5. Hezy Ovadia, noul presedinte al asociatiei Berarii Romaniei

5. Hezy Ovadia, noul presedinte al asociatiei Berarii RomanieiSeful URBB, Hezy Ovadia (foto), este noul presedinte al asociatiei Berarii Romaniei, inlocuindu-l pe Jan Derck van Karnebeek, directorul general al Heineken Romania, care a condus asociatia din martie 2010.

Asociatia Berarii Romaniei a fost infiintata in 2004 si are ca membri companiile Bergenbier, Heineken Romania, Romaqua Group, United Romanian Breweries Bereprod si Ursus Beweries.

Cele cinci companii au produs anul trecut 15,3 milioane hectolitri de bere, in zece fabrici.

Sursa foto principala: www.sxc.hu.

4. Valentin Ionescu nu mai este presedinte al CA al Depozitarului Central

4. Valentin Ionescu nu mai este presedinte al CA al Depozitarului CentralValentin Ionescu, director general al Bursei de Valori Bucuresti (BVB), a demisionat din functia de presedinte al Consiliului de Administratie (CA) al Depozitarului Central.

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a emis anul trecut o dispunere de masuri prin care interzicea conducatorilor unui operator de piata sa fie membri in CA sau conducatori ai unui depozitar central sau case de compensare.

“Am ales sa demisionez din aceasta functie pentru a ma dedica exclusiv dezvoltarii BVB”, ne-a declarat Valentin Ionescu.

3. Fiica lui Copos, administrator al Ana Hotels

3. Fiica lui Copos, administrator al Ana HotelsOmul de afaceri George Copos a numit-o in functia de administrator al companiei Ana Hotels pe fiica sa, Alexandra Copos (foto). Ea il inlocuieste pe fostul administrator, Stoian Dumitru, care a demisionat, se arata intr-o notificare din Monitorul Oficial.

Alexandra Copos, in varsta de 27 de ani, este cea care din 2013 va prelua conducerea operatiunilor Ana Holding, grup fondat in 1990 de George Copos.

Ea a plecat in Statele Unite in urma cu sapte ani, unde la inceput a studiat Facultatea de Finante la Princeton. Dupa facultate, a lucrat vreme de trei ani: doi la McKinsey, cea mai mare companie de consultanta de management din lume, si un an in administratie publica. In prezent, ea face un master la Harvard, in cadrul Kennedy School of Government.

2. Steven van Groningen preia sefia CIS

2. Steven van Groningen preia sefia CISSteven van Groningen, seful Raiffeisen Bank Romania, este noul presedinte al Consiliului Investitorilor Straini (CIS), mandatul sau fiind valabil pana in mai 2012. Conducerea executiva a CIS a fost schimbata ieri, iar cei doi noi vicepresedinti sunt Frank Hajdinjak - CEO al E.ON Energie Romsnia si Serban Toader - senior partner in cadrul KPMG Romania.

Steven van Groningen este bancherul aflat la conducerea Raiffeisen Bank Romania, a treia banca de pe plan local dupa valoarea activelor gestionate. Anterior, functia de presedintele al CIS era detinuta de Mariana Gheorghe, CEO al Petrom.

Steven van Groningen sustine ca obiectivul principal al CIS pentru perioada urmatoare este continuarea promovarii dialogului intre factorii de decizie si investitori, in vederea reluarii si mentinerii cresterii economice.

1. Directori noi la TVR

1. Directori noi la TVRDan Radu, Cezar Ion si Anca Gheorghe au ocupat posturile de director scoase la concurs de TVR in urma examinarilor. Astfel, Dan Radu este director de Productie Editoriala si Programe, Cezar Ion - director al Directiei Editoriale, iar Anca Gheorghe - director al Directiei de Marketing si Vanzari din TVR.

Dan Radu (foto), 46 de ani, a fost numit in august 2011 consilier al Presedintelui-Director General (PDG) al TVR, iar incepand din noiembrie anul trecut, interimar pe postul de director Productie Editoriala si Programe.

Cezar Ion (43 de ani) lucreaza in TVR din 1994, cand a fost angajat pe functia de redactor-realizator de emisiuni. Din 2006 a ocupat functia de director al Departamentului Productie Editoriala din TVR. De asemenea, este presedintele Asociatiei Jurnalistilor din Romania, din 2008.

Anca Gheorghe (38 de ani) a fost numita, incepand din ianuarie 2011, director interimar al Directiei de Marketing si Vanzari. Printre altele, Anca Gheorghe a fost director de Marketing si Comunicare la Kanal D Romania (iulie 2008-august 2010), director de marketing in Romania al Grupului Lagardere Active Radio International – Europa FM, Radio 21, VIBE FM (august 2006-iulie 2008) si consultant in marketing si vanzari la Radio Romania (februarie-septembrie 2006).