Banca Transilvania si-a anuntat rezultatele la noua luni

Banca Transilvania si-a anuntat rezultatele la noua luniVeniturile operationale au inregistrat o valoare de peste 930 mil. lei, in crestere cu 23% fata de 30.09.2008.

Profitul brut operational inainte de provizionare este de 418 mil lei, cu 83% mai mare fata de aceeasi perioada a anului precedent.

Profitul brut dupa provizionare este de 73,08 mil lei, incluzand si profitul exceptional de 13,79 mil. lei - rezultat din vanzarea participatiei detinute la BT Aegon.

Cititi mai multe aici.

Se deschide centrul comercial AFI Palace Cotroceni

Se deschide centrul comercial AFI Palace CotroceniDezvoltatorul israelian AFI Europe, parte a grupului Africa Israel, va deschide maine centrul comercial AFI Palace Cotroceni, amplasat la intersectia bulevardelor Timisoara si Vasile Milea, doar 85% dintre retaileri urmand sa aiba magazinele deschise, potrivit reprezentantilor dezvoltatorului.

Vezi fotografii si mai multe informatii aici.

Farmexim cere insolventa Dornafarm Suceava

Farmexim cere insolventa Dornafarm SuceavaDistribuitorul de medicamente Farmexim a solicitat dechiderea procedurii de insolventa impotriva Dornafarm Suceava (DOFA), potrivit unui comunicat remis pietei Rasdaq.

Cititi mai multe aici.


Afacerile Lukoil Romania, taiate la jumatate

Afacerile Lukoil Romania, taiate la jumatateDistribuitorul de carburanti LukOil Romania, parte a grupului petrolier rus LukOil, a inregistrat in primele noua luni ale anului pierderi totale de 22 de milioane de dolari, pe fondul injumatatirii pretului barilului de petrol si al cursului de schimb valutar nefavorabil.

Vanzarile totale raportate in perioada ianuarie-septembrie s-au cifrat la 932 de milioane de dolari, de doua ori mai putin fata de aceeasi perioada a lui 2008.

Cititi mai multe aici.


Managerii romani, cei mai pesimisti din regiune

Managerii romani, cei mai pesimisti din regiuneDoar 11% dintre managerii romani sunt increzatori ca am atins finalul crizei, iar nivelul de nemultumire fata de masurile guvernamentale de combatere a crizei este foarte mare, arata un studiu realizat de Roland Berger Strategy Consultants.

Cititi aici concluziile studiului.

Traficul de pe Baneasa ar putea trece pe Otopeni, din 2012

Traficul de pe Baneasa ar putea trece pe Otopeni, din 2012Pe fondul unei probabile scaderi a taxei de pe Aeroportul International Henri Coanda (Otopeni) si a majorarii taxei de aeroport de pe Baneasa, companiile aeriene low-cost si-ar putea transfera activitatea pe Otopeni incepand din 2012.

Cititi mai multe aici.

Romania - locul 48 la prosperitate

Romania - locul 48 la prosperitateRomania ocupa locul 48 in clasament, situandu-se sub Bulgaria (locul 46) si Republica Ceha (25), Polonia (29), dar peste Turcia (locul 69), Ucraina (locul 61), Rusia (69).

Romania ocupa locul 52 in functie de fundamentele economice, 40 in functie de antreprenoriat si inovatie. Cel mai bine este pozitionata la institutii democratice (locul 33), si cel mai rau in functie de capitalul social (locul 102).

Cititi mai multe aici.

Preluarea Zapp de catre Cosmote are OK-ul Concurentei

Preluarea Zapp de catre Cosmote are OK-ul ConcurenteiConsiliul Concurentei a autorizat preluarea Telemobil, operatorul Zapp, de catre Cosmote, cea mai mare tranzactie IT de pe piata romaneasca din 2009.

Cititi mai multe aici.

Capitala are nevoie de 3,7 mld. euro pentru investitii

Capitala are nevoie de 3,7 mld. euro pentru investitiiNivelul de investitii pentru infrastructura in Capitala, pana in 2013, intr-un scenariu optimist, este de 3,692 milliarde de euro, iar timpul petrecut in trafic va scadea cu 16,5%, in caz ca se va indeplini scenariul, a afirmat viceprimarul general al Capitalei, Mircea Raicu.

Cititi mai multe aici.

Scadere puternica pe SIF-uri

Scadere puternica pe SIF-uriSectorul SIF de la Bursa de Valori Bucuresti a scazut cu 6% in sedinta de azi, pe o piata in declin cu 4%, volumele ridicate sugerand ca jucatori mari au iesit din piata pentru marcarea profiturilor, iar brokerii pun aceasta miscare pe seama situatiei politice si a contextului extern.

Cititi mai multe aici.