FMI vine in Romania

FMI vine in RomaniaEchipa FMI s-a razgandit si a hotarat sa vina in Romania la sfarsitul lunii octombrie pentru a realiza a doua evaluare asupra ecordului de finantare pe care l-a incheiat cu tara noastra, au declarat, pentru Wall-Street, surse apropiate negocierilor, desi, in urma cu o saptamana, anunta ca amana vizita pana la formarea unui nou guvern.

Cititi mai multe aici.

Alcatel-Lucent da afara 564 de angajati in Romania

Alcatel-Lucent da afara 564 de angajati in RomaniaAlcatel-Lucent SA, cel mai mare producator mondial de retele fixe de telefonie, concediaza 564 de angajati in Romania, conform planului de restructurare care va disponibiliza 26.000 de persoane la nivel european.

Cititi mai multe aici.

Una din doua companii a redus numarul de angajati

Una din doua companii a redus numarul de angajatiAproximativ 48% dintre companiile din Romania au inregistrat o scadere a numarului de angajati in timp ce alte 22,7% au anuntat cresterea efectivului de personal in criza, comparativ cu perioada din 2008, inainte de criza, potrivit unui studiu al Daedalus Millward Brown.

Cititi mai multe aici.


Bancherii straini au scos 2 mld. euro din Romania

Bancherii straini au scos 2 mld. euro din RomaniaExpunerea bancilor straine pe Romania a scazut cu peste 2 miliarde euro in trimestrul al doilea din 2009, la 84,19 miliarde euro, la valori exprimate in moneda europeana, desi la valori echivalente in dolari expunerea a crescut, arata datele Bancii Reglementelor Internationale (BRI).

Cititi mai multe aici.

Sef nou la Dacia

Sef nou la DaciaJerome Olive va fi propus pentru functia de Administrator al companiei Dacia in cadrul Adunarii Generale din 26 noiembrie 2009 si, ulterior, pentru cea de director general al Dacia, in locul lui Francois Fourmont, care va parasi compania si se va pensiona la sfarsitul acestui an.

Cititi mai multe aici.

Peter Imre paraseste compania Philip Morris

Peter Imre paraseste compania Philip MorrisPeter Imre, unul dintre cei mai longevivi manageri din industria tigaretelor din Romania, a decis sa paraseasca Philip Morris pentru a se dedica proiectelor personale – investitiile pe pietele de capital si imobiliare.

Citeste mai multe aici.


Economia Chinei sfideaza criza si in T3

Economia Chinei sfideaza criza si in T3Economia chineza si-a accelerat cresterea in al treilea trimestru din acest an, avansand cu 8,9% fata de acelasi interval din 2008, cel mai inalt ritm din ultimul an, a anuntat biroul national de statistica, potrivit Bloomberg.

Citeste mai multe aici.


Finantele au vandut obligatiuni de stat de 140 mil. euro pe 3 ani

Finantele au vandut obligatiuni de stat de 140 mil. euro pe 3 aniMinisterul Finantelor Publice (MFP) a plasat obligatiuni de stat de tip benchmark, cu maturitate la trei ani, in valoare de 594,36 milioane de lei (138,5 mil euro), la un randament mediu anual de 10%, in usoara crestere fata de cel acceptat anterior, potrivit datelor bancii centrale.

Cititi mai multe aici.