10: Cum arata fabrica unde se asambleaza cel mai mare avion din lume

10: Cum arata fabrica unde se asambleaza cel mai mare avion din lumeToulouse, cel de-al patrulea oras ca marime din Franta, cunoscut drept "Orasul Rosu" datorita cladirilor din caramida rosie, este centrul aviatiei franceze, al industriei spatiale si sediul principal al constructorului de avioane Airbus, care asambleaza aici cel mai mare avion de pasageri din lume Airbus A380 si modelele A320, A330 si A340.

Cei mai mari constructori de avioane din lume sunt Airbus, detinut de EADS (European Aeronautic Defence and Space Company N.V.), cu sediul in Franta si Boeing detinut de BCA (Boeing Commercial Airplanes), cu sediul in Renton, Washington, USA.

9. Romania este marele castigator la Cannes

9. Romania este marele castigator la CannesRomania este marele castigator al Cannes Lions 2011, cel mai important festival de publicitate din lume. Agentia McCann Erickson pleaca acasa cu doua Grand Prix-uri pentru campania de comunicare prin care batonul de ciocolata Rom si-a pus pe ambalaj steagul american.

“Sunt foarte fericit. E cea mai mare realizare in 20 de ani de publicitate. Ma pot retrage fericit in 2015”, a declarat pentru Wall-Street.ro Bogdan Enoiu, seful grupului McCann.

8. Cine sunt barbatii care fac milioane de euro din afaceri pentru femei

8. Cine sunt barbatii care fac milioane de euro din afaceri pentru femeiConduc afaceri de zeci si sute de milioane de euro si se simt confortabil pe un teritoriu in care, de cele mai multe ori, femeile au ultimul cuvant. Razvan Diratian, George Popescu si Mircea Turdean vorbesc pentru Wall-Street.ro despre cum fac performanta intr-o piata evaluata la 500 mil. euro.

La 35 de ani, Razvan Diratian este unul dintre cei mai tineri CEO din peisajul de business din Romania. In urma cu doi ani, el a preluat de la Angela Cretu conducerea Avon Romania, o afacere de 114 mil. euro si un profit de 18 mil. euro la nivelul anului 2010.

7. Cine castiga mai mult decat Mugur Isarescu

7. Cine castiga mai mult decat Mugur IsarescuAvocatii, executivii din companiile cu peste 1.000 de angajati, notarii, head-hunterii, managerii fondurilor de investitii se numara printre cei care pot obtine, intr-o luna, venituri mai mari de 12.213 euro, cat a incasat Mugur Isarescu, guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei in 2009.

In vreme ce executivii celor mai mari companii de pe piata locala pot incasa pachete salariale ce depasesc 200.000 de euro, head-hunterii care-i plaseaza primesc, de obicei, un procent de maximum 20-25% din salariul mediu brut al candidatului, ceea ce inseamna ca veniturile lor lunare pot depasi pragul de 12.000 de euro.

6. Topul celor mai bine vandute laptopuri in Romania

6. Topul celor mai bine vandute laptopuri in RomaniaAcer a vandut si in primul trimestru din acest an cele mai multe laptopuri in Romania, insa pe locul al doilea a trecut producatorul american Hewlett-Packard (HP) acesta intrecandu-i pe taiwanezii de la Asus, conform companiei de cercetare International Data Corporation.

Desi continua sa fie pe primul loc in ceea ce priveste vanzarile de laptopuri, Acer a vandut intre ianuarie si martie anul acesta in jur de 20.300 de notebook-uri, mai putin cu 24,2% fata de 2010. Pe de alta parte, cota de piata a companiei a scazut de la 28,8% in martie anul trecut la 19,7% la finalul primului trimestru din 2011.

Unul dintre motivele acestei scaderi este concurenta din ce in ce mai mare in domeniu.

5. Cu ce lectii de business vine Iulian Dascalu

5. Cu ce lectii de business vine Iulian DascaluLa 42 de ani, ieseanul Iulian Dascalu este cel mai mare proprietar de centre comerciale din Romania, investitiile efectuate pana acum ridicandu-se la 600 de milioane de euro. Strategia sa de business este insa una precauta, iar omul de afaceri considera ca trebuie sa fim realisti, intrucat piata imobiliara nu-si va reveni rapid.

Anul trecut, cele patru centre comerciale Iulius Mall, aflate in orasele Iasi, Cluj-Napoca, Suceava si Timisoara, au adus venituri de 41,2 milioane de euro. Iulian Dascalu, proprietarul retelei Iulius Group, estimeaza ca veniturile vor creste cu circa 10% in acest an, ceea ce reprezinta o crestere sanatoasa si reala. “Nu ne dorim cresteri de 30%, am ajunge la o noua criza. Vrem sa avem o crestere reala, iar 10% este bine, este o crestere sanatoasa”, spune el.

4. Uniqa iese din actionariatul Astra Asigurari pentru 25 mil. euro

4. Uniqa iese din actionariatul Astra Asigurari pentru 25 mil. euroOmul de afaceri Dan Admaescu si-a continuat seria de achizitii inceput in acest an, dupa Academia Catavencu si Hotel Intercontinental, acesta cumparand pachetul de 27% din actiunile Astra Asigurari detinute de catre Uniqa. Valoarea tranzactiei a fost de 106 milioane lei (aproape 25 milioane euro).

"The Nova Group Romania confirma preluarea pachetului de actiuni de la Uniqa Group Austria, conform anuntului realizat anul trecut. Uniqa Group Austria a iesit din actionariatul Astra Asigurari prin vanzarea pachetului minoritar de 27% din actiunile firmei catre actionarul majoritar al companiei Astra Asigurari, TNG - The Nova Group", se mentioneaza intr-un comunicat al TNG

3. Cum arata prima statie de incarcare a masinilor electrice din Romania

3. Cum arata prima statie de incarcare a masinilor electrice din RomaniaPrima statie de incarcare a masinilor electrice din Romania a fost amplasata in spatele Pietei Unirii din Capitala, langa sediul Transelectrica, fiind construita de o asociatie profesionala de ingineri electro-energeticieni CIGRE.

Statia electrica, un produs 100% romanesc, va putea incarca 4 masini, insa in prezent sunt functionale doar doua puncte de alimentare normala (6-8 ore), cu intensitatea curentului de 16 A si cu tensiunea 230 V.

2. Altex, Domo si Flanco au publicat preturile pentru iPad 2

2. Altex, Domo si Flanco au publicat preturile pentru iPad 2Altex, Domosi Flanco, cei mai mari retaileri de electronice si IT&C de pe piata locala, au publicat preturile pentru tableta iPad2, toate cele trei companii avand aceleasi preturi. Practic, cea mai ieftina tableta costa 2.099 de lei, iar cea mai scumpa varianta costa 3.549 de lei, conform site-urilor celor trei companii.

Odata cu lansarea, tabletele iPad 2 vor putea fi cumparate din magazinele partenere ale Apcom (iStyle, Ideea si Restore, din Bucuresti, Cluj-Napoca si Galati) si din retelele Altex, Domo, Flanco si eMag din Brasov, Braila, Bucuresti, Buzau, Cluj-Napoca, Constanta, Craiova, Galati, Iasi, Oradea, Pitesti, Ploiesti, Sibiu, Suceava, Timisoara, Targu-Mures.

1. BNR poate prelua bancile grecesti

1. BNR poate prelua bancile grecestiPotentiala retragere a bancilor grecesti din Romania nu ar fi o mare problema pentru sectorul bancar local, deoarece autoritatile dispun de resursele necesare pentru a prelua aceste subsidiare si a le vinde mai tarziu altor grupuri financiare, iar BNR poate absorbi socurile, potrivit unui raport JPMorgan.

"Nu consideram ca o posibila iesire a bancilor grecesti din Romania ar fi o problema majora pentru sectorul bancar al tarii, tinand cont de faptul ca finantarea de la bancile-mama din Grecia se ridica la numai 3,5% din PIB (...) Autoritatile au resursele necesare sa preia subsidiarele si sa le vanda mai tarziu catre alte grupuri financiare straine (...) Rezervele bancii centrale, de aproape 30% din PIB, sunt suficiente pentru a acoperi orice posibila retragere de fonduri", se arata intr-un raport transmis de JPMorgan Chase Bank, Londra.