Surpriza in piata de capital - Un nou director la BVB

Surpriza in piata de capital - Un nou director la BVBValentin Ionescu va fi noul director general al Bursei de Valori Bucuresti, incepand cu 27 septembrie, dupa ce Consiliul Bursei a aprobat numirea sa in sedinta de joi.

Anca Dumitru s-a retras din pozitia de director, urmand sa activeze ca director general adjunct.

Ionescu absolvent al Academiei de Studii Economice din Bucuresti, Facultatea de Comert, detine o diploma de MBA eliberata de CNAM Paris si de ASE Bucuresti cu masterat in „Dezvoltarea economica a companiei”. De asemenea, are studii in specializarea „Finante Administrare de Portofoliu” prin programul Universitatii Georgetown, SUA, precum si o diploma in „Management Bancar” eliberata de CODECS Romania.


Un nou director general la Transilvania Constructii

Un nou director general la Transilvania ConstructiiTransilvania Constructii (COTR) a anuntat incetarea contractului de mandat a Feliciei Felecan din functia de director general si administrator al Consiliului de Administratie al companiei.

In locul lui Felecan a fost numit de Vasile Danut Lungu.

Directorul general al CFR a demisionat

Directorul general al CFR a demisionatDirectorul general al CFR SA, Emil Sabo, si-a dat demisia din functia pe care o ocupa din februarie, dupa ce a fost trimis in judecata, alaturi de alte persoane, pentru o frauda de 700.000 de euro, comisa in 2005.

Demisia survine in urma anuntului Directiei Nationale Anticoruptie de joi, care l-a trimis in judecata pe Emil Sabo pentru unele fapte petrecute in 2005, cand era angajat al firmei private Activ Invest

Fostul jurnalist Radu Cosarca, director de relatii externe la Enel

Fostul jurnalist Radu Cosarca, director de relatii externe la EnelFostul jurnalist Radu Cosarca va prelua functia de director de relatii externe la Enel Romania, subsidiara a grupului italian de utilitati Enel. Radu Cosarca va fi angajat de catre companie incepand cu luna septembrie, insa va prelua oficial functia pana la sfarsitul toamnei, dupa o perioada de training.

"Actualul director al departamentului de Relatii Externe, Dl. Paolo Chighine, va continua sa detina aceasta functie avand intreaga responsabilitate asupra activitatii departamentului, pe parcursul urmatoarelor luni, pana se va realiza inlocuirea sa cu dl. Radu Cosarca. Confirmam faptul ca Dl. Cosarca va fi angajat de catre Enel Romania incepand cu luna septembrie a acestui an. Dl. Cosarca va avea o perioada de training in companie, urmand sa preia in mod oficial functia de Director Relatii Externe pana la sfarsitul toamnei", a anuntat biroul de presa al Enel Romania.

Adrian Botan este noul presedinte ADC*RO

Adrian Botan este noul presedinte ADC*ROAdrian Botan, Deputy Managing Director si CEE Creative Director McCann-Erickson, este noul Presedinte Art Directors Club Romania. El preia conducerea clubului de la Serban Alexandrescu, membru fondator ADC*RO si Creative Director Headvertising.

Art Directors Club este unul dintre cele mai surprinzatoare proiecte care s-au intamplat in industrie in ultimii ani. Doisprezece oameni furiosi (pe atunci) s-au asezat la aceeasi masa si au decis sa isi doneze timpul urmasilor urmasilor lor. Scoala era un proiect necesar la vremea aceea, cand pe piata era o discrepanta mare intre cererea si oferta de oameni pregatiti. Astazi, conditiile s-au schimbat radical si ne confruntam in mod neasteptat, pe langa criza economica, cu o criza a creativitatii in publicitatea romaneasca”, a spus Adrian Botan.

Reuven Havar, fostul sef al AFI Europe, numit in conducerea Atlas Estate

Reuven Havar, fostul sef al AFI Europe, numit in conducerea Atlas EstateLa 61 de ani, israelianul Reuven Havar, care a renuntat la inceputul anului la sefia dezvoltatorului AFI Europe Romania, proprietarul mall-ului AFI Palace Cotroceni, a fost numit de curand director in cadrul companiei de Atlas Management, divizia de investitii a fondului Atlas Estates, care detine in Bucuresti hotelul Golden Tulip.

onsiliul director al fondului de investitii Astlas Estate Limited a anuntat astazi ca a fost instiintat de anumite schimbari care au avut loc in managementul diviziei sale de investitii, compania Atlas Management.

“Incepand cu 16 august, Reuven Havar il va inlocui pe Nahman Tsabar in functia de CEO a companiei Atlas Management”, se arata in anuntul fondului de investitii.

Dragos Bonea, presedintele Delta Distribution, este administrator special al companiei

Dragos Bonea, presedintele Delta Distribution, este administrator special al companieiDragos Bonea, actionarul majoritar si presedintele distribuitorului de placi ceramice Delta Distribution, aflat in insolventa, a fost numit in functia de administrator special.

Principala atributie pe care o are administratorul special intr-o procedura de insolventa, potrivit legilor in vigoare, se numara propunerea unui plan de reorganizare a activitatilor companiei, care sa duca la stingerea datoriilor catre creditor/creditor.

UniCredit Tiriac Bank - Un nou vicepresedinte executiv responsabil de HR

UniCredit Tiriac Bank - Un nou vicepresedinte executiv responsabil de HRUniCredit Tiriac Bank are, din luna august, un nou vicepresedinte executiv responsabil de divizia Resurse Umane si membru al directoratului bancii, Alina Dragan, dupa primirea avizului Bancii Nationale a Romaniei pentru aceasta functie.

In aceasta calitate, Alina Dragan va superviza realizarea obiectivelor de resurse umane ale UniCredit Group in Romania", se arata intr-un comunicat al bancii.

Ea are o experienta de opt ani in domeniu, coordonand din 2009 departamentul HR al UniCredit Tiriac Bank, in calitate de director executiv. Alina Dragan a ocupat diferite functii manageriale pe aceasta arie de activitate, este licentiata a Facultatii de Psihologie din Bucuresti si detine o diploma de masterat in psihologie cognitiv-comportamentala.


ProCredit Bank Romania o pune in functia de presedinte pe sefa operatiunilor din Moldova

ProCredit Bank Romania o pune in functia de presedinte pe sefa operatiunilor din MoldovaProCredit Bank, un jucator de talie mica din bankingul local, are un nou presedinte, Ilinca Rosetti, care a primit la sfarsitul lunii august 2010 avizul Consiliului de Administratie al Bancii Nationale a Romaniei (BNR) pentru aceasta pozitie.

Noul presedinte a mai facut parte in perioada 2006 – 2007, Ilinca Rosetti din conducerea executiva a ProCredit Bank Romania, in functia de director Executiv Servicii Bancare, iar pana la data numirii sale in Romania a ocupat functia de director general al ProCredit Bank Moldova.

Ilinca Rosetti a absolvit Universitatea J.W. Goethe, Frankfurt am Main, Germania si este licentiata in Stiinte Economice si Matematica si Doctor in Stiinte Economice (Academia de Stiinte Economice, Bucuresti).