giulietta, are un pret special de lansare de 17.900 euro cu TVA, reprezentand o reducere de 2.500 euro.

Modelul 159 are un pret de pornire de 24.690 euro cu TVA, fiind mai mic cu 5.200 euro cu TVA.

MiTo beneficiaza de o reducere cuprinsa intre 1.000 si 2.000 euro cu TVA, in functie de motorizare si echipare. Pretul de pornire este de 14.000 euro cu TVA.

Honda

HondaHonda atrage clientii cu preturi fixe in lei la masini, reduceri de pana la 3.500 euro si anvelope de iarna cadou.

"Pentru Accord exista in perioada noiembrie-decembrie un beneficiu de pana la 3.500 euro cu TVA pentru anumite modele, plus preturi fixe la masini, in lei. Pretul de pornire (echivalent euro) este de 17.135 cu TVA", a declarat Florin Nita, pr & sales coordinator Honda Trading Romania.

Jazz 1.4 AMT are un pret fix in lei de 49.900 cu TVA. Pentru CR-V Honda ofera intretinere gratuita 3 ani sau 60.000 km, plus cauciucuri de iarna gratis.

Potrivit reprezentantului Honda, "in general cel mai bine se vand modelele la oferta speciala. Mai avem foarte putine unitati Euro4 pe stoc, acestea nu reprezinta o problema semnificativa".

BMW

BMWBMW are in prezent reduceri de pret pentru vechiul model X3, avand in vedere ca la sfarsit de noiembrie isi face debutul noua generatie.

"De principiu promotiile nu au la baza o reducere la pretul de lista. Incercam sa oferim alte avantaje clientilor nostri. Unul din cele mai importante consta in pachetele oferite prin BMW Financial Services. Suntem printre primii care au oferit solutii de finantare cu dobanda zero. Aceasta este o soulutie excelenta, de exemplu, pentru cei care doresc sa deconteze TVA-ul la cumpararea unui automobil si trebuie sa faca astfel o achizitie in leasing", a precizat Alexandru Seremet, corporate communications manager BMW Group Romania.

Seremet mai spune ca "motorizarile diesel sunt tot mai populare. BMW 320d EfficientDynamics Edition este cel mai eficient model din gama BMW, dar reuseste o acceleratie 0-100 km/h in numai 8 secunde".

Toyota

ToyotaToyota ofera in aceasta perioada discount-uri de pana la 14% la modelul Avensis.

Auris este disponibil intr-o editie speciala Unique care contine dotari premium (jante aliaj; VSC; 9 airbag-uri; 5 ani garatie) la un pret de 12.350 euro cu TVA. Yaris are un pret de pornire de 10.420 euro cu TVA. Preturile nu contin reducerea de 2.700 euro prin programul Rabla.

"Comparativ cu anul trecut, aceeasi perioada, preturile sunt similare, excluzand beneficiul programului Rabla. Cu acest beneficiu putem spune ca preturile au scazut cu aproximativ 15%. Pentru unitatile Euro4 vom mentine campanii speciale pana la epuizarea stocurilor. La sfarsitul anului 2009, Toyota a desfasurat o campanie masiva de lichidare de stoc, anul acesta beneficiend de un stoc balansat in linie cu cerintele pietei. Toate modelele de volum beneficiaza deja de motorizari Euro5, stocul de Euro4 fiind mult diminuat sub 10%", a declarat Nicoleta Gerea, directorul de vanzari si dezvoltare retea Toyota Romania.

Reorientarea clientilor catre modele din clasele B si C, respeciv Yaris si Auris cu motorizari mici de 1.0l si 1.33l benzina, a continuat si in anul 2010. Yaris si Auris au reprezentat 70% din vanzarile Toyota in primele 10 luni ale anului 2010.

"Interesul pentru modelele cu motorizari Hybrid (Prius si Auris HSD) este in crestere. In cadrul evenimentului Toyota Experience, caravana Toyota, am inregistrat peste 400 cereri de Drive Test cu aceste modele", a precizat oficialul Toyota.




Skoda

SkodaPreturile autoturismelor Skoda in anul 2010 sunt comparabile cu cele de anul trecut.

Skoda mai are pe stoc modele cu motorizari Euro4, insa taxa de poluare este suportata de companie pentru majoritatea acestora.

"Din toate masinile disponibile pe stoc momentan circa 20% sunt cu motorizari Euro4. La multe din modelele existente cu motorizare Euro4 oferim taxa de poluare cadou", a precizat Patricia Zegreanu, marketing & communication manager Skoda.


Modelul Skoda cel mai bine vandut in Romania este in continuare Octavia Business.

Seat

SeatToate modelele Seat sunt Euro5, ofertele sunt aceleasi de la inceputul lunii iulie.

"Comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, preturile pentru modelele speciale sunt mai mici, in plus toate motorizarile sunt Euro 5. Stocul actual este alcatuit in totalitate din motorizari Euro 5", a spus Monica Tatu, marketing & PR pentru marca Seat.

Modelele cele mai bine vandute sunt Ibiza (toate cele trei tipuri- 5 usi, 3 usi si ST) si Leon. Ponderea celor doua modele este de aproximativ 90% din totalul vanzarilor.



Suzuki

SuzukiSuzuki are o promotie ce ofera o reducere de 500 euro la modelul SX4 1.6 GS 4WD, disponibil acum in editie speciala la un pret de 15.000 euro cu toate taxele, sub numele Alcantara.

Potrivit directorului general al Suzuki Romania, Alin Radu, "preturile au ramas relativ constante, in principal datorita faptului ca dealerii isi desfasoara activitatea direct cu producatorul si nu printr-un importator general. In aceasta perioada, avem o oferta speciala pentru modelul SX4 si anume editia speciala SX4 Alcantara".

Suzuki Romania nu mai are de vanzare masini cu motorizari Euro4, iar dealerii marcii au stocuri optimizate.

In 2010, Suzuki a innoit toata gama de modele. Toate masinile sunt Euro 5.

Compania a adus anul acesta noul Suzuki Swift, Suzuki Kizashi, Suzuki Alto – modele noi si Grand Vitara, Jimny, Splash – facelift-uri si motorizari Euro 5.

Cel mai bine vandut model Suzuki in Romania este SX4, in variantele 4x4, urmat de Swift si noul Swift. O crestere importanta au inregistrat in ultimele luni modelele de clasa mini, Splash si Alto.