Locul 10: CFR Calatori

Locul 10: CFR CalatoriLocul 10 in clasament este ocupat de de CFR Calatori, revenita in clasamentul datornicilor, cu obligatii neplatite de 145 milioane de lei.

Restantele la buget ale primilor zece cei mai mari datornici au crescut cu 10% in primul semestru, la 9,2 miliarde de lei (peste 2 miliarde euro), in conditiile in care Compania Nationala a Huilei are jumatate din totalul obligatiilor, iar restantele CFR Marfa s-au dublat, reiese din datele ANAF, citate de Mediafax.

Locul 9: European Food

Locul 9: European FoodNou intrata in clasament, compania European Food ocupa locul 9, cu datorii de 156,6 milioane de lei.

Din clasamentul marilor datornici au iesit Galaxy Tobacco, ale carei datorii au scazut de la 919 milioane de lei la 63 milioane de lei, si Societatea Nationala de Imbunatatiri Funciare.

Locul 8: Electrica Serv

Locul 8: Electrica ServPe pozitia a opta se regaseste Societatea Comerciala Filiala de Intretinere si Servicii Energetice Electrica Serv, ale carei datorii au urcat cu 41%, la 168,3 milioane de lei.

Locul 7: UCM Resita

Locul 7: UCM ResitaUCM Resita ocupa locul 7, cu datorii de 175,7 milioane de lei.

Locul 6: Telecomunicatii CFR

Locul 6: Telecomunicatii CFRUrmatoarea pozitie este detinuta de Telecomunicatii CFR, cu datorii de 234,8 milioane de lei.

Locul 5: SNLO

Locul 5: SNLOUn avans mare al datoriilor a fost inregistrat si de Societatea Nationala a Lignitului Oltenia (SNLO), ale carei restante au urcat cu 71%, la 383 milioane de lei, si au pozitionat compania pe locul 5 in clasamentul restantierilor.

Locul 4: CFR Marfa

Locul 4: CFR MarfaRestantele CFR Marfa plaseaza compania pe pozitia a patra in topul marilor datornici, dupa ce sumele neplatite la bugetul statului s-au dublat fata de nivelul din decembrie si au ajuns la 548 milioane de lei.

Locul 3: Electrificare CFR

Locul 3: Electrificare CFRAl treilea mare datornic este Electrificare CFR, ale carui restante la buget au avansat cu 12% de la inceputul anului, la 567 milioane de lei.

Locul 2: CFR SA

Locul 2: CFR SAPe locul doi in topul restantierilor la buget se situeaza Compania Nationala de Cai Ferate CFR SA (compania care administreaza infrastructura feroviara), ale carei obligatii neplatite au ajuns la 2,15 miliarde de lei, in urcare cu 19% fata de nivelul inregistrat in decembrie.

Locul 1: Compania Nationala a Huilei

Locul 1: Compania Nationala a HuileiDatoriile Companiei Nationale a Huilei, cel mai mare datornic, au ajuns la 4,67 miliarde de lei, in crestere cu 13% fata de nivelul inregistrat la finele lunii decembrie.