10. Cu cat a fost scos City Mall la vanzare pentru a 5-a oara

10. Cu cat a fost scos City Mall la vanzare pentru a 5-a oaraLichidatorul City Mall din Bucuresti, Casa de Insolventa Transilvania, va organiza pe 30 iunie o noua licitatie de vanzare a centrului comercial, la un pret de 20,96 milioane de euro, dupa patru incercari esuate de valorificare a activului aflat in faliment.

City Mall a fost scos la vanzare prima data la 31 martie, la 33 milioane de euro, iar ulterior, din cauza ca niciun investitor nu a fost interesat sa cumpere centrul comercial, au fost organizate alte doua licitatii, astfel ca pretul a fost redus la 29,5 milioane de euro, respectiv 26,2 milioane de euro. La cea de-a patra incercare de vanzare a mall-ului pretul de pornire a fost stabilit la 23,58 milioane euro, scrie Mediafax.



8. Cat de mare este riscul unei noi crize economice

8. Cat de mare este riscul unei noi crize economiceEconomia mondiala ar putea fi amenintata din 2013 de "o furtuna perfecta", care s-ar putea forma prin combinarea problemelor fiscale din SUA, incetinirea ritmului de dezvoltare din China, restructurarea datoriilor suverane in Europa si stagnarea din Japonia, a avertizat Nouriel Roubini.

In opinia sa, exista una din trei sanse ca acesti factori sa se combine si sa afecteze cresterea economica, din 2013, a afirmat Roubini intr-un interviu acordat la Singapore, transmite Bloomberg, citat de Mediafax.

Alte posibile urmari pot fi o crestere economica "anemica dar in regula", sau un scenariu optimist, in care expansiunea sa se imbunatateasca.

"Exista deja elemente de fragilitate. Toata lumea avertizeaza ca datoriile publice si private sunt prea mari. Problemele s-ar putea acutiza cel tarziu in 2013", a spus Roubini, profesor la Universitatea din New York.

9. Care sunt tarile cu cei mai multi utilizatori de Internet

9. Care sunt tarile cu cei mai multi utilizatori de InternetFaptul ca state precum China ori SUA ocupa locuri fruntase in topul tarilor cu cei mai multi internauti nu mai este o surpriza pentru nimeni, insa si afla si cateva aparitii surprinzatoare, arata datele Internet World Stats.

Pe primul loc se afla China, aproximativ 430 de milioane de oameni din populatia de 1,33 miliarde de persoane avand acces la internet.

Astfel, rata de penetrare a serviciilor online era in iunie anul trecut de 31,6%.

SUA ocupa a doua pozitie in top cu aproape 240 de milioane de abonati la serviciile de internet, ceea ce arata ca in jur de 77,3% din populatia tarii are acces la continut online.

Locul al treilea este detinut de Japonia cu aproape 100 de milioane de utilizatori din populatia totala a tarii de 126,8 milioane de persoane.

Vezi aici clasamentul complet.

Sursa foto: www.sxc.hu.


7. Cine sunt cei care fac marketing pentru mall-uri

7. Cine sunt cei care fac marketing pentru mall-uriDe ei depinde cati oamenii vin la mall si cat de mari sunt vanzarile retailerilor. Li se cere creativitate, strategie si rezultate. Citeste in slide-urile urmatoare cine sunt cei care fac marketingul centrelor comerciale si cum arata ziua lor de lucru.

Ovidiu Galan conduce departamentul de marketing al retelei Iulius Group, fiind responsabil cu patru centre comerciale, amplasate in Iasi, Cluj-Napoca, Timisoara si Suceava.

Cristina Iordan, sefa departamentului de marketing si comunicare in cadrul centrului comercial Sun Plaza din sudul Bucurestiului, are o experienta de 15 ani in cadrul unor companii multinationale precum: ABB, TNT, Knorr – Unilever, Mars Inc si ANB Amro – RBS.

Aura Dinu, coordonatoarea departamentului de marketing al mall-ului AFI Palace Cotroceni, are o experienta peste 12 ani in marketing si leasing.

Citeste aici intregul articol.

6. Care sunt cele mai bune si cele mai slabe spitale din Romania

6. Care sunt cele mai bune si cele mai slabe spitale din RomaniaMinisterul Sanatatii a facut publica lista cu clasificarea spitalelor din toata tara, in functie de competenta. Clasificarea incepe de la nivelul I – nivel de competenta foarte inalt si coboara pana la nivelul al V-lea – nivel de competenta limitat.

Lista cuprinde 461 de spitale din intreaga tara, clasificate in functie de mai multe criterii, printre care se numara serviciile medicale asigurate, dotarile, echipamentele si liniile de garzi asigurate. Unitatile mari, cu performante, vor primi mai multi bani la buget, in defavoarea celor clasate in niveluri inferioare de competenta.

Citeste aici lista detaliata.

5. Cat costa eficientizarea sistemului de termoficare din Romania

5. Cat costa eficientizarea sistemului de termoficare din RomaniaInvestitiile necesare pentru eficientizarea sistemului centralizat de termoficare din Romania se ridica la cinci miliarde de euro in urmatorii zece ani, releva un studiu realizat de PwC.

Studiul arata ca in prezent se aloca anual doar 30 milioane de euro pentru retelele de termoficare.

Astfel, aproape 30% din energia termica produsa in Romania se pierde in sistem inainte sa ajunga la consumatori, nivel de peste trei ori mai mare comparativ cu alte state europene. Din cauza acestor pierderi costul gigacaloriei este cu 20% mai mare, arata PwC.

4. Ce se intampla cu Romania in cazul falimentului Greciei?

4. Ce se intampla cu Romania in cazul falimentului Greciei?Falimentul Greciei poate avea consecinte dureroase din punct de vedere economic pentru toate statele din Europa. Efectele unui scenariu negativ in care liderii UE nu decid salvarea Greciei pot fi comparabile cu cele generate de falimentul Lehman Brothers, care a provocat recesiune in intreaga lume.

Pietele financiare din lume si toti managerii marilor companii sunt cu ochii pe Grecia. Chiar si oamenii de afaceri din Romania analizeaza situatia de la Atena. Miliardarul Ion Tiriac este de parere ca "Grecia poate sa faca toata Europa sa isi dea planurile peste cap". In opinia sa, situatia de criza din Grecia va influenta intreaga Europa, atat tarile puternice, cat si pe cele slabe, iar statele care cred ca vor mai recupera sutele de miliarde de euro oferite drept sprijin financiar guvernului de la Atena se insala amarnic.

"Trebuie sa ne ingrijoram la fel de mult ca si celelalte state. Toata lumea va fi afectata in cazul in care Grecia intra in default. Daca, prin absurd, oficialii UE nu se pun de acord sa salveze Grecia, atunci vom asista la efecte similare cu cele generate de falimentul Lehman Brothers", a declarat, pentru Wall-Street.ro, Cristian Ionescu, country manager al Coface pentru Romania.

3. Ce va domina piata de telecom in urmatorii 5 ani

3. Ce va domina piata de telecom in urmatorii 5 aniInternetul mobil devine tot mai popular pe masura ce numarul de dispozitive mobile creste, dar apelurile de voce vor continua sa domine piata de telecomunicatii, afirma operatorii telecom.

Una dintre tendintele care exista deja in strainatate si care in urmatorii ani va fi din ce in ce mai vizibila si in Romania este cea legata de combinarea retelelor de furnizare a energiei electrice cu retetele operatorilor de telecomunicatii.

Cererea de trafic de internet mobil va fi determinata de folosirea de tot mai multe servicii noi precum cele de video si audio streaming, radio sau mobile TV.

Cu toate ca noile dispozitive mobile ofera din ce in ce mai multe servicii, tot apelurile de voce si SMS-urile vor domina telefonia mobila.

In prezent toate ofertele de servicii telecom se bazeaza doar pe pret, iar in cazul in care acest lucru nu se va schimba, in aproximativ cinci ani achizitia de servicii de voce ar putea ajunge precum cea de politele RCA (raspundere civila auto), un segment in care pretul este singurul diferentiator.

Citeste aici articolul complet.

2. Ce spune Boc despre amenintarea din partea crizei grecesti

2. Ce spune Boc despre amenintarea din partea crizei grecestiRomania nu se afla in situatia dificila a Greciei, deoarece Guvernul a decis actiuni economice si sociale "mult mai grele", iar Banca Nationala a Romaniei a luat masuri pentru protejarea cetatenilor romani care sunt clienti ai bancilor cu capital elen din tara, a declarat premierul Emil Boc.

"Am vazut ca Banca Nationala stie ce are de facut pentru a preveni un impact negativ, iar ca tara am reusit macar sa ne ferim de asemenea situatii negative, asa cum din nefericire sunt in Grecia, dar am fost nevoiti sa luam masuri mai grele", a afirmat Boc, potrivit Mediafax.



1. Cum a ajuns o romanca sa lucreze la Facebook

1. Cum a ajuns o romanca sa lucreze la Facebook“Move fast, break things” este motto-ul Facebook, inscr'+'iptionat pe peretii sediului companiei din Palo Alto, California. O romanca, Cristina Scheau, studenta la Politehnica in Bucuresti, se pare ca a urmat aceste vorbe si a reusit sa convinga oficialii celei mai mari retele sociale din lume sa o accepte in randul lor.

Afla cum arata o zi de munca la ei, care este atmosfera si pe ce se pune accent la Facebook dintr-un interviu Wall-Street.ro.