1. Shah Rouf, de la Aviva Romania in Sri Lanka

1. Shah Rouf, de la Aviva Romania in Sri LankaDupa trei ani de activitate ca director general al Aviva Romania, Shah Rouf va parasi compania la mijlocul lunii februarie 2010 pentru un alt job in cadrul grupului Aviva - pozitia de director general al Aviva Eagle din Sri Lanka.

Shah Rouf ocupa din 2006 pozitia de CEO al Aviva Asigurari de Viata. Lucreaza in asigurari din 1993, cand a intrat in echipa Commercial Union (numele sub care opera Aviva in acel moment pe piata) in Marea Britanie, pe pozitia de Graduate Management Trainee in asigurari generale.

Shah Rouf: Voiam sa fiu conducator de tren. Voiam sa conduc o locomotiva cu abur

2. BNP Paribas Real Estate are un nou sef

2. BNP Paribas Real Estate are un nou sefEdit Vesser, cea care coordonat lansarea biroului Colliers Romania, in anul 1995, a preluat conducerea companiei BNP Paribas Real Estate, inlocuind-o in functie pe Ioana Momiceanu.

Edit Vesser a lucrat pe pietele imobiliare din Statele Unite si Ungaria. In cadrul Colliers a lucrat timp timp de cinci ani, participand la dezvoltarea departamentelor de birouri si rezidential. Dupa Colliers, Edit Vesser a plecat la CB Richard Ellis (CBRE), companie care a preluat in anul 2008 jucatorul local Eurisko. Vesser a ramas in cadrul CBRE pana in 2007, cand consultantul american a decis sa renunte la contractul de franciza din Romania. Astfel, fosta CBRE a devenit Cornerstone International, Vesser avand rolul de partener.

3. FrieslandCampina ramane fara sef pana in aprilie

3. FrieslandCampina ramane fara sef pana in aprilieDupa aproape doi ani de la preluarea conducerii FrieslandCampina Romania, Ian Gearing paraseste compania incepand cu luna aprilie, interimatul fiind asigurat de catre Kostas Maggioros, seful operatiunilor pe Europa Centrala.

Ian Gearing a facut parte din echipa FrieslandCampina de peste 10 ani. Timp de 5 ani a ocupat pozitia de director general al Friesland Foods Malaezia si alti 5 ani pe aceeasi pozitie in Tailanda.

4. Un roman la sefia ArcelorMittal Galati

4. Un roman la sefia ArcelorMittal GalatiDirectorul de resurse umane al combinatului siderurgic ArcelorMittal Galati, Ionel Bors, devine country manager la 1 februarie, postul sau de la Galati urmand sa fie preluat de o persoana din afara companiei.

Ionel Bors (55 de ani), lucreaza in combinatul de la Galati inca din primii ani de functionare ai colosului siderurgic. Dupa privatizarea unitatii, in 2001, el a fost numit director de resurse umane si a condus toate sesiunile de negocieri salariale cu sindicatele din combinat.

5. Un nou CEO pentru GE Money Romania

5. Un nou CEO pentru GE Money RomaniaCristian Dragos este noul CEO al GE Money Romania, divizia de servicii financiare de retail a companiei General Electric. El il va inlocui pe Ron Malak, care a acceptat un nou rol in cadrul GE Capital Global Banking, in afara Romaniei.

Cristian Dragos are 11 ani de experienta in servicii financiare. S-a alaturat echipei GE Money Romania in 2006 si a coordonat, din perspectiva de marketing si vanzari integrarea celor trei companii de servicii financiare (credite ipotecare, leasing si credite de consum).

6. Pavel Stanchev pleaca de la Kanal D

6. Pavel Stanchev pleaca de la Kanal DPavel Stanchev, numit CEO al postului de televiziune Kanal D in februarie 2009, paraseste compania incepand cu ianuarie 2010. Multe televiziuni din Romania nu au un ‘raison d’etre’ economic

Kanal D Romania va fi condus in continuare de Haluk Kurcer, membru executiv in Board-ul Directorilor, impreuna cu actuala echipa de management.

7. Silviu Ispas paraseste sefia ARBOmedia

7. Silviu Ispas paraseste sefia ARBOmediaSilviu Ispas, director general al ARBOmedia.net si EMI Romania a decis sa paraseasca pozitiile pe care le detinea incepand cu data de 31 martie 2010.

Silviu Ispas s-a alaturat ARBOmedia in anul 2005, dupa ce activase in pozitia de consultant timp de doi ani. Din anul 2007 si pana in octombrie 2009 a fost membru in Consiliul de Administratie al EMI AG, fiind desemnat sa dezvolte EMI Romania, societate care administreaza activitatile de publishing ale grupului ARBOmedia pe plan local.

De asemenea, Ispas se va retrage si din functia de presedinte al Biroului Roman de Audit al Tirajelor (BRAT). Silviu Ispas, despre despartirea de ARBOmedia: Nu ma mai regaseam in ceea ce faceam

8. Un nou director de marketing si PR pentru Hilton

8. Un nou director de marketing si PR pentru HiltonCorina Alexandru, directorul de marketing si de relatii publice al hotelului de cinci stele Athenee Palace Hilton din Bucuresti, a renuntat, dupa opt ani, la aceasta functie.

Alexandru va fi inlocuita, incepand din 14 ianuarie2010, de Manuela Meres, absolventa a Universitatii Media din Bucuresti, care a lucrat inperioada 2007-2009 in cadrul departamentului de marketing al furnizorului de servicii de consultanta si outsourcing Capgemini.

9. Un nou director de creatie McCann pentru Vodafone

9. Un nou director de creatie McCann pentru VodafoneCatalin Dobre a fost promovat Group Creative Director pentru grupul Vodafone–consumer din cadrul agentiei de publicitate McCann Erickson, coordonand activitatea de creatie pe acest cont.

Printre campaniile semnate de Catalin Dobre se numara „Every 30 seconds” si „It’s easy to save somebody” pentru Asociatia pentru Promovarea Femeii din Romania, Vodafone „Street Magic” si „Profita ca esti tanar”, Dakino – „Scapa de cliseele Hollywoodului”, Cinemateca Union – „Selected Movies, Selected Audience” sau Transylvania OFF ROAD Competition – „Multumiri publicului”.

10. Petrom are in directorat un nou responsabil de marketing

10. Petrom are in directorat un nou responsabil de marketingRainer Schlang va deveni de la 1 februarie membru al directoratului Petrom, responsabil pentru marketing, inlocuindu-l pe Tamas Mayer.

Absolvent al Academiei de Comert si al unui MBA in cadrul Universitatii Krems (Austria), Rainer Schlang s-a alaturat OMV in 1980 si a ocupat diverse functii in cadrul grupului.

11. Un nou director general pentru Draftfcb

11. Un nou director general pentru DraftfcbIncepand din ianuarie 2010, Veronica Mircea va ocupa functia de director general al agentiei Draftfcb.

Sosirea la carma echipei Draftfcb este, de fapt, o revenire in agentia in care Veronica Mircea si-a inceput cariera in publicitate si a lucrat pana in anul 2000, ultima pozitie fiind cea de Account Director. Ulterior, ea si-a consolidat experienta ca Marketing Manager in cadrul companiei SC Johnson, pana in 2007, cand a devenit Marketing Director Toyota Romania.

12. Schimbare in conducerea Initiative

12. Schimbare in conducerea InitiativeDupa peste 14 ani la Initiative, din care opt petrecuti la conducerea agentiei, Octav Popescu devine vicepresedinte Initiative, urmand sa coordoneze operatiunile de media si digital la nivelul intregului grup.

Noul Managing Director al agentiei este Steve Dallas, un specialist international in media. Dallas a lucrat anterior in Marea Britanie, Ungaria si Polonia, pentru branduri precum: Coca Cola, GSK, L’Oreal, McDonald’s, Nestle, Philips, Renault, Sun Interbrew, The Walt Disney Company sau Vodafone.

A coordonat la nivel regional si international birourile unor agenti de media in Londra si Budapesta si se afla pentru a doua oara la conducerea unei agentii de media din Romania, dupa 4 ani petrecuti la Moscova.

13. Teodor Cucu, de la GMP la Frank

13. Teodor Cucu, de la GMP la FrankDupa cinci ani in cadrul GMP Advertising, dintre care un an si jumatate ca head of strategy, Teodor Cucu paraseste agentia pentru pozitia de director de creatie si strategie al agentiei Frank.

Cucu si-a inceput cariera in grupul Ringier si a continuat la MediaPro, unde a detinut diverse pozitii in cadrul posturilor ProFM si Acasa TV. A trecut in publicitate, iar printre campaniile la care a contribuit de-a lungul timpului se numara cele pentru Timisoreana (castigatoare a Grand & Gold Effie 2008, Bronze Effie 2009), “Puiul gatit nu face rau” pentru UCPR (Gold Effie 2007), Papucii Coccolino (Gold Effie 2008), “De ce iubim Bucurestiul” pentru Apa Nova (Gold Sabre Award) si lansarea Millennium Bank in Romania (Gold & Bronze Effie 2008).