1 / 8

Angajatori mai exigenti

Cresteri au fost inregistrate in numarul de posturi deschise in retail, marketing, vanzari, turism, productie, in special automotive, domeniul financiar bancar si IT. “Cresterea numarului de posturi deschise a fost moderata, insa sustinuta. Cele mai multe locuri de munca deschise au ramas in continuare in IT, domeniu care se lupta cu un deficit de talente si s-au mentinut solicitarile de personal specializat pe domeniu financiar contabil”, a declarat pentru Wall-Street.ro Monica Dona, PR manager la Lugera & Makler.

Ea a adaugat ca angajatorii sunt mult mai exigenti in selectarea candidatilor fata de perioada pre-recesiune, fiind rareori dispusi sa faca rabat de la anumite competente pentru a le dezvolta ulterior prin training.

Totodata, Dona a mai spus ca, desi numarul de posturi permanente a crescut fata de aceeasi perioada a anului trecut, cele mai multe solicitari vin in continuare pe segmentul de munca temporara. Angajarile pe proiect sau temporare acorda angajatorului flexibilitate in gestionarea resurselor umane pentru perioadele in care se inregistreaza cresteri sezoniere de activitate, a mentionat aceasta.

Vezi in slide-urile urmatoare ce companii mai fac angajari.Ce firme fac angajari in aceasta perioadaArticole recomandate