10. 21 km din Autostrada Soarelui, deschisi traficului

10. 21 km din Autostrada Soarelui, deschisi traficuluiTuristii vor putea circula de vineri pe tronsonul Medgidia-Constanta, varianta ocolitoare a orasului Constanta, anunta Ministerul Transporturilor si Infrastructurii.

Astfel, toti romanii care merg la mare vor putea, folosind centura municipiului Constanta, sa ajunga direct in statiunile din sudul litoralului, fara sa mai fie nevoiti sa traverseze municipiul Constanta si sa ingreuneze traficul.

Din aceasta toamna si camioanele vor putea ocoli municipiul Constanta, folosind tot soseaua de centura.

9. Sute de mii de clienti renunta la Orange si Vodafone

9. Sute de mii de clienti renunta la Orange si VodafoneRezultatele financiare publicate de gigantii din telecom Orange si Vodafone releva o diminuare a veniturilor in 2011, dublata de erodarea portofoliului de clienti.

Numarul clientilor Orange Romania a scazut la 10,112 milioane, de la 10,464 milioane la sfarsitul anului trecut, in timp ce numarul utilizatorilor serviciilor de broadband a coborat de la 3,155 milioane la 3,101 milioane.

Rivalul Vodafone a anuntat recent ca la finele primului trimestru al anului fiscal 2011-2012, adica perioada aprilie-iunie, numarul clientilor a coborat la 8,93 milioane.

Operatorul de telecomunicatii avea, la sfarsitul lunii martie, 9,197 milioane de clienti in Romania, iar la finele anului trecut numarul de utilizatori se ridica la 9,804 milioane.

8. Mini-beraria Ursus de la Cluj, neincapatoare la o luna de la deschidere

8. Mini-beraria Ursus de la Cluj, neincapatoare la o luna de la deschidereLa doar o luna de la deschidere, mini-beraria deschisa de Ursus pe locul fostei fabrici de bere din Cluj-Napoca, inchisa definitiv anul trecut, este neincapatoare. Desi are o capacitate de 300 de locuri, daca te gandesti sa bei o bere Ursus nefilitrata seara sau in weekend, fara sa ai o rezervare in prealabil, poate fi o misiune imposibila.

Un proiect unic la nivelul grupului SABMiller, din care face producatorul parte Ursus Breweries, “Fabrica de bere Ursus” a fost inaugurata in urma cu aproximativ o luna, investitia initiala ridicandu-se la 1,1 mil. euro.

Citeste AICI mai multe detalii

7. Dacia Popster a ajuns in Romania

7. Dacia Popster a ajuns in RomaniaConstructorul roman de automobile Dacia vrea din nou sa aiba multa vizibilitate inainte de lansarea unui model, asa cum a fost si cazul lui Duster, iesind cu noul monovolum la plimbare de data aceasta in Romania, pe Drumul National 67 C – Transalpina, dupa ce a fost vazut camuflat pe soselele din Europa de Sud.

MPV-ul este cel mai mare autoturism produs de Dacia. Modelul cu nume de cod J92 si 4,5 metri lungime ar putea fi numit "Popster". MPV-ul este pe platforma B a Nissan, pe care este realizat si modelul NV200.

Noul model Dacia va intra in concurenta cu modelele Opel Zafira, Ford C-Max, Citroen C4 Picasso si Renault Scenic.

6. Nepotul lui Fidel Castro vrea sa faca afaceri in Romania

6. Nepotul lui Fidel Castro vrea sa faca afaceri in RomaniaGrupul antreprenorial Labiofam, condus de Jose Antonio Fraga Castro, nepotul fostului lider cubanez Fidel Castro, a incheiat un parteneriat cu Sanimed International, companie cu capital 100% romanesc, in scopul de a distribui pe piata locala un medicament naturist folosit in tratarea cancerului.

Lansarea produsului va avea loc la finalul acestei saptamani, la eveniment urmand sa participe personalitati din oncologia romaneasca si cubaneza, dar si din alte ramuri ale medicinei.

Potrivit datelor furnizate de Registrul Comertului, compania Sanimed International Impex il are ca actionar majoritar pe Robertino Catalin Hideg. In anul 2009, compania avea 16 angajati si o cifra de afaceri de 6,19 mil. lei, respectiv un profit de 211.000 lei.

5. 1,5 mil. Euro CASH pentru o casa

5. 1,5 mil. Euro CASH pentru o casaPrima jumatate de an a adus pe piata rezidentiala tranzactii de pana la 1,5 milioane de euro pentru o singura proprietate, dar si pachete de mai multe apartamente, cumparate de fondurile de investitii. Wall-Street.ro a obtinut de la cele mai active cinci agentii imobiliare pe acest segment date despre cele mai scumpe locuinte vandute.

Pe primul loc in topul celor mai scumpe locuinte individuale achizitionate in primul semestru se afla o vila cu zece camere, amplasata in zona Calarasi si construita in anul 1920, potrivit companiei Coldwell Banker Affiliates of Romania, care a intermediat tranzactia. Locuinta a costat 1,5 milioane de euro si a fost cumparata in scop investitional, pentru a fi inchiriata. Cumparatorul, reprezentat de un strain, a platit cu banii jos.



4. Inceputul sfarsitului pentru SUA?

4. Inceputul sfarsitului pentru SUA?Data de 2 august se apropie rapid, iar republicanii si democratii americani trebuie sa ajunga pana atunci la un acord cu privire la un program coerent de restructuare a datoriilor SUA in urmatorii ani si de reducere a deficitului, in timp ce pe termen scurt situatia solicita urgent majorarea plafonului de indatorare a tarii, adica peste 14,3 trilioane de dolari.

resedintele Barack Obama a facut apel la publicul american sa puna presiune pe reprezentantii Congresului SUA pentru ca acestia sa ajunga la un compromis cu privire la majorarea plafonului datoriei federale si de a evita astfel un potential default devastator pe data de 2 august.

Un acord ar permite guvernului sa continue a imprumute bani si sa isi plateasca datoriile curente, prin asa zisa „rostogolire a datoriilor”. Apelul presedintelui a fost facut in noaptea de luni spre marti.

Citeste aici mai multe detalii

3. Vesti bune de la FMI

3. Vesti bune de la FMISeful delegatiei FMI in Romania, Jeffrey Franks, a afirmat la inceputul intrevederii cu seful statului, ca, desi se afla la mijloc de misiune in tara noastra, are vesti bune de anuntat, presedintele Traian Basescu afirmand ca obiectivul Romaniei este sustinerea crearii locurilor de munca.

"Nu suntem la finalul misiunii, de obicei ne intalnim la sfarsit. Suntem abia la mijloc, dar cred ca avem niste vesti bune de anuntat, asa cum probabil ca stiti deja", a spus Franks.

El a adaugat ca au fost evaluate performantele din cadrul programului pana la mijlocul anului si s-a descoperit ca tintele au fost atinse in ceea ce priveste criteriile de performanta in practic toate domeniile.

Romania a iesit din recesiune si va mentine ritmul reformelor, deoarece nu este inca momentul de a sarbatori cu sampanie, provocarea Guvernului fiind sa nu faca "niciun pas inainte", sa deruleze o politica prudenta si sa nu se intoarca la populism, a spus premierul Emil Boc oficialilor FMI.

2. Lectia Petrom: Ce am invatat din esecul ofertei istorice

2. Lectia Petrom: Ce am invatat din esecul ofertei istoriceAnuntat cu entuziasm de catre Guvern, valul de privatizari prin intermediul Bursei, ce urma sa vina dupa o seceta de trei ani, pare deja sa fie sortit esecului. Insuccesul ofertei Petrom si afirmatiile guvernantilor arata cat de mult isi doreste statul sa ajunga din urma tari precum Polonia.

Citeste Statul priveste cu indiferenta esecul Petrom. Ce sanse mai sunt pentru un IPO?

Ceea ce trebuia sa fie cea mai mare oferta publica din istoria Bursei de Valori Bucuresti (BVB) s-a transformat intr-un esec total, statul nereusind sa vanda pachetul de 9,84% din actiunile Petrom. Desfasurata intr-o perioada caracterizata de incertitudine pietele financiare din intreaga lume, la un pret poate prea ambitios si fara o campanie de promovare extrem de agresiva, oferta secundara (SPO) a esuat, statul refuzand sa anunte pana si cifra exacta a subscrierilor.

Citeste Cum s-a transformat cea mai mare oferta din istoria bursei intr-un MARE ESEC

Esecul ofertei Petrom ramane un subiect fierbinte, in contextul in care a venit ca o surpriza neplacuta pentru toata piata. Vinovatii, motivele si reprosurile au inceput sa curga din toate partile, cea mai simpla explicatie fiind contextul international. Valentin Ionescu, directorul general al Bursei de Valori Bucuresti, a vorbit intr-un interviu acordat Wall-Street.ro despre cauzele acestui rezultat, lectiile ce trebuie invatate si de ce BVB nu s-a putut implica mai mult.

Citeste Valentin Ionescu, BVB: Statul trebuie sa invete ca intr-un context nefavorabil se vinde cu discount!

In cazul in care cea mai mare oferta publica din istoria Bursei ar fi fost un succes, ei ar fi dominat spatiul media prin insusirea rezultatului. Cum Statul nu a reusit sa vanda pachetul de 9,84% din actiunile Petrom, iata-i pe cei care ar trebui sa isi asume esecul.

1. Seful Erste refuza sa listeze BCR

1. Seful Erste refuza sa listeze BCRPresedintele executiv al Erste Group, Andreas Treichl, a declarat ca va face tot ce ii sta in putinta pentru a evita listarea BCR, intrucat o astfel de operatiune nu este necesara si va afecta calitatea grupului.

"Pentru mine este o chestiune inchisa. Este dorinta mea clara sa conving pe toata lumea care este implicata ca listarea BCR nu este necesara", a spus Treichl in cadrul unei conferinte de presa la Viena.
El a precizat ca s-a facut un "efort major" pentru a lista grupul Erste la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), iar investitorii apreciaza ca, fata de alte institutii financiare, grupul "este usor de inteles".

"Noi nu avem o structura complicata a actionariatului, iar calitatea grupului va afectata daca BCR va fi listata. Voi face tot ce imi sta in putinta pentru a evita listarea BCR. Daca se va intampla, voi fi foarte nervos", a spus Treichl.

In ultimele zile, mai multe fonduri de investitii si pensii, printre care cele administrate de ING, Broadhurst sau Certinvest, au cerut listarea BCR, alaturandu-se astfel americanilor de la Firebird.

Pe lista actionarilor care au depus cererea se afla fonduri administrate de Aviva, Firebird, Certinvest, STK Financial, Broadhurst Investments, SAI Carpatica, BT AM, ING pensii private dar si Broker Cluj.