6. Daniela Knecht pleaca de la Scala JWT

6. Daniela Knecht pleaca de la Scala JWTDaniela Knecht, managing director al agentie de publicitate Scala JWT, pleaca dupa doi ani la carma companiei. In locul sau se intoarce cea care a fondat business-ul Scala in Romania, Petra Hoyos.

“Dupa o colaborare ce a tinut aproape doi ani, Daniela Knecht (foto) a decis, in februarie 2010, sa paraseasca Scala JWT, iar eu am acceptat acesta decizie”, declara Petra Hoyos, CEO Scala JWT.

Petra Hoyos s-a intors la carma agentiei pe care a infintat-o acum 15 ani, dupa ce in ultima perioada s-a dedicat familiei si implicarii sale in activitatea regionala a JWT. Petra Hoyos gestioneaza contul Kraft pe zona Europa Centrala si de Est, Orientul Mijlociu si Africa.

Alaturi de clientii consacrati ai agentiei, cum ar fi Bayer, Johnson &Johnson, Kraft Foods, Mazda, Nestle, Nokia, Vodafone si cu ajutorul echipei, Petra Hoyos doreste sa continue business-ul Scala JWT.

5. Medicredit Leasing are un nou director general

5. Medicredit Leasing are un nou director generalActionarii Medicredit Leasing au decis, pe 17 februarie, sa il numeasca pe directorul de operatiuni al companiei, Dan Captaru, in functia de director general pentru o perioada de patru ani, in locul lui Mugurel Stancu.

Actionarii companiei au mai aprobat, intr-o sedinta din 3 februarie, incetarea prin acordul partilor a contractului de munca incheiat de societate cu Mugurel Stancu, incepand cu data de 3 martie 2010, potrivit NewsIn.

Dan Captaru este absolvent al Facultatii de Medicina din Cluj si a lucrat zece ani pentru compania farmaceutica multinationala Schering-Plough, ocupand mai multe functii de conducere, inclusiv de country manager in Croatia pentru o perioada de trei ani. Captaru s-a alaturat echipei Medicredit Leasing ca responsabil de vanzari si pentru activitatile de marketing, coordonand activitatea echipei de consilieri de investitii medicale.

Medicredit Leasing este controlata de Banca Transilvania, care are o participatie de 99,9987%, in timp ce BT Investments SRL detine 0,0013% din actiunile companiei.

4. FM Logistic are un nou director general

4. FM Logistic are un nou director generalFM Logistic, prezenta pe piata romaneasca de logistica de sase ani, ce ofera servicii de depozitare/manipulare, transport intern si international si servicii de co-packing, are un nou dirctor general incepand din luna martie.

Dupa 4 ani de activitate manageriala in FM Romania, Catalin Olteanu-Heel preia functia de Director General al FM Romania, incepand cu luna martie 2010.

Catalin Olteanu s-a alaturat echipei FM Romania in februarie 2006 ca director transport domestic pe Romania, venind din zona manufacturierilor de produse electronice.

In septembrie 2007 si-a extins experienta operationala preluand managementul depozitului dedicat clientului Procter & Gamble.

In aprilie 2008 a preluat functia de regional operation manager pentru intreaga platforma Timisoara, coordonand managementul operational de depozit pentru P&G si Nestle.

3. Directorul de marketing al Microsoft Romania a demisionat

3. Directorul de marketing al Microsoft Romania a demisionatDupa 12 ani de Microsoft, Dan Bulucea, actualul director de marketing si business al companiei pe plan local, s-a decis sa demisioneze.

In urma mai multor discutii purtate cu headquarter-ul companiei, Bulucea a facut miercuri anuntul oficial legat de plecarea sa din cadrul Microsoft, pe Facebook.

"Dupa aproape 12 ani de Microsoft, dupa multe joburi atat de diverse, de la sales la marketing, de la promovat tehnologie la business management, de la roluri locale la cele regionale traite pe alte meleaguri, schimbarea mi-a intrat in sange, dorinta de-a face totdeauna ceva nou care ma face mai bun. E vremea schimbarii si de data asta am hotarat sa ma uit in afara companiei. De la sfarsitul lui aprilie voi indrazni sa caut o noua cale, bucuros si nerabdator sa vad ce-mi poate oferi! Dan Bulucea", a scris directorul de marketing si business al celui mai mare producator de software la nivel mondial.

Contactat de catre Wall-Street, Dan Bulucea a spus ca demisia sa, anuntata oficial miercuri, este strans legata de un proces care a inceput in urma cu cateva saptamani.

"Am discutat cu headquarter-ul companiei si saptamana aceasta mi-am anuntat decizia. Din august 1998, de cand am inceput sa lucrez pentru filiala locala a Microsoft, am avut diferite roluri. Dar acum simt nevoia sa fac altceva, ceva nou", a declarat el.

2. Schreiner, schimbat de la conducerea Volksbank Romania

2. Schreiner, schimbat de la conducerea Volksbank RomaniaAdunarea generala a grupului Volksbank International a decis sa majoreze capitalul subsidiarei locale, Volksbank Romania, cu 200 milioane euro si sa ii inlocuiasca pe Gerald Schreiner si Herwig Burgstaller din directoratul bancii. Noii bancheri care vor conduce Volksbank Romania urmeaza sa primeasca aprobarea BNR, dar numele lor nu a fost precizat.

Gerald Schreiner, presedinte al Volksbank Romania de aproape 5 ani, "isi va folosi vasta experienta profesionala in noua calitate de responsabil al VBI pentru dezvoltarea modelului de business in cadrul grupului", iar Herwig Burgstaller, vicepresedinte, "isi va folosi valoroasa expertiza in cadrul bancilor din reteaua VBI", se arata intr-un comunicat al Volksbank International.

La conducerea Volksbank Romania se mai afla 2 vicepresedinti, Simona Fatu si Valentin Vancea, care nu vor fi schimbati.

1. Ursus are un nou presedinte

1. Ursus are un nou presedinteGary Whitlie, 53 ani, preia pozitia de presedinte al Ursus Breweries, liderul pietei berii din Romania, incepand cu luna iunie 2010.

Cu o experienta de 26 de ani in cadrul grupului SABMiller, Gary Whitlie (foto) preia sefia Ursus Breweries, dupa ce in luna ianuarie Stephan Maria Weber a renuntat la aceasta functie din motive personale.

Whitlie a ocupat diverse functii de conducere in cadrul departamentelor financiare, a fost director general al Chamdor Breweries in Africa de Sud, a pus bazele si a coordonat activitatea Miller Brands, operatiunile SABMiler in Marea Britanie, iar din octombrie 2008 a condus activitatea Dreher Breweries din Ungaria.