Mihai Ghyka s-a intors in industria berii

Mihai Ghyka s-a intors in industria beriiMihai Ghyka (foto), creatorul brandului Bergenbier s-a intors si a preluat conducerea grupului StarBev.

El il inlocuieste pe Eduardo Luz la conducerea operatiunilor din Romania ale grupului StarBev, dupa ce la inceputul lunii decembrie 2009, CVC Capital Partners (“CVC”) a finalizat tranzactia pentru achizitionarea operatiunilor din Europa Centrala si de Est a Anheuser-Busch InBev.

Citeste aici care sunt prioritatile lui Ghyka in noul mandat.

Aviva Pensii a ramas fara director

Aviva Pensii a ramas fara directorPhilip Edward Jones, directorul executiv al Aviva Pensii Romania, va parasi compania la sfarsitul lunii ianuarie a anului in curs, dupa zece luni de mandat.

Surse din piata au precizat, pentru Wall-Street, ca inlocuitorul lui Philip Jones (foto) va fi tot un expat din cadrul grupului Aviva.

Seful Aviva Pensii are o experienta indelungata in domeniul financiar, iar primul contact cu piata locala de pensii private a fost la sosirea sa in Romania in luna august a anului 2007.

Sef nou la Raiffeisen Leasing

Sef nou la Raiffeisen LeasingFelix Daniliuc (foto) este, incepand cu 1 ianuarie 2010, noul director general al Raiffeisen Leasing, dupa ce a preluat in octombrie anul trecut functia de director general-adjunct, inclocuind-o pe Mihaela Mateescu, al carei mandat s-a incheiat la 31 decembrie 2009.

Noul sef are o experienta de peste 18 ani in domeniul financiar-bancar, in activitati precum trade finance, custodie, cash management, retail banking, coordonare retea sucursale si vanzari directe.

Schimbare de presedinti in CA la ATEbank Romania

Schimbare de presedinti in CA la ATEbank RomaniaATEbank Romania trece de la un Consiliu de Administratie format din sapte membri la unul format din noua persoane si il schimba din functia de presedinte al CA pe Dimitrios Miliakos, inlocuindu-l cu Sotiris Scandamis, ales pentru un mandat de 4 ani.

Anterior, CA al ATEbank a fost format din Dimitrios Miliakos (presedinte), Konstantinos Christou, Anastatasios Papanikolaou, Epameinondas Papanikolaou, Sergiu-Ioan Manea, Alina Pascu si Teodor Dragan, ca membri.

Nielsen are un nou director general in Romania

Nielsen are un nou director general in RomaniaTunde Turcsan este noul director general al Nielsen Romania, in locul lui Emanuel Sanda, care s-a retras din functie la sfarsitul lunii decembrie 2009.

Noul director al companiei a absolvit studiile de afaceri la Universitatea din Hertfordshire, Marea Britanie. Noul director general al Nielsen Romania este specialist in serviciile de retail audit, avand zece ani experienta in cercetarea de marketing.

De la director de vanzari la director general

De la director de vanzari la director generalDirectorul de vanzari al Teraplast, Ovidiu Avram, a fost promovat in conducerea executiva a furnizorului de solutii si sisteme integrate in domeniul instalatiilor si constructiilor.

Avram s-a alaturat Teraplast la 1 august 2009. El a absolvit in 2001 Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, Facultatea de Constructii de Masini – specializarea Inginerie Economica, iar in perioada 2003-2005 a participat la doua programe pentru dezvoltare profesionala in cadrul companiei de training Codecs Romania.

Fostul director executiv al F5 X-Media s-a mutat la Metropotam

Fostul director executiv al F5 X-Media s-a mutat la MetropotamCu o experienta de peste 9 ani in media si new media, Dragos Gurarosie (foto) va fi responsabil cu identificarea si dezvoltarea oportunitatilor de business pentru cele trei companii din grupul Metropotam, Fourhooks, Krogos Software si Knopad Software. Parte din top management, el va lucra indeaproape cu Dragos Novac - Krogos, Knopad - si Mihaela Barsan - FourHooks.

Gurarosie si-a inceput cariera la PrimaTV, in 2000, unde a avansat de la pozitia de junior account executive pana la senior account manager. Apoi a fost sales manager la Radiostar, actualul MagicFM. Au mai urmat National Geographic Channel, din nou Prima TV, de unde a fost recrutat ca director executiv al F5 X-Media. A parasit compania la sfarsitul lui decembrie, in urma unei decizii personale.