1. O romanca de 29 de ani, sefa peste GPS-urile Mio din patru tari

1. O romanca de 29 de ani, sefa peste GPS-urile Mio din patru tariLaura Samson, country director Mio Romania, devine responsabila pentru operatiunile companiei si in alte 3 tari din regiune - Ungaria, Cehia si Slovacia.

Samson lucreaza de noua ani in domeniul IT, din care patru ani in pozitii de management.

In urma acestei promovari, compania l-a numit pe Sergiu Gansca in pozitia de marketing manager si de vanzari pentru Romania.

2. Aviva Pensii are un nou director de investitii

2. Aviva Pensii are un nou director de investitiiIulius Postolache este din septembrie noul director de investitii al Aviva Pensii.

Iulius Postolache (foto) este absolvent al Facultatii de Finante, Asigurari, Banci si Burse de Valori (FABBV) din cadrul ASE Bucuresti si, timp de patru ani, a lucrat ca administrator de portofoliu pentru rezerva valutara externa a Romaniei in cadrul BNR.

De asemenea, noul investment manager are o bogata experienta in pietele financiare internationale, experienta a fost ulterior completata si de activitatea desfasurata timp de aproape trei ani in doua banci comerciale ca dealer /trader pe piata interbancara si administrator ALM.

3. Carpatica isi ia director general adjunct de la Millennium Bank

3. Carpatica isi ia director general adjunct de la Millennium BankGeorge Ciobanasu (foto) va ocupa, incepand din noiembrie, pozitia de director general adjunct al Bancii Comerciale Carpatica, dupa ce anterior a lucrat in cadrul Millennium Bank, Bancpost si Banca Translvania.

Licentiat al Academiei de Studii Economice din Bucuresti si absolvent “Magna Cum Laude” al Programului MBA Romano-Canadian, specializarea Finante, George Ciobanasu va asigura conducerea activitatii de Corporate Banking din cadrul Bancii Comerciale Carpatica.

Principalele obiective de management ale noului director general adjunct urmaresc cresterea competitivitatii bancii si dezvoltarea portofoliului de clienti companii, printr-o oferta de produse si servicii de calitate.



4. Un italian preia conducerea operatiunilor Indesit in Romania

4. Un italian preia conducerea operatiunilor Indesit in RomaniaGiuseppe Parma (foto) a preluat incepand cu luna octombrie conducerea operatiunilor din Romania ale companiei Indesit, detinuta timp de zece ani de catre Eugen Paturan.

Giuseppe Parma s-a alaturat companiei Indesit in 1996, fiind angajat al departamentului de vanzari din Italia. In anul 1999 si-a inceput cariera internationala, ocupand de-a lungul timpului mai multe functii, printre care: marketing manager CIS, Mid-Europe manager, marketing manager New Europe&Export, country manager Polonia, director regional pentru Europa Centrala, country manager pentru Spania si country manager pentru Tarile Baltice.

5. MOL Romania are un nou director de marketing

5. MOL Romania are un nou director de marketingDivizia locala a grupului petrolier MOL are un nou director de marketing in persoana Claudiei Diaconu, 41 de ani.

Claudia Diaconu (foto) este absolventa a Institutului Politehnic Bucuresti si lucreaza pentru MOL din 2004. Anterior promovarii, a ocupat functia de expert de marketing in departamentul de lubrifianti al MOL Romania.

6. Seful centrelor comerciale Winmarkt isi incheie mandatul

6. Seful centrelor comerciale Winmarkt isi incheie mandatulWin Magazin, operatorul celor 15 centre comerciale Winmarkt, are, incepand cu 29 octombrie, o noua conducere in persoana lui Antonio Di Berardo (foto), care il va inlocui pe Sergiu Stapler, directorul general al companiei din ultimii 8 ani.

„Am toata convingerea ca noua conducere va reusi sa continue munca inceputa acum opt ani si sa dezvolte proiecte noi. Dupa o scurta perioada de relaxare, ma voi implica in noi proiecte in real estate si in domeniul bancar”, a declarat Sergiu Stapler. Noul director general a explicat, intr-un comunicat de presa, ca predarea mandatului la conducerea companeii Win Magazin a fost luata in calcul inca din momentul achizitiei.

7. Rino Tizzanini revine in retail la conducerea Interex

7. Rino Tizzanini revine in retail la conducerea InterexRino Tizzanini este, incepand cu luna septembrie a anului curent, noul director general al lantului de hipermarketuri Interex, in locul lui Stanislas Mainfroy, care si-a incheiat mandatul in vara acestui an.

Tizzanini va administra si dezvolta reteaua Interex din Romania, lantul numarand in prezent 12 magazine in toata tara.

Potrivit CDE R Interex, companie care opereaza in Romania lantul de magazine Intermarche, Rino Tizzanini va administra si dezvolta reteaua de la nivel local.

8. Wizz Air are un nou director operational

8. Wizz Air are un nou director operationalLinia aeriana low-cost Wizz Air il va numi, incepand din noiembrie, pe Chris Collins in functia de director operational.

Coliins il succede in aceasta functie pe Luke Farajallah.

Noul COO al Wizz Air este originar din Statele Unite ale Americii unde si-a dezvoltat cariera in industria transporturilor aeriene.

Dupa ce a activat timp de 15 ani in diferite posturi manageriale pentru People Express, Continental Airlines si subsidiarele, a intrat in sectorul low cost alaturi de JetBlue ca senior operations manager, fiind unul dintre primii angajati ai companiei in 1998. Dupa 7 ani alaturi de JetBlue, in ultimii 4 ani Chris a detinut pozitia de chief operating officer la Frontier Airlines.

9. Un nou director de vanzari pentru regia Elevate

9. Un nou director de vanzari pentru regia ElevateAgentia de publicitate indoor Elevate are incepand cu aceasta luna un nou director de vanzari – Oana Guiu – aceasta inlocuind-o in functie pe Andreea Brodocianu.

Desi majoritatea mediilor publicitare au scazut cu procente intre 20% si 80% si am asistat la concedieri masive sau chiar falimente, Elevate a avut ca obiectiv strategic intarirea echipei atat prin numeroase traininguri cat si prin atragerea de colegi noi, cu o cunoastere foarte buna a pietei media. Desi e un obiectiv gandit pe termen lung, rezultatele se vad deja. Ne-am pastrat clientii de anul trecut, am castigat altii noi si ne-am mentinut cifra de afaceri la nivelul lui 2008”, declara Tudor Maxim, fondatorul Elevate.

Cu o experienta de peste 10 ani in vanzari si in coordonarea unor echipe de vanzari, Oana Guiu (foto) a activat in media si advertising atat in zona de productie, la Elga Expo, cat si in print si online, la Bucharest Business Week si International Business Promotion.

10. Raiffeisen Leasing IFN are un nou director general adjunct

10. Raiffeisen Leasing IFN are un nou director general adjunctActionarii Raiffeisen Leasing IFN au decis, intr-o sedinta din 30 septembrie, revocarea din functia de director general adjunct a lui Mihai-Robert Pintelie si numirea lui Felix-Silviu Daniliuc in aceasta pozitie, potrivit unui anunt al companiei.

Astfel, Felix-Silviu Daniliuc va reprezenta compania din noua pozitie alaturi de directorul general, Mihaela Mateescu (foto), arata agentia NewsIn.

Raiffeisen Leasing are trei administratori - Steven Cornelis van Groningen, Hackl Michael si Kalinov Vladimir Nikolov.