Petrolistii, banuiti ca s-au inteles la pret

Petrolistii, banuiti ca s-au inteles la pretConsiliul Concurentei a declansat o investigatie pe piata petrolului efectuand inspectii inopinate la sediile tuturor agentilor economici de pe aceasta piata, cu privire la posibila incalcare a Legii Concurentei.

Cititi mai multe aici.



Bugetul pe 2010 va fi construit cu un deficit de 5,9% din PIB

Bugetul pe 2010 va fi construit cu un deficit de 5,9% din PIBGuvernul isi propune sa coboare deficitul bugetar la 5,9% din PIB in 2010, iar in prezent Ministerul Finantelor Publice asteapta propunerile privind bugetul de cheltuieli de la celelalte ministere, a declarat ministrul de resort, Gheorghe Pogea.



Cele mai multe falimente, in retail

Cele mai multe falimente, in retailComertul cu amanuntul reprezinta sectorul de activitate in care au fost inregistrate cele mai multe falimente in primul semestru din 2009, mai exact 2.136 de cazuri sau 20,47% din totalul falimentelor, potrivit unui studiu privind evolutia numarului de falimente in Romania realizat de sucursala locala a Coface, pe baza cazurilor inregistrate la Oficiul National al Registrului Comertului.

Citeste Topul industriilor cu cele mai multe falimente

Batalie politica pe locurile din CA BNR

Batalie politica pe locurile din CA BNRStructura Consiliului de Administratie din cadrul Bancii Nationale a Romaniei se va modifica la inceputul lunii octombrie, dupa ce Parlamentul va alege noii membri dintre cei pe care partidele politice ii vor sustine.

Mugur Isarescu, actualul guvernator al BNR, va ramane, cel mai probabil, in fruntea bancii centrale, neavand pana acum nici un contracandidat. Insa, cele trei mari partide, PDL, PSD si PNL, se lupta pentru cele trei functii de viceguvernator al BNR.

Cititi mai multe aici.

Liderii G20 se reunesc la Pittsburgh

Liderii G20 se reunesc la PittsburghLiderii primelor 20 de economii din lume se reunesc astazi la Pittsburgh, in estul Statelor Unite, pentru a-si pune in aplicare angajamentele asumate in aprilie, in special in ceea ce priveste reglementarea sistemului financiar.

La putin peste un an de la izbucnirea unei crize economice fara precedent din 1929, in momentul iesirii din recesiune, presedintele american Barack Obama, care urmeaza sa prezideze primul sau summit international, a afirmat intr-un mesaj de intampinare la summit ca intreaga comunitate internationala a "mers foarte departe pentru a evita o catastrofa economica mondiala".

Cititi mai multe aici.

Fosti executivi la Rompetrol, intr-un business de marketing

Fosti executivi la Rompetrol, intr-un business de marketingEric Kish, fost vicepresedinte in grupul Rompetrol, si Dorin Gherman, fost director general in cadrul aceleiasi structuri, au pus bazele Trigento Marketing, o companie de marketing axata pe zona bunurilor de larg consum. Trigento a lansat recent primul sau produs – ice tea-ul Cuculand.

Cititi mai multe aici.


Targul imobiliar tIMOn

Targul imobiliar tIMOnUnele firme expozante la Targul Imobiliar National (TiMOn) din Piata Constitutiei ofera cadou cumparatorilor yachturi, abonamente VIP la Opera si la Teatrul National. Peste 70% din cei 70 expozanti vor avea locuinte finalizate sau cu finalizare pana la sfarsitul anului.

Cititi mai multe aici.


Companiile romanesti, printre cele mai optimiste in regiune

Companiile romanesti, printre cele mai optimiste in regiuneCompaniile romanesti se numara printre cele mai optimiste in regiune cu privire la perspectivele generale ale economiei nationale in urmatoarele sase luni (38,5% se asteapta la o redresare, procent ce plaseaza Romania pe locul doi in urma Poloniei, cu 51,2%), potrivit unui studiu Deloitte.

Citeste concluziile studiului realizat de consultantii Deloitte.