Gandul

Gandul"Vantu, eliberat. Basescu, despre acuzatiile lui SOV: Un inculpat nu poate fi confruntat cu un sef de stat" titreaza Gandul pe prima pagina.

Tot aici, cotidianul scrie despre romanii care s-au trezit cu conturile blocate de primarii. "Pentru recuperarea datoriilor de la cei care inregistreaza venituri, au case, terenuri sau masini, primariile instiinteaza, someaza si apoi executa silit" cetatenii care nu si-au platit impozitele pe 2010.

Un alt subiect abordat de Gandul pe prima pagina este cel al strategiei financiare a Guvernului pentru urmatorii 3 ani - facuta varza in 24 de ore.

Evenimentul Zilei

Evenimentul ZileiEvenimentul Zilei scrie din culisele eliberarii lui Sorin Ovidiu Vantu: "Cum a inclinat Costiniu balanta pentru Vantu". Ziarul scrie ca "dupa ce si sotul ei, Florin Costiniu, a trecut prin experienta arestarii, judecatoarea Viorica Costiniu a convins-o pe Luciana Mera ca SOV nu e un pericol social".

Tot pe prima pagina aflam ca repatriera romilor romani din Franta a declansat un conflict deschis in UE, un veritabil schimb verbal violent intre seful Comisiei UE, Jose Manuel Barroso si presedintele Frantei, Nicolas Sarkozy.

Un alt subiect de deschidere in EvZ trateaza istoricul podurilor subrede din Bucuresti. Expertii care vor afla trecutul lor vor primi 600.000 de euro.

Financiarul

FinanciarulFinanciarul scrie pe prima pagina despre strategia fiscal-bugetara intocmita de Cabinetul Boc, care "are la baza cifre extrem de optimiste". Din documentul citat de cotidianul economic, reiese ca in doi ani Romania va intra pe un trend crescator al economiei.

"Banca Nationala s-a transformat in broker de credite pentru guvern" mai scriu jurnalistii de la Financiarul, intr-un material despre cum institutiile bancare s-au inghesuit cu 26 de miliarde de lei in sapte licitatii depo ale Finantelor.

Tot pe prima pagina este abordat subiectul legii aprobate privind varsta de pensionare. "Punctul de pensie va ramane la 732,8 lei si vom iesi la pensie de 65 de ani, in conditiile in care speranta de viata medie este de 72 de noi", titreaza cotidianul.

Adevarul

Adevarul"Tiganiada la nivel inalt" scrie Adevarul despre agenda reuniunii de la Bruxelles dedicata situatiei tiganilor expulzati din Franta.

Tot de pe prima pagina din Adevarul aflam ca seful Parchetului de pe langa Curtea de Apel Galati, Dinu Galca, este judecat intr-un caz urias de coruptie.

"Marfarele franeaza economia" spun jurnalistii cotidianului, intr-un material despre cum restrictiile de viteza impuse trenurilor de marfa provoaca intarzieri reflectate in costuri suplimentare de milioane de euro in industrie.

Romania libera

Romania liberaDe pe prima pagina din Romania libera aflam cat se castiga din lipsa parcarilor: 10 milioane de euro. "In Capitala exista doar 450.000 de locuri de parcare si 1,3 milioane de masini" au aflat jurnalistii cotidianului.

Alte subiecte tratate in editia de astazi sunt eliberarea din arest a lui Sorin Ovidiu Vantu, precum si problemele intampinate de Guvern in a gasi fondurile necesare pentru sustinerea cheltuielilor din aparatul bugetar.