ZF: Economia a crescut in T3 cu 4,5%

ZF: Economia a crescut in T3 cu 4,5%Economia Romaniei a urcat in trimestrul trei cu 4,5% comparativ cu acelasi trimestru din 2010, dupa ce fata de trimestrul doi acesta a avansat cu 1,9%, arata estimarile "semnal" ale Institutului National de Statistica (INS).

Acesta este cel mai puternic avans economic trimestrial de la inceputul lui 2010 pana in prezent, scriu jurnalistii de la Ziarul Financiar.

Dailybusiness.ro: Patriciu, "strans cu usa" de creditori.

Dailybusiness.ro: Patriciu, "strans cu usa" de creditori.Producatorul de usi Benati din judetul Harghita cere insolventa societatii Mic.ro Retail, controlata de omul de afaceri Dinu Patriciu, scrie DailyBusiness.ro.

Dosarul prin care se cere insolventa Mic.ro a fost inregistrat la Tribunalul Bucuresti pe 14 noiembrie si are ca prim termen de judecata data de 13 martie 2012.


Capital: Povestea detronarii regelui mallurilor

Capital: Povestea detronarii regelui mallurilorIndatorat pana peste cap, surclasat in topul celor mai mari proprietari de malluri si cu o piata imobiliara amenintata la tot pasul de falimente, antreprenorul iesean Iulian Dascalu (42 de ani) a intrat sub zodia cumpatarii, scriu jurnalistii de la Capital.

Chiar daca in noul logo al celui mai ambitios proiect imobiliar pe care il dezvolta a plasat o coroana regala, Iulian Dascalu si-a pierdut suprematia pe piata, dupa ce, in august, fondul de investitii imobiliare Argo Real Estate a preluat parcurile de retail Era Shopping Park din Iasi si Oradea, trecand astfel in fruntea celor mai mari proprietari de spatii comerciale din Romania. Doua luni mai tarziu, odata cu deschiderea Maritimo Shopping Center din Constanta, austriecii de la Immofinanz au trecut pe locul doi.

Money.ro: Spania aluneca in mijlocul taifunului financiar

Money.ro: Spania aluneca in mijlocul taifunului financiarSpania a iesit mai putin sifonata din batalia de pe piata datoriilor din ultima luna, insa lucrurile incep sa se strice si pentru iberici, scrie Money.ro. Finantarea se indreapta din nou spre costuri record, chiar si dupa ce s-au anuntat multe masuri de austeritate.

La inceputul lunii august Spania platea dobanzi de 6,3% pentru a se imprumuta la 10 ani. Interventia Bancii Centrale Europene a facut ca dobanzile sa cada la pentru o luna 5%, nivel inca ridicat, dar mai redus decat cel platit pe parcursul anului 2011.