5. Ovidiu Tender: 200-220 mil. euro

5. Ovidiu Tender: 200-220 mil. euro“Energie, petrol si gaze, constructii, farma, turism si agricultura” – acestea sunt domeniile in care investeste Ovidiu Tender (55 de ani), aflat pe locul al 15-lea in topul celor mai bogati romani, potrivit revistei Forbes Romania. Omul de afaceri are o avere estimata la 200-220 milioane de euro.

Tender a devenit operator in domeniul resurselor naturale si impreuna cu Frank Timis a infiintat o societate care va face aplicatii pentru zacaminte de hidrocarburi.

Cea mai cunoscuta afacere a lui Tender este Prospectiuni – companie care ofera servicii geologice si geofizice.

Sursa foto: Agerpres.

4. Gabriel Comanescu: 500-520 mil. euro

4. Gabriel Comanescu: 500-520 mil. euroGabriel Comanescu (44 de ani) este unul dintre cei mai avuti romani, situandu-se pe locul al 7-lea in clasamentul realizat de revista Forbes Romania, cu o avere estimata la peste jumatate de miliard de euro.

Numele lui Comanescu este asociat cel mai adesea cu Grup Servicii Petroliere (parte a grupului Upetrom), companie pe care o controleaza. Grup Servicii Petroliere activeaza in domeniul forajelor maritime, constructiilor offshore si al echipamentelor petroliere.

Omul de afaceri detine companii si in domeniul turismului, prin Vega Tourism.

Sursa foto: Agerpres.

3. Veronica Gusa de Dragan: 650-700 mil. euro

3. Veronica Gusa de Dragan: 650-700 mil. euroVaduva a omului de afaceri Iosif Constantin Dragan, Veronica Gusa (38 de ani) este cea mai bogata femeie din Romania, potrivit clasamentului Forbes Romania, cu o avere estimata la 650-700 milioane de euro.

“Principala afacere a familiei Dragan, pentru care este de altfel si cunoscuta la nivel international, este Butan Gas, companie care comercializeaza gaz petrolier lichefiat (GPL) pentru uz casnic, industrial si auto”, se precizeaza in top.

Veronica Gusa de Dragan mai controleaza afaceri in domeniul energiei verzi printr-un parc fotovoltaic in Italia si intr-un parc eolian in Dobrogea.
Dincolo de energie, femeia de afaceri deruleaza investitii si in cultura si imobiliare.

2. Frank Timis: 1,2-1,3 mld. euro

2. Frank Timis: 1,2-1,3 mld. euroNumarul doi in topul celor mai bogati romani realizat de revista Forbes Romania, Frank Timis (47 de ani) are o avere estimata la 1,2-1,3 miliarde de euro.

La fel ca si Dinu Patriciu, capul de lista, Timis este cunoscut pentru afacerile cu petrol, pe care in prezent le deruleaza prin companii ca International Petroleum si African Petroleum, ambele listate la bursa australiana. Acestora se adauga si investitii in energia verde, in Green Power Corporation Limited.

In afara de domeniul energiei, Frank Timis mai mare investitii in domenii ca cel farmaceutic si al cercetarii.

1. Dinu Patriciu: 2,1-2,2 mld. euro

1. Dinu Patriciu: 2,1-2,2 mld. euroIn fruntea clasamentului se afla Dinu Patriciu (61 de ani), cel mai bogat roman, cu o avere estimata la 2,1-2,2 miliarde de euro, potrivit revistei Forbes Romania. In domeniul energetic, fostul proprietar al Rompetrol detine mai multe fonduri de investitii in energie solara si eoliana, in Anglia si Olanda.

In plus, Patriciu are investitii in retail (de exemplu, retelele de magazine Mic.ro si Macro), presa (Adevarul Holding), banking (detine, impreuna cu fostul premier al Georgiei, Vladimir Gurgenidze, Banca Populara a Georgiei), arta, proiecte sociale (fundatia care ii poarta numele).