10. In ce masura a schimbat Steve Jobs viata romanilor

10. In ce masura a schimbat Steve Jobs viata romanilorCei mai multi respondenti ai unui sondaj Wall-Street.ro au subliniat ca Steve Jobs nu le-a schimbat viata in mod esential, insa il apreciaza pe fondatorul Apple. La sondaj au participat circa 1.200 de cititori Wall-Street.ro.

57% dintre ei au spus ca fostul CEO Apple nu le-a schimbat viata, dar il apreciaza oricum in timp ce peste 21% au spus ca viata lor a fost schimbata “foarte mult” de Steve Jobs si ca “nu pot trai fara Mac, iPhone, iPod sau iPad”.

9. Nicolaie Chidesciuc pleaca dela ING la JP Morgan Londra

9. Nicolaie Chidesciuc pleaca dela ING la JP Morgan LondraEconomistul sef al ING Bank sucursala Bucuresti, Nicolaie Chidesciuc, a confirmat pentru Wall-Street.ro ca va pleca in Londra sa munceasca pentru JP Morgan, dupa aproape patru ani in banca olandeza si inca cinci ani de experienta ca economist in cadrul Bancii Nationale a Romaniei (BNR).

Economistul s-a remarcat prin estimarea destul de precisa pe care a facut-o in 2008, cand a avertizat ca economia Romaniei va suferi o aterizare dura, odata cu declansarea crizei financiare.

8. Cum arata cel mai mare magazin foto din Romania

8. Cum arata cel mai mare magazin foto din RomaniaF64 Studio, cel mai mare retailer autohton specializat pe aparatura foto, cu afaceri de 11,3 mil. euro la nivelul anului 2010, a inaugurat luni cel mai mare magazin foto din Romania, in zona Pietei Unirii din Bucuresti.

Compania a inaugurat magazinul de1.300 de metri patrati in prezenta multor oficiali ai companiilor partenere, distribuitori si producatori. Printre invitati s-au numarat oficiali ai eMag, Flanco, Panasonic, Sony, Epson sau Nikon.

7. Un cutremur ca cel din '77 ar costa aproape 5 mld. euro

7. Un cutremur ca cel din '77 ar costa aproape 5 mld. euroPierderile pe care le-ar provoca in sectorul rezidential un cutremur similar celui din martie 1977 ar putea ajunge la 4,8 miliarde de euro, in conditiile in care valoarea totala a locuintelor la nivel national este estimata la 105,6 miliarde de euro, potrivit unor studii citate de PAID.

Cutremurul din 4 martie 1977 a avut o magnitudine de 7,2 grade pe scara Richter si a generat pierderi de peste doua miliarde de dolari, respectiv 5% din Produsul Intern Brut al Romaniei din acel an, potrivit datelor Bancii Mondiale.

6. Popoviciu vrea profit in primul an din mall-ul cumparat in faliment

6. Popoviciu vrea profit in primul an din mall-ul cumparat in falimentOmul de afaceri Gabriel Popoviciu, cunoscut pentru Proiectul Baneasa, a deschis vineri centrul comercial Oradea Shopping City, cumparat in faliment anul trecut. In prezent, mall-ul este inchiriat in proportie de 70%, iar obiectivele pentru primul an de functionare sunt acoperirea cheltuielilor de operare curente si asigurarea unei marje de profitabilitate.

"In acest moment gradul de inchiriere Oradea Shopping City este de 70%. Este dificil de estimat momentul cand vom atinge 100%. Am preferat sa fim selectivi in formarea mixului de chiriasi, cu riscul de nu avea toate spatiile inchiriate din prima zi, tocmai pentru a fi siguri ca oferta este adaptata nevoilor clientilor", a declarat, pentru Wall-Street.ro, Cristina Dinu, administrator Oradea Shopping City.

5. Cea mai mare finantare imobiliara din ultimii 3 ani

5. Cea mai mare finantare imobiliara din ultimii 3 aniGlobe Trade Centre (GTC) a obtinut un credit de 100 milioane euro de la Erste Group Bank pentru refinantarea investitiei in complexul de birouri City Gate din Bucuresti si negociaza cu doua banci un imprumut pentru cladirea de birouri pe care o va dezvolta cu omul de afaceri George Copos.

Imprumutul, contractat la finele lunii septembrie, reprezinta cea mai mare finantare imobiliara din Romania de la inceputul crizei, in 2008, dupa ce tot GTC a reusit anul trecut o refinantare record a City Gate (foto), de 80 de milioane de euro, de la un consortiu de banci format din Alpha Bank Group, Bank of Cyprus si Eurobank EFG Group.

4. Cea mai puternica Dacie din istorie a fost prezentata la Titu

4. Cea mai puternica Dacie din istorie a fost prezentata la TituDacia a adus pe circuitul de incercari de la Titu exemplarul Duster No Limit, o masina de raliu cu 850 de cai putere, care a costat compania cateva sute de mii de euro si cinci luni de munca.

Propulsorul de 3,5 litri benzina ce dezvolta 850 cai putere ajuta masina de doar 950 de kg sa atinga 100 km/h in circa 3 secunde.

Duster No Limit a participat in iunie la cursa de coasta din SUA, Pikes Peak, fiind condus de francezul Jean-Philippe Dayrault.

3. Cum a fost pusa la cale scrisoarea celor 96?

3. Cum a fost pusa la cale scrisoarea celor 96?Economistul roman Daniel Daianu si fostul premier al Republicii Moldova, Ion Sturza (foto), s-au alaturat unui grup de 94 de lideri europeni care au semnat o scrisoare deschisa, initiata de miliardarul George Soros, in care se face un apel pentru rezolvarea crizei din zona euro.

Ion Sturza a povestit ca initiativa acestei scrisori deschise a venit de la George Soros si, deoarece il cunoaste personal, a primit si el pe mail o scrisoare, in care miliardarul i-a explicat motivele pentru care este ingrijorat si de ce vrea sa atentioneze liderii politici europeni.

2. Noul Cod Civil trebuie revizuit

2. Noul Cod Civil trebuie revizuitUnul dintre cei mai puternici avocati de business, Florentin Tuca (foto), semnaleaza reglementarea mare a Noului Cod Civil, intrat in vigoare in urma cu aproape doua saptamani: "Noul Cod Civil trebuie revizuit".

Avocatii se asteapta la un efect direct: numarul proceselor va creste. Concret, noul Cod Civil va aduce, cel putin pe termen scurt, mai multe dosare pe rolul instantelor judecatoresti. Explicatia? Reglementarea este mai mare, iar numarul atributiilor in anumite materii de drept a crescut considerabil.

1. Ce trebuie sa stii inainte sa investesti pe bursa

1. Ce trebuie sa stii inainte sa investesti pe bursaDirectorul departamentului piete de capital din cadrul ING le recomanda investitorilor sa isi cunoasca foarte bine apetitul de risc si sa se gandeasca bine inainte de a face pasul spre investitii pe piata de capital, pentru ca in general pe bursa se pierd bani.

"Daca faceti parte din categoria celor care nu activeaza full-time in piata de investitii, aveti o familie pretentioasa sau aveti si un alt job, va recomand sa va ganditi de cinci ori inainte de a face pasul spre investitii", spune Florin Ilie (foto).