10. Care sunt cei mai tari asiguratori la 9 luni

10. Care sunt cei mai tari asiguratori la 9 luniVezi care au fost rezultatele obtinute de asiguratori la 9 luni in 2011, conform datelor publicate de Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare (UNSAR).

10. BCR Asigurari Viata VIG

PBS T3 2011: 262,15 mil. lei

PBS T3 2010: 230,27 mil. lei

Evolutie procentuala a PBS pe 2011/2010: +14%

Indemnizatii brute platite: 21,96 mil. lei

Numar de contracte in vigoare 2011: 573.521

Pentru intregul top, citeste: Ei sunt cei mai tari asiguratori la 9 luni

9. De ce sensibilitatea cumparatorilor la pret se va mentine si in 2012

9. De ce sensibilitatea cumparatorilor la pret se va mentine si in 2012Unul dintre cei mai vechi manageri ai pietei de retail FMCG locale, Richard Mansel a acumulat 30 de ani experienta in cadrul grupului german Metro inainte de a se alatura, in 2010, companiei de retail Mercadia, controlata de Dinu Patriciu. Intr-un interviu acordat Wall-Street.ro, Mansel vorbeste despre ce inseamna prelungirea unei "dictaturi" - cea a portofelului, aflat sub presiunea unei crize economice care ameninta sa se adanceasca.

Wall-Street.ro: Credeti ca putem vorbi, dupa trei ani consecutivi de scadere a consumului, despre un nou retail FMCG (al produselor de larg consum), poate mai bine adaptat contextului de criza?

Richard Mansel: Schimbarile care au avut loc in ultimii ani in sectorul de retail sunt evidente, ele s-au produs in profunzime. Vorbim acum deja despre un nou comportament de consum caracterizat de noi asteptari din partea clientilor, la care fiecare retailer trebuie sa raspunda. Astfel, fiecare companie a trebuit sa-si adapteze prezenta pe piata la nivel de sortiment, preturi, formate ale spatiilor, concepte, servicii oferite clientilor etc.

Citeste continuarea interviului: Seful Mic.ro: Sensibilitatea fata de pret se va pastra si in 2012


8. Ce apartament nou poti sa-ti cumperi cu 60.000 euro

8. Ce apartament nou poti sa-ti cumperi cu 60.000 euroDupa ieftinirile din ultimii trei ani, preturile apartamentelor noi incep de la 35.000 euro pentru doua camere. Afla dintr-o analiza Wall-Street.ro ce locuinta iti poti cumpara cu un buget de circa 60.000 euro, echivalentul celui pentru programul Prima Casa si care sunt cartierele cu cele mai multe oferte.

In Bucuresti, cele mai multe oferte de apartamente noi cu preturi sub 60.000 euro se gasesc in cartierele Berceni, Drumul Taberei, Vitan si Bucurestii Noi, potrivit portalului imobiliare.ro, care include 272 de astfel de oferte. In cele patru cartiere, preturile apartamentelor cu doua camere incep de la 40.000 de euro, sustin reprezentantii imobiliare.ro.

Afla mai multe detalii: Ce apartament NOU mai poti sa-ti cumperi cu 60.000 euro?


7. De ce va fi energia eoliana urmatorul "bubble"

7. De ce va fi energia eoliana urmatorul "bubble"Investitiile in domeniul energiei regenerabile sunt la fel de riscante precum erau imobiliarele in urma cu cativa ani, este de parere Dinu Patriciu, cel mai bogat roman.

Omul de afaceri, care a investit pana in prezent in doua companii din sectorul energiei regenerabile – o fabrica de celule fotovoltaice in Cardiff, Marea Britanie, si una in Olanda, care produce turbine eoliene -, spune ca este mai degraba interesat de domeniile energiei neconventionale, cum sunt gazul de sist sau hidrocarburile. Acesta a afirmat ca energia eoliana ar putea fi urmatorul bubble economic care se va sparge, la fel cum s-a intamplat in perioada 2007 - 2008 cu sectorul imobiliar.

“Am un sfat pentru oamenii de afaceri. Nu va bagati in domeniul energiei eoliene. Va disparea aceasta moda - a ecologistilor, a oamenilor de afaceri, a bancherilor care zic hai sa punem elici pe toate dealurile care sa omoare pasarile", a explicat Patriciu, in cadrul unui eveniment organizat de Forbes Romania.

Afla mai multe detalii in articolul: Patriciu: Energia eoliana va fi urmatorul bubble, la fel ca imobiliarele



6. Cum poate economia sa creasca printr-un nou model

6. Cum poate economia sa creasca printr-un nou modelEconomistul Daniel Daianu vorbeste in a doua parte a interviului video acordat Wall-Street.ro despre sansele pe care Romania le are pentru a trece la un model de crestere economica bazat pe exporturi nete.

Modelul pe care s-a bizuit cresterea economica a Romaniei in ultimul deceniu nu este specific tarii noastre, ci este o particularitate a economiilor emergente din Europa Centrala si de Est.

Daniel Daianu remarca ca, pe langa criza datoriilor prin care trece Europa, se observa si o carenta a modelului de crestere.

“Cresterea de pana acum s-a bazat pe imprumuturi masive, ilustrate de deficite de cont curent in zona celor doua cifre, dar cu diferente notabile intre tari”, a explicat Daianu.

Detalii: Interviu VIDEO cu Daniel Daianu: Cum poate creste economia printr-un nou model


5. Care sunt companiile locale din IT cu cele mai mari cresteri in EMEA

5. Care sunt companiile locale din IT cu cele mai mari cresteri in EMEAVola.ro Student Adventure, Teamnet International, Crys Computers si Fortech sunt cele patru romanesti care au reusit sa intre in clasamentul Deloitte Technology Fast 500 EMEA 2011, care ierarhizeaza cele mai dinamice companii de tehnologie din 24 de tari din Europa, Orientul Mijlociu si Africa.

Topul este realizat pe baza cresterii veniturilor companiilor pe ultimii cinci ani, iar clasamentul include companii publice si private cu activitati in industria de tehnologie, media, telecomunicatii, industria medicala sau tehnologii ‘green’.

Pentru aceasta competitie Romania a avut sase nominalizari (companii incluse in din acest an Deloitte Central Europe Technology Fast 50), patru dintre ele calificandu-se in baza procentelor de crestere raportate intre 2006 – 2010 si a cifrei de afaceri pe anul trecut.

Citeste mai multe detalii: Cele 4 companii romanesti din IT cu cele mai mari cresteri in Europa, Orientul Mijlociu si Africa



4. Cum risipeste statul 200 mil. euro anual

4. Cum risipeste statul 200 mil. euro anualInstitutiile si companiile de stat cheltuiesc anual 200 milioane euro pentru cumpararea de masini, laptopuri, mobilier, aparate aer conditionat, telefoane mobile si servicii de telecom, majoritatea achizitiilor fiind realizate prin negocieri directe sau licitatii la care este depusa o singura oferta, potrivit Mediafax.

Desi o parte dintre achizitii sunt acoperite si din fonduri UE, majoritatea contractelor sunt atribuite prin negociere fara publicarea prealabila a unui anunt de participare, fiind invocate motive legate de "extrema urgenta" a situatiei, de criterii tehnice care pot fi indeplinite de un singur furnizor sau de protejarea unor drepturi de exclusivitate, ori prin licitatii deschise la care insa, invariabil, este primita o singura oferta din partea unei societati cu raspundere limitata. Chiar si in cazul licitatiilor cu un singur ofertant, institutia contractanta raporteaza ca a atribuit contractul luand in calcul pretul cel mai scazut.

Citeste mai multe detalii: Cum risipeste Statul 200 mil. euro in fiecare an


3. De ce urmatoarele zile sunt cruciale pentru euro

3. De ce urmatoarele zile sunt cruciale pentru euroUrmatoarele zece zile sunt de importanta cruciala pentru salvarea zonei euro, dupa ce liderii financiari ai guvernelor din uniunea monetara au convenit consolidarea resurselor fondului de stabilitate si au admis ca ar putea fi nevoiti sa apeleze la FMI pentru a evita dezastrul, transmite Reuters, citata de Mediafax.

"Intram intr-o perioada critica de 10 zile pentru a pune la punct reactia Uniunii Europene la criza", a declarat miercuri comisarul european pentru economie si politica monetara, Olli Rehn, la inceputul unei noi sedinte a ministrilor Finantelor din zona euro.

Citeste detalii: Urmeaza 10 zile CRUCIALE pentru salvarea zonei euro

2. Care sunt reperele noii economii

2. Care sunt reperele noii economiiVolatilitatea extrema in ceea ce priveste capitalul si prognozele sunt cateva dintre reperele Noii Economii, spune Alexis Karklins-Marchay, seful centrului Ernst & Young pentru piete emergente din Londra.

Oficialul Ernst & Young considera ca Noua Economie va fi caracterizata de cel putin cinci repere, volatilitatea extrema fiind unul dintre acestea, motiv pentru care va fi foarte greu sa ne bazam pe prognoze in noul context macroeconomic.

In plus, companiile vor trebui sa se adapteze la volatilitatea in crestere si sa reactioneze repede. "Reteta succesului pentru antreprenori va fi o combinatie intre flexibilitatea pe termen scurt si perspectivele pe termen lung”, a spus, pentru Wall-Street.ro, Karklins-Marchay.

Citeste mai multe detalii: Reperele Noii Economii. Volatilitatea extrema va desfiinta prognozele


1. Care este "factura" destramarii zonei euro

1. Care este "factura" destramarii zonei euroDestramarea completa a zonei euro ar conduce probabil la o contractie economica de 9% la nivelul celor 17 state in primul an, iar valoarea teoretica a "fostei" monede euro s-ar prabusi la 0,85 dolari, potrivit analistilor bancii olandeze ING, conform Mediafax.

ING mizeaza ca scenariu de baza pe supravietuirea monedei euro.

Intr-un scenariu care prevede ruperea completa a zonei euro, monedele din Franta si Belgia ar avea o valoare cu 15% mai mica decat marca germana. Valutele Irlandei si Italiei ar fi devalorizate cu 25%, monedele Portugaliei si Spaniei cu 50%, iar cea a Greciei cu 80%, estimeaza ING.
Zona euro are deja probleme grave din cauza incapacitatii liderilor politici de a conveni un plan anticriza decisiv si de a pune capat crizei de incredere care afecteaza pietele.

Citeste mai multe detalii: Factura DESTRAMARII zonei euro. Cum ar suferi cele 17 state