10. A cincea licitatie a esuat. Ce urmeaza pentru City Mall

10. A cincea licitatie a esuat. Ce urmeaza pentru City MallCentrul comercial City Mall, aflat in faliment, nu a atras investitori nici la a cincea licitatie, programata pentru 30 iunie, astfel ca lichidatorul judiciar, Casa de Insolventa Transilvania (CITR), va discuta cu creditorii vanzarea proiectului prin negociere directa.

La licitatia programata pentru joi, pretul de pornire a fost stabilit la 20,96 milioane de euro, fata de 33 milioane de euro, la incercarea anterioara de vanzare, de la sfarsitul lunii martie. Pentru ultima licitatie, pretul este cu 40% sub valoarea initiala.

9. Doua noi statii de metrou

9. Doua noi statii de metrouStatiile de metrou Jiului si Parc Bazilescu, de pe magistrala 4, au fost puse in functiune, dupa investitii de 72,5 milioane euro, fara TVA.

Statiile Jiului si Parc Bazilescu au o lungime de 2,62 km cale dubla de metrou.

Totodata, au fost inaugurate si primele automate de vanzare a cartelelor de metrou, urmand ca in perioada urmatoare sa fie instalate si in alte statii.

Dupa aceasta investitie, lungimea retelei de metrou din Bucuresti a crescut la 68,6 kilometri cale dubla, cu 51 de statii.

8. Yorgos Ioannidis paraseste sefia Romtelecom

8. Yorgos Ioannidis paraseste sefia RomtelecomYorgos Ioannidis (61 de ani), cel care a fost director general al Romtelecom din ianuarie 2007, va pleca la 1 iulie de la conducerea companiei.

Aceasta este cea de-a treia schimbare importanta de CEO a unui operator local de telecomunicatii in ultimul an. Practic, incepand cu decembrie anul trecut, toti cei mai mari trei operatori telecom din Romania (Orange, Vodafone si Romtelecom) si-au schimbat directorul general.

7. Caroli Foods inchide fabrica de la Tulcea. 170 de angajati, concediati

7. Caroli Foods inchide fabrica de la Tulcea. 170 de angajati, concediatiGrupul Caroli Foods a anuntat inchiderea fabricii de mezeluri de la Tulcea, in cadrul careia lucrau 170 de angajati, productia urmand sa se concentreze in fabrica de la Pitesti.

Cei 170 de angajati disponibilizati vor beneficia de un program de reconversie profesionala si de consiliere. In total, compania are 1.450 de salariati.

6. Sute de joburi la Arad

6. Sute de joburi la AradCorporatia americana Panduit construieste la Arad o fabrica de echipamente IT in care va investi peste 3,2 milioane de euro in urmatorul an, investitia totala fiind de 6,5 milioane de euro.

Viitoarea fabrica de echipamente IT a corporatiei Panduit este in constructie aproape de centura rutiera a municipiului Arad, parte din DN 7, iar oficialii companiei spun ca obiectivul va fi inaugurat peste un an, cand vor fi angajate 275 de persoane.

5. Greenfield de 55 mil. euro in Romania

5. Greenfield de 55 mil. euro in RomaniaProducatorul grec de lactate Olympus, prezent in Romania din anul 1999, inaugureaza o investitie greenfield de peste 55 milioane de euro, in localitatea Halchiu, din judetul Brasov.

In prezent, in fabrica de la Halchiu lucreaza 60 de angajati, urmand ca pana in 2012 numarul acestora sa creasca pana la 120.

4. Bogatii companiilor pe care Statul nu le vinde

4. Bogatii companiilor pe care Statul nu le vindeVenituri anuale de zeci de mii de euro, terenuri, case si masini, dar si economii consistente la banca – asa arata o “declaratie tipica” a unui director general dintr-o companie in care Statul este actionar. Wall-Street.ro va prezinta averile a 10 dintre cei mai importanti manageri de astfel de companii, potrivit declaratiilor depuse la Agentia Nationala de Integritate in 2010 si 2011.

3. Rata somajului continua sa scada

3. Rata somajului continua sa scadaNumarul somerilor a scazut cu peste 40.000 in mai fata de aprilie, rata somajului ajungand la 4,97 la suta, fata de 5,41 la suta in luna precedenta, informeaza Agentia Nationala de Ocupare a Fortei de Munca (ANOFM).

Scaderi ale ratei somajului se inregistreaza in majoritatea judetelor, cele mai importante fiind in judetele Bistrita (cu 1,19 puncte procentuale), Bacau (1,05), Dolj (1,04), Harghita (0,82), Gorj (0,80 si Constanta (0,79).

2. FMI: Economia Romaniei si-a incetinit cresterea

2. FMI: Economia Romaniei si-a incetinit crestereaDatele preliminare arata ca avansul exporturilor si productiei industriale a incetinit in trimestrul al doilea, ceea ce va conduce la o crestere economica plasata sub nivelul din primul trimestru, a declarat seful misiunii FMI pentru Romania, Jeffrey Franks.

Economia a crescut in primul trimestru cu 0,7% in termeni ajustati comparativ cu ultimul trimestru al anului trecut si cu 1,7% in serie bruta fata de primele trei luni din 2010, avans sustinut in principal de industrie, pe fondul unei cresteri semnificative a exporturilor.

1. Programul de austeritate al Greciei - APROBAT

1. Programul de austeritate al Greciei - APROBATParlamentul Greciei a aprobat programul de austeritate propus de guvern, necesar pentru ca statul sa primeasca urmatoarea transa, de 12 miliarde de euro, dintr-un imprumut extern si sa evite falimentul.

Grecia trebuie sa implmenteze planul de austeritate de 28 de miliarde de euro pe o perioada de cinci ani pentru a-si asigura fonduri de la Uniunea Europeana si Fondul Monetar International, evitand astfel intrarea in incapacitate de plata.