6. Finante, asigurari, servicii imobiliare si servicii de afaceri (+1%)

6. Finante, asigurari, servicii imobiliare si servicii de afaceri (+1%)Angajatorii din acest sector de activitate previzioneaza o perioada linistita pe piata muncii pentru trimestrul 1 din 2012, raportand o Previziune Neta de Angajare de +1%.

Prognoza privind angajarile este mai redusa, atat fata de trimestrul anterior, cat si fata de aceeasi perioada a anului trecut, inregistrand o scadere de 7, respectiv 5 puncte procentuale.





„Previziune Neta de Angajare” se obtine facand diferenta dintre procentul de angajatori care anticipeaza o crestere a volumului total de angajari si procentul de angajatori care prevad o scadere a angajarilor in locatia lor.



5. Transport, depozitare si comunicatii (+6%)

5. Transport, depozitare si comunicatii (+6%)Angajatorii din acest sector de activitate raporteaza semnale incurajatoare pentru cei aflati in cautarea unu de munca in Trimestrul 1, 2012, cu o Previziune Neta Angajare de +6%.

In timp ce prognoza este cu 6 puncte procentuale mai scazuta decat trimestrul anterior, fata de perioada similara a anului trecut este cu 13 puncte procentuale mai puternica.

4. Constructii (+10%)

4. Constructii (+10%)Angajatorii din acest sector raporteaza semne incurajatoare pentru cei aflati in cautarea unui loc de munca in primul trimestru din anul viiitor, cu o Previziune Neta de Angajare de +10%.

Cu toate ca prognoza este cu 7 puncte procentuale mai scazuta in comparatie cu trimestrul anterior, ea prezinta o crestere considerabila, de 27 puncte procentuale fata de aceeasi perioada a anului trecut.

3. Administratie publica si servicii sociale (+12%)

3. Administratie publica si servicii sociale (+12%)Cu o Previziune Neta de Angajare de +12%, angajatorii din acest sector de activitate anticipeaza cresteri promitatoare ale nivelului angajarilor pentru trimestrul 1 din 2012.

Previziunea este mai puternica, atat fata de Trimestrul 4, 2011, cat si fata de perioada similara a anului trecut, imbunatatindu-se cu 5, respectiv 21 de puncte procentuale.

2. Industria prelucratoare (+14%)

2. Industria prelucratoare (+14%)Cei aflati in cautarea unui loc de munca se vor confrunta cel mai probabil cu un ritm promitator privind angajarile in trimestrul 1, 2012, conform angajatorilor din acest sector de activitate, care raporteaza o Previziune Neta de Angajare de +14%.

Comparativ cu 3 luni in urma, prognoza este cu 6 puncte procentuale mai scazuta, dar fata de aceeasi perioada a anului trecut este cu 4
puncte procentuale mai puternica.



1. Comertul cu ridicata si cu amanuntul (+15%)

1. Comertul cu ridicata si cu amanuntul (+15%)Angajatorii din acest sector de activitate se asteapta la cresteri promitatoare privind angajarile pentru primele trei luni din 2012, raportand o Previziune Neta de Angajare de +15%.

Perspectiva se afla in scadere cu 8 puncte procentuale fata de trimestrul anterior, dar se mentine relativ stabila comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.