1 / 20

Locul 20 - Reckitt Benckiser

Singura modificare notabila in clasamentul realizat de Cegedim a fost in dreptul companiilor Bayer si Antibiotice Iasi, cele doua disputandu-si locurile 11 si 12, in statistica realizata pentru inceputul de an.

De altfel, evolutia pietei farmaceutice din primele trei luni a fost influentata, in parte, de cursul de schimb, in conditiile in care peste jumatate din medicamentele comercializate sunt din import, dar si de cresterea pretului mediu ponderat.

In perioada mentionata, peste jumatate din piata a ramas controlata de primii zece jucatori, cu un volum cumulat al afacerilor de 1,34 miliarde de lei. In schimb, la nivelul ultimelor 12 luni, activitatea acestora s-a ridicat la valoarea de 4,87 de miliarde de lei, cumuland o cota de piata totala de 57,6%.

De asemenea, primii 20 de jucatori, detineau o pondere de 77,1 din piata farmaceutica locala, calculat pentru ultimele 12 luni, la afaceri totale 6,53 miliarde de lei. In primele trei luni din 2010, cifra de afaceri a primelor 20 de companii din piata era de 1,8 miliarde de lei.

Totodata, conform datelor prezentate de Cegedim, valoarea pietei farmaceutice in ultimele 12 luni a ajuns la 8,45 miliarde de lei.

Compania farmaceutica Reckitt Benckiser ocupa ultima pozitie in clasamentul celor 20 de jucatori prezenti pe piata de specialitate din Romania, cu afaceri de 36,5 milioane de lei in primele trei luni si o cota de piata, pentru perioada mentionata de 1,5%.

La nivelul ultimelor 12 luni, Reckitt Benckiser a vandut medicamente in valoare de 120,4 milioane de lei si detine o cota de piata de 1,4%.Topul celor mai mari 20 jucatori din piata farmaArticole recomandate